W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Bursele stART

Arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe alţii să vadă.

Edgar Degas

Nu e uşor să creşti şi să te perfecţionezi ca artist. Dincolo de ambiţie şi nenumăratele ore de studiu pentru a-ţi cultiva talentul, ai nevoie de materiale costisitoare, dar şi de un plan de dezvoltare bine gândit. De aceea, alături de partenerul nostru Provident Financial România, îţi lansăm, în fiecare an, o provocare: tu vii cu talentul, iar noi te sprijinim să ţi-l desăvârşeşti în cadrul programului Bursele stART.

Am deschis perioada aplicărilor pentru ediția 2018 și avem de oferit:

 

banner bursele stART

Vezi mai jos care sunt condițiile de aplicare și trimite dosarul tău până pe 27 octombrie 2017!

Ce sunt bursele stART?

Programul Bursele stART reprezintă un program de burse creat special pentru tinerii artişti în formare, oferindu-le acestora sprijinul material care îi va aduce mai aproape de marile scene şi galerii de artă ale lumii.

Bursele sunt dedicate liceenilor (din clasele a IX-a până la a XII-a, inclusiv) talentaţi la desen, pictură sau muzică, care fac deja parte dintr-un club de muzică, pictură sau desen, sau sunt înscriși într-o instituție de învățământ din România și au câștigat premii la concursuri naționale sau internaţionale.

Cu ajutorul unei burse, tinerii talentaţi pot achiziţiona materiale, instrumente, echipamente şi orice altceva este necesar pregătirii lor ca muzicieni, pictori sau artişti plastici. Vor putea participa la concursuri naţionale, la expoziţii şi concerte sau vor putea urma cursuri de perfecţionare în domeniul artistic ales.

Bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul. Mai presus de toate, ei vor da mai departe celor din jur bucuria şi emoţia pe care le simt atunci când fac ceea ce le place.

Cum aplici pentru o bursă stART?

1. Citește cu atenție Ghidul programului.

2. Descarcă de AICI toate documentele necesare și completează-le. Dosarul de aplicare trebuie să conțină:

 • Formular de aplicare;
 • Declarația părintelui sau a reprezentantului legal – Anexa 1;
 • Declaraţia de susţinere din partea unui profesor – Anexa 2;
 • Tabel cu rezultatele obținute de participant în anul şcolar 2016 – 2017, în domeniul artistic pentru care doreşte bursa (Anexa 3 și copiile diplomelor atașate la anexă sau liste de rezultate descărcate de pe site-urile oficiale ale concursurilor/ competiţiilor);
 • Foaia matricolă pentru anul şcolar 2016 – 2017 cu notele participantului – eliberată de către secretariatul şcolii la care elevul învață;
 • Declaraţie pe proprie răspundere privind situaţia financiară a familiei – declaraţie pe proprie răspundere din partea părintelui sau a reprezentantului legal (nu mai mult de 1050 de lei/membru de familie) – Anexa 4;
 • Un video demonstrativ în care aplicantul își prezintă talentul în maximum 2 (două) minute. Acest material este obligatoriu pentru participanţii înscrişi la categoria muzică şi optional pentru cei înscrişi la categoriile pictură şi desen;
 • Un portofoliu cu minimum 5 lucrări realizate de către participant, obligatoriu pentru cei înscrişi la categoriile pictură şi desen.

3. Trimite dosarele de înscriere, însoţite de anexele completate, pe adresa de e-mail: burselestart@scoaladevalori.ro sau prin poştă sau curier într-un singur exemplar la adresa: Str. Ion Nistor, nr.2, Mezanin, ap.1, Sector 3, Bucuresti, Cod Postal 030041. Pe plic se menționează: Pentru Programul Bursele stART.

Data limită de completare şi trimitere a întregii documentaţii este 27 octombrie 2017, data poştei sau a primirii e-mail-ului de înscriere cu documentaţia solicitată.

Nu ne asumăm responsabilitatea pentru dosarele de înscriere care nu au fost trimise în termenul specificat, precum şi pentru cele incomplete, ilizibile sau pierdute.

Persoanele care vor primi bursele vor fi anunţate în scris prin email despre rezultatul obţinut, până pe 23 decembrie 2017.

Calendarul editiei 2018

 • Înscrieri: 20 septembrie – 27 octombrie 2017
 • Jurizare: 27 noiembrie – 7 decembrie 2017
 • Afişarea listelor cu bursierii pe pagina proiectului: 18 decembrie 2017
 • Durata bursei: ianuarie – decembrie 2018

Persoana de contact pentru înscrieri

Luiza Stanciu, Project Manager
E-mail: burselestart@scoaladevalori.ro
Telefon: 0720 639 951 (în zilele lucrătoare, între orele 10:00 – 17:00)


Programul Bursele stART se află la cea de-a patra ediție.  În cei trei ani de desfășurare, liceeni talentați la pictură, muzică şi desen din 19 orașe au primit 150 de burse în valoare totală de 462.000 lei. Astfel, tinerii artiști au putut să se concentreze mai mult asupra actului creației şi să dea curs oportunităţilor profesionale fără a mai fi preocupaţi de aspectele financiare.

Urmărește pe blogul Şcoala de Valori şi pe pagina de Facebook a programului poveștile bursierilor din edițiile anterioare.

 • Un program
  scoala de valori
 • În parteneriat cu PRV_Logo New
 • Cu sprijinul

Dă mai departe!