W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Aparenţă şi esenţă

Pentru că la Şcoala de Valori ne place să fim aproape de oamenii cu care lucrăm, am gândit o întâlnire care să-i reunească pe cei dragi nouă, într-o atmosferă plăcută, cu aromă de sărbătoare. Aşa că pe 19 mai 2014, în sala de festivităţi a Colegiului Gheorghe Lazăr din Bucureşti, am pus la cale evenimentul “Aparenţă şi esenţă”, unde am petrecut câteva ore relaxante alături de adolescenţi, susţinători, alergători, persoane din companiile partenere şi alţi prieteni ai organizaţiei.

IMG_4809Cu această ocazie, ne-am dorit să arătăm lumii cum sunt liceenii cu adevărat, dincolo de aparenţă, de stereotipuri. Ne-am propus să scoatem la iveală esenţa colorată a adolescenţilor şi entuziasmul cu care aceştia răspund provocărilor. Suntem mândri de cei 15 elevi, participanţi la programele noastre, care i-au întâmpinat pe invitaţi şi au întreţinut atmosfera. Au fost nişte gazde primitoare şi atente, iar invitaţii au gustat cu încântare conversaţiile cu ei. Fiecare dintre cei prezenţi la eveniment a scris pe ecusonul primit un cuvânt care să descrie cum era el în liceu, pentru ca amintirea acelei perioade să revină uşor în prezent.

După câteva discuţii de “încălzire” dintre tineri şi invitaţi, au intrat în scenă patru adolescenţi, Maria I., Maria P., Ruben şi Dani, care şi-au prezentat propriile poveşti de viaţă, apoi şi noi, membrii Şcolii de Valori, ne-am amintit pe rând cum eram în liceu şi le-am împărtăşit invitaţilor aceste gânduri. Microfonul a revenit ulterior lui Ştefan, preşedintele Şcolii de Valori, care ne-a vorbit despre rezultatele cercetării Valorile şi modelele tinerilor din România, realizată în parteneriat cu IPSOS Research România şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

IMG_4968Pentru că prin intermediul acestui eveniment am vrut nu doar să-i prezentăm pe adolescenţi, ci şi să susţinem dezvoltarea lor, am organizat şi o licitaţie de 8 tricouri aparţinând lui Andrei Roşu. Andrei, alergător şi prieten apropiat al nostru, ne-a împărtăşit câteva gânduri despre tricourile licitate, purtate de el în cadrul unor competiţii sportive extreme. Fondurile obţinute în urma celor trei tricouri licitate vor susţine programele noastre GROW şi BootCamp, iar o parte va fi direcţionată spre organizaţia Viitor Plus.

Seara a continuat în acelaşi ton vesel, cu socializare şi bună-dispoziţie, în compania unui suc şi cu ceva dulce alături. Nici n-am simţit cum a trecut timpul! La plecare, fiecare invitat a primit câte o sticluţă cu o esenţă parfumată, pentru a-şi aminti de această seară plăcută şi de esenţa ei.

Află mai multe despre ce a însemnat “Aparenţă şi esenţă” pentru tinerii prezenţi la eveniment direct de la sursă! Ana, unul dintre voluntari, îţi împărtăşeşte impresiile ei aici.

Pentru imagini, vezi pe Facebook albumul de fotografii al evenimentului.

Fotografii: Ana Zavelea şi Marius Blajut (eveniment), Luminarium 11 (mituri despre liceeni)

Dă mai departe!