W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Cegeka Digital Youth

Pregătește-te de o imersiune în universul fascinant al tehnologiilor inovative! Dacă ești pasionat de tot ce înseamnă IT, proiectul pe care îl pregătim o să-ți placă la nebunie!

Cegeka Digital Youth se adresează tinerilor care vor să-și „programeze” un parcurs profesional de succes în lumea tehnologiei. Noile tehnologii au coborât din filmele SF în realitate, iar viitorul va fi scris în limbaje de programare.

De ce să înveți programare?

 • Oferta de locuri de muncă în acest domeniu este foarte mare, astfel că poți să-ți găsești un job destul de repede;
 • Te bucuri de condiții de muncă și salariale excelente, chiar și pentru poziții de entry-level;
 • Ai șanse mari de dezvoltare și avansare odată ce ai intrat în această industrie;
 • Poți lucra ca freelancer, bucurându-te de mai multă libertate. Poți să-ți desfășori activitatea din orice loc, având doar un laptop la îndemână;
 • Obții un bonus pentru job-urile viitorului, unde tehnologia va fi laitmotivul pieței muncii.

Aliază-te cu tehnologia la Cegeka Digital Youth pentru un parcurs educațional și profesional de succes!

Avem pentru tine provocări, antrenamente pentru abilitățile viitorului, probleme reale cu aplicație practică, dar și distracție, deoarece atelierele vor fi livrate în stilul nonformal care ne caracterizează.

În ce constă proiectul Cegeka Digital Youth?

Programul cuprinde subiecte referitoare la ce înseamnă a programa/ a coda, cum produci artă digitală și cu ce proiectezi noi tehnologii, dar și cum poți să conectezi contextul de învățare formal cu cel informal. Mai exact:

1. Ateliere de soft skills centrate pe dezvoltarea competențelor viitorului, în contextul industriei  IT: Digital Literacy, Internet of things, Work skills 2030.

2. Ateliere de hard skills, unde vei explora subiect interesante:

 • Structura industriei de IT
 • Limbaje de programare de viitor
 • Programator versus Developer
 • Limbaj de programare versus scriere de cod
 • Metodologie SCRUM (Agile)
 • User experience
 • User cases

3. Practică și lucru pe proiecte, pentru a înțelege cum să folosești informațiile acumulate, prin:

 • Creare de programe web sau aplicații mobile prin utilizarea unor limbaje de programare de tipul html, C++, PHP, Java etc.
 • Product design și lucru în echipe multidisciplinare

4. Pe durata proiectului, te vei bucura de îndrumarea profesioniștilor din cadrul companiei Cegeka și vei descoperi direct de la sursă ce înseamnă să lucrezi în IT.

5. Librărie Digitală. Ai acces la resurse educaționale tehnice variate pentru dezvoltarea ta profesională: videos, tutoriale, webinarii, articole, studii de caz etc. Conținutul educațional va fi permanent îmbunătățit și adaptat la nevoile educaționale ale participanților.

Și asta nu e tot.

Pentru ca un număr cât mai mare de tineri să aibă oportunitatea de a învăța IT într-un mediu modern, plăcut, adecvat secolului XXI, prin Cegeka Digital Youth ne propunem și dotarea unor laboratoare de informatică din licee și universități.

În plus, cei mai implicați profesori vor primi burse pentru a fi încurajați să se dezvolte în direcția profesională dorită. De burse vor beneficia și un grup de elevi și studenți cu posibilități financiare reduse, dar care au rezultate bune la învățătură, în special la informatică.

Unde și când

Proiectul Cegeka Digital Youth se va desfășura timp de 3 luni și va avea loc în București și Iași, unde vom forma 4, respectiv 2 grupe de tineri –  elevi și studenți.

Atelierele de soft și hard skills vor fi găzduite în laboratoarele Cegeka. Tot aici vor avea loc întâlnirile echipelor de proiect.

Parteneri