W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Bucuria de a fi un tanar artist la inceput de drum

Bucuria de a fi un tanar artist la inceput de drum

Posted in Proiecte, Testimoniale and tagged , , | Leave a Comment

Ce înseamnă arta pentru un tânăr talentat aflat la început de carieră? Ce sentimente trăiește în această perioadă și cum depășește momentele mai dificile? Andreea Boldeanu, bursieră stART la desen, povestește din experiența ei de până acum. 

ARTA nu poate fi definită cu ușurință, pentru că fiecare dintre noi o percepem și o simțim altfel. Unii dintre noi sunt poate mai fascinați de perioada fină a Renașterii, iar alții de curajul pe care l-au transmis impresioniștii prin lucrările lor, dar arta este frumoasă, indiferent de maniera în care este executată, pentru că transmite mesaje puternice într-un mod unic. Este o bucurie, ca tânăr, să te poți exprima cum simți prin intermediul ei și să descoperi încet, încet cât de frumos e să creezi.

desene-10

Cum găsești motivația

La început de drum ca artist este important să încerci să te cunoști pe tine, să afli ce îți place și ce îți dorești să faci în acest domeniu. Vrei să fii grafician, pictor, sculptor sau arta e doar un hobby pentru tine? Contează doar să lucrezi cu multă pasiune. Uneori poți întâmpina perioade dificile, când simți că nicio lucrare nu este bună, când nu ai inspirație și simți că trebuie să renunți. Adevărul este că în aceste momente trebuie să ai încredere în talentul tău și să nu dai înapoi când apar primele dificultăți. Într-o lume atât de frumoasă, nu trebuie să îți încarci sufletul cu energii negative, trebuie doar să desenezi, să pictezi și să încerci mereu să înveți ceva nou care să te inspire.

Tehnicile artistice folosite de marii artiști, modul în care aceștia compuneau operele bine studiate,  mai ales prin sutele de schițe ajutătoare și dedicarea lor sunt doar câteva elemente-cheie pe care fiecare tânăr artist trebuie să le descopere pe acest drum. Studiul asiduu oferă siguranță viitorului artist, dar acesta trebuie să învețe că datoria lui nu este doar să redea întocmai ceea ce vede sau a văzut, ci să creeze, să fie inovator și unic.

desene-3

Surse de inspirație

Întotdeauna m-au inspirat oamenii din jur, unicitatea chipurilor lor și expresivitatea, pentru că indiferent cât de bine cunoști sau nu o persoană, poți citi pe chipul ei inocența, bucuria sau suferința, tristețea. Sunt multe lucruri care te pot inspira, iar arta este modul deosebit prin care poți să îți exprimi modul tău unic de a privi lucrurile, de a gândi și de a înfățișa toate acestea oamenilor. Nu vei putea să renunți niciodată la viața creativă pe care ți-o creezi alături de creioane, pensule și culori, de oameni care te inspiră și te îndrumă. Important este să pui suflet în ceea ce faci, să iubești și să nu uiți că doar cu muncă multă și răbdare, rezultatele deosebite vor apărea.

Nu perfecţiunea este scopul, ci mesajul pe care îl transmiți. Sunt diferite manifestări ale artei pe care le poți adopta. Unii dintre noi pictează, alții desenează, sculptează, dar fiecare transmite ceva frumos prin ceea ce face, chiar dacă nu o fac în cel mai profesionist mod. Pui suflet în lucrările deosebite la care ai investit mult timp, dar și în ilustrațiile drăguțe, în schițele rapide pe care le faci într-o excursie printr-un oraș, când vrei doar să surprinzi puțin din arhitectura care te-a impresionat.

Totuși, uneori poți întâmpina piedici în drumul tău ca tânăr artist, dar pe același drum al creației întâlnești oameni care cred în tine și știu că tu ai un talent deosebit, iar atunci când ești în camera ta, atelierul tău sau pe o băncuță în parc unde desenezi, indiferent de locul în care te afli, prin ceea ce faci devii un om curajos, încrezător și pasionat, și uiți de piedici. Astfel, arta te apropie de oameni, îți dă forța necesară să depășești problemele cu care te întâlnești și te învață să fii un om iubitor de frumos.

desene-7

Este o bucurie să fii la început, să experimentezi singur sau alături de alți oameni dragi ție un drum nou și plini de aventuri în care ai cea mai mare libertate de a visa, de a-ți imagina și de a transpune totul cu scopul de a spune ceva. Ce limbaj poate fi mai bun pentru un mic artist decât cel al creației?

Cum spunea un profesor drag mie, nu există o rețetă generală a succesului în artă, dar doar prin muncă, pasiune și curaj poți să îți creezi propria poveste. Așadar, în drumul tău lung ca tânăr artist, trăiești cu bucuria că cea mai dragă prietenă îți este și îți rămâne pentru totdeauna ARTA.”

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *