Așa cum povesteam și într-un articol anterior, am adunat 23 de elevi de clasa a 9-a de la Liceul Viilor, am adăugat 3 zile de sesiuni de educație non-formală cu traineri din Școala de Valori, apoi i-am ”pus la copt” 2 săptămâni în Magazinul Auchan Militari București, unde au trecut printr-un stagiu de practică bine pus la punct. Rețeta pare simplă, însă ca orice chef veritabil, am îmbunătățit-o și cu alte ingrediente pentru un plus de gust și savoare. 

Astfel, am presărat o sesiune în care s-a vorbit despre dileme etice, valori personale și lucru în echipă fără de care combinația nu ar mai fi fost atât de bună. Rezultatul a fost o practică ca la carte. Dar ce au zis participanții, poate vă întrebați? Am discutat cu câțiva dintre ei și ne-au împărtășit următoarele:

Denisa ne-a zis că acest proiect a însemnat pentru ea, în principal, lucru în echipă.

”La sesiunile de non-formal am învățat ce înseamnă o echipă și cum ne putem ajuta unul pe celălalt. Au fost trei zile pline, în care am descoperit fiecare cum putem funcționa mai bine lucrând în echipe mai mici sau mai mari și ce înseamnă asta.”

Bianca ne-a împărtășit acum, după zilele de non-formal și practica din magazin, că a învățat să asculte opiniile celorlalți și a simțit pe pielea ei cum este să faci parte dintr-o echipă:

”Munca nu este așa ușoară precum pare, dar pe zi ce trece am învățat mai multe atât despre mine cât și despre cei din jurul meu.”

Cel mai frumos mi s-a părut momentul în care prin joc, am învățat să lucrăm în echipă”, ne-a zis Florin, un alt participant la proiect.

Dar nu ne-am oprit doar la părerile participanților, ci și a mentorilor din magazin care au intrat în acest proiect cu multă curiozitate, dar și recunoștință că vor avea un ajutor de nădejde timp de două săptămâni.

Am discutat cu Cătălina Pistol – Manager Departament Dulciuri Auchan Militari București, care a fost foarte încântată de acest proiect și de faptul că cei 4 participanți din echipa sa au fost de un real ajutor:

”Au învățat cu ce se mănâncă comerțul și deși generațiile din ziua de azi sunt destul de rebele, m-am putut baza pe ajutorul lor și recunosc că m-au uimit plăcut.”

Alexandra Pană ne-a împărtășit că acest proiect a fost primit foarte bine printre colegii săi.

”Sperăm să se dezvolte cât mai mult acest proiect. Noi am învățat să avem răbdare și să dăm mai departe participanților ceea ce noi știm deja. Am avut un suport de nădejde în magazin.”

Nu în ultimul rând, colega noastră, Andreea Dinu, trainerul participanților în perioada de non-formal, ne-a mărturisit că Adolescenții au crescut în 3 zile cât alții în 3 luni și nu pot decât să zic că mi-aș fi dorit să fiu ca ei la vârsta lor: frumoși, deschiși și receptivi către un Auchan de Oportunități.

Ne bucurăm că acest proiect a avut impactul scontat și că atât echipa de implementare, cât și participanții au avut parte de o experiență de învățare unică. Această perioadă reprezintă doar începutul în cadrul “Un Auchan de oportunități”, ne revedem cu cei 23 de participanți și în toamnă cu forțe proaspete și dorință de a explora lucruri noi.

Mulțumim Fundației Auchan pentru Tineri, Magazinului Auchan Militari și Liceului Economic Viilor pentru deschiderea și implicarea în cadrul acestui proiect! Împreună putem aducem un plus de valoare real participanților și putem contribui la dezvoltarea lor personală, dar și profesională.