Bianca Morgociu, bursieră stART la pictură, a avut câteva luni pline de succese în plan artistic, pentru care a și muncit pe măsură. În septembrie, ea se pregătește de o expoziție personală de pictură – un vis devenit realitate. Noi suntem mândri de reușitele Biancăi și ne bucurăm că a ales să ne povestească deschis despre emoțiile prin care a trecut în această perioadă, precum și despre premiile obținute.

“Cele șase luni de la începutul anului au fost pline de realizări atât ca artist, cât și în ceea ce privește dezvoltarea mea personală. Am trăit multe emoții: fericire, entuziasm, disperare, tristețe, fiind momente în care simțeam că nu mai pot și că voi eșua, dar am avut puterea să continui, gândindu-mă că vreau să lupt până la capăt, indiferent de rezultat. Asta mă construiește pe mine ca om și ca artist. Eșecul este o ocazie să înveți, îți oferă perspective diferite și te face să te gândești la alte posibilități de a rezolva problema. 

Am muncit mult în ultima vreme și urmează să am o expoziție personală la Muzeul Satului, în septembrie. Sunt extrem de emoționată în legătură cu acest eveniment, este unul din visurile mele și nu pot să cred că se va împlini atât de repede, pare ireal.

Pe lângă părinții mei și doamna organizatoare, omul care m-a sprijinit și m-a ajutat extrem de mult la pregătirea expoziției, domnul profesor dr. Marius Burhan, mi-a devenit mentor, fiind cel mai potrivit pentru a mă îndruma în domeniul artistic (mi-am dat seama de acest lucru în urma participării la webinarul ținut de Corina, căreia vrea să îi mulțumesc încă o dată).

Am avut lângă mine persoane care m-au susținut din toate punctele de vedere. Pe lângă suportul financiar oferit (cu ajutorul căruia am achiziționat mare parte din materiale necesare pentru a finaliza lucrările pentru expoziție), Bursele stART m-au ajutat să îmi găsesc un mentor și să îmi descopăr personalitatea, iar aici vreau să îi aduc mulțumiri și lui Tibi, celălalt trainer de la atelierele online.

Încă un lucru minunat: am avut ocazia să decorez câteva locuințe cu tablouri personale. Uneori mă întreb: “De ce eu? De ce m-au ales pe mine oamenii aceia?” Sunt doar un artist la început de drum și, totuși, s-au bazat pe mine. Acest lucru nu poate decât să mă umple de fericire, văzând că munca îmi este apreciată și oamenii se bucură de artă mea.

După aceste “comenzi”, am fost remarcată de un domn ce se ocupă cu organizarea de mini-tabere pentru familii cu copii, unde se țin multe ateliere și mi-a propus să coordonez atelierul de creație cu copiii din luna ce urmează.

Nu mă gândeam vreodată că voi trăi asemenea experiențe frumoase!

M-am implicat și în multe activități de voluntariat cu diverse asociații: Speedcubing, Școala de Valori, Școala TV, Proedus-PMB.

Îmi propun și îmi doresc să continui anul la fel de bine cum am început și să am cât mai multe realizări.

În perioada ianuarie-iunie 2018 am participat la următoarele concursuri:

  • International Children’s Art competition on the theme of „Box of chocolates” (12-18 age category), UK, februarie
  • International Children’s Art competition on the theme of „Rough and smooth”, UK, martie
  • International Children’s Art competition on the theme of „Transportation on the future” (12-18 age category), UK, aprilie
  • Concursul național de eseu și creație plastică „Lumea din cuvinte și culoare” ediția a V-a, Giurgiu, aprilie
  • Concursul inter-județean de arte plastice „Tărâmul de vis” ediția a VI-a- Rădăuți, mai – Premiul I
  • Concursul și simpozionul național cu participare internațională (Republica Moldova, Slovacia, Macedonia) „Protejăm natura –  culoarul  verde  al  vieţii” editia a VI-a, Sofronea, mai (nu am primit rezultatele)
  • Concursul național de creație „1 iunie – culoarea copilăriei” ediția a VI-a, Sofronea, mai (nu am primit rezultatele)”