W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

De vorba cu Irina Gherghilescu, cel mai bun fundraiser la Transmaraton

De vorba cu Irina Gherghilescu, cel mai bun fundraiser la Transmaraton

Posted in Transmaraton and tagged | Leave a Comment

7.250 de lei. Aceasta este suma strânsă până acum de Irina Gherghilescu, alergătoare în echipa Școala de Valori la Transmaraton, care și-a depășit deja targetul ambițios de 5000 de lei. Irina ocupă primul loc în topul fundraiserilor la cursa de pe Transfăgărășan și a impresionat prin determinarea cu care s-a implicat pentru cauza educației. Fondurile strânse de ea și de ceilalți alergători ai noștri vor contribui la organizarea proiectului Excepționalii, aflat la cea de-a treia ediție.

Am stat de vorbă cu Irina pentru a afla mai multe despre motivația sa puternică, iar în spatele alergătorului și fundraiser-ului de excepție am descoperit un om special, o prezență plăcută și caldă.

Ce te-a convins să participi la Transmaraton?
Eu sunt pasionată mai mult de bicicletă, însă m-a motivat soțul meu, care iubește alergarea. Mi-am creat un program și alerg în fiecare miercuri și sâmbătă alături de alte cinci fete din Oradea. Soțul meu și cu mine am decis că participăm la Transmaraton, iar fiecare și-a ales o cauză de care a fost mai apropiat: el a dorit să alerge pentru Pădurea Copiilor, iar eu am ales Școala de Valori – Excepționalii, pentru că este în rezonanță cu ceea ce simt și cred.

Întotdeauna ne îndreptăm atenția asupra celor abandonați, a celor care suferă de boli incurabile, și este într-un fel normal, pentru că ne implicăm emoțional din plin. Însă nu trebuie să uităm de copiii geniali, dar fără posibilitatea de a-și manifesta geniul. (…) Este un ajutor reciproc, noi le punem la dispoziție fonduri, ei schimbă lumea.

Irina GhirghilescuDin păcate, din cauza unei operații, soțul meu nu mai poate participa, așa că am rămas doar eu în competiție să reprezint familia.

De ce crezi în proiectul Excepționalii?
Pentru că acești tineri sunt cei care duc mai departe viitorul țării. Ne uităm cum tineri români sunt recrutați de NASA, de universități internaționale, realizează cercetări și ne dorim să îi avem alături. Avem nevoie de ei, de geniile lor. De asemenea, avem nevoie și de o baza materială. Eu fac cursuri de dezvoltare emoțională și am văzut potențialul tinerilor, însă ei trebuie formați bine, pentru că sunt confuzi, nu își cunosc acest potențial și nu știu încotro s-o ia.

Cum te simți când știi că ești cel mai bun fundraiser – nu numai pe proiectul nostru – ci la nivelul întregului grup de fundraiseri ai evenimentului?
Prima dată nu mi-a venit să cred, m-am simțit un pic jenată, nu știu de ce. Apoi mi-am dat seama că e bine, pentru că acești bani merg spre tineri și spre educație.

Care e secretul? Cum ai reușit să fii cel mai bun fundraiser?
Prin networking, am apelat la rețeaua mea de prieteni și cunoscuți. Concret, am trimis fiecărui cunoscut un mesaj în care anunțam că particip la cursă și că mă poate susține donând de la 10 lei în sus. Rezultatele m-au luat și pe mine prin surprindere.

Ce sfaturi ai pentru ceilalți alergători fundraiseri în ceea ce privește strângerea de fonduri?
E foarte importat networking-ul, relaționarea cu persoanele din grupul de cunoscuți. Oamenii trebuie motivați să se deschidă, să-și deschidă inima, lucru care se întâmplă dacă faci și tu asta. La început am avut emoții, dar ulterior am dobândit experiență și mi-am adaptat mesajul. Acum sunt sigură că există oameni dispuși să mă ajute oricând aș avea nevoie.

Irina, îți mulțumim mult pentru implicare! Vom fi alături de tine pe Transfăgărășan!

Susține-o și tu pe Irina! Donează aici!

 

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *