W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com
Scoala de valori

Despre Școala de Valori

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă, non-profit, a cărei viziune este transformarea României într-o societate care generează încredere, echilibru şi curaj. De aceea, ghidaţi de valori, ne propunem să construim caractere puternice pentru viitor prin crearea unei comunităţi de tineri autonomi, care acţionează colaborativ, responsabil şi etic.

Existăm pentru că România este o țară care are nevoie de modele.

Credem că puterea de transformare a unei societăți stă în educație și în tineri și de aceea am ales să ne dedicăm tinerilor din România. Ne-am hotărât să le fim ghid în procesul de construire a caracterului și în cel al descoperirii de sine. Îi ajutăm să aibă mai multă încredere în ei şi să găsească răspunsuri la întrebările care îi preocupă: Cine sunt EU? Care sunt valorile mele? La ce sunt bun? Cum îmi dau seama ce carieră să urmez? De unde știu că am luat decizia potrivită?

La Școala de Valori accentul cade pe NONFORMAL.

Învățăm distrându-ne, prin joacă, într-o atmosferă prietenoasă, plină de energie. Oferim experiențe de formare a caracterului prin ateliere de valori, sesiuni de coaching, workshop-uri de dezvoltare personală, tabere, programe cu modele și expunere internațională. Toate sunt gândite pe termen lung.

Avem proiecte locale şi naţionale, astfel că tinerii din toată ţara pot lua parte la atelierele noastre indiferent de oraşul în care locuiesc. Pentru a fi şi mai aproape de ei, ne propunem să dezvoltăm programe online, practice şi uşor accesibile.

Suntem un grup de oameni tineri, pasionaţi de educaţie şi plini de entuziasm.

Am pornit la drum în 2009 cu o idee şi am fost îndeajuns de nebuni să credem că putem reuși. Acest lucru nu s-a schimbat nici astăzi. Ştim că revoluţionarea educaţiei din România nu se va realiza peste noapte şi suntem conştienţi că este cale lungă până la transformarea întregii societăţi. Însă cei peste 21.000 de tineri care ne-au trecut pragul în acești ani și cei care urmează ne încurajează să continuăm!

Ne-am angajat să respectăm un set de 4 valori.

Acestea scot la suprafață tot ceea ce este mai bun din noi, atât ca echipă, cât și ca individ. Ele sunt fundația identității noastre și asta ne ajută să lucrăm împreună în fiecare zi:

Integritate

Ne respectăm promisiunile făcute către noi înșine și către ceilalți. Dezvoltăm cu responsabilitate relații bazate pe încredere și onestitate cu toți cei alături de care lucrăm.

Libertate

Nu îndoctrinăm. Lăsăm tinerii să aleagă. Oferim individului libertatea de a gândi.

Curaj

Facem şi spunem doar ceea ce considerăm că este corect. Dăruirea pentru tineri, valori și construirea de caractere ne motivează să acționăm cu putere și curaj, conform convingerilor pe care le avem.

Încredere

Investim încredere în tineri și în educația nonformală, în propria organizație și în oamenii alături de care lucrăm. Avem încredere că România poate fi țara pe care cu toții o dorim.

Vino alături de noi şi fii parte a schimbării!

Donează

pentru ca împreună să construim caractere puternice pentru societatea de mâine!

Reușitele noastre

Din anul 2009, de când a apărut pentru prima dată ideea Şcolii de Valori, şi până în prezent, am pus la cale tot felul de evenimente şi proiecte faine pentru tineri, ca să-i ajutăm să-şi descopere “super-puterile”. Iată cele mai importante succese SDV din ultimii ani! (click pe fiecare imagine pentru a extinde)

Premii naționale și internaționale

2017

  • Gala Societății Civile – Premiul I la secțiunea “Proiecte și campanii de Responsabilitate Socială” – OlimpiadeleK

2016

  • Gala Tineretului din România – Locul I la secțiunea Educație Nonformală – Excepționalii

2015

  • Gala Societății Civile Tinere din România – Cel mai bun program educațional – GROW

2014

  • Gala Premiilor de Excelență HR Club – Premiul pentru cel mai valoros proiect de Compensații și Beneficii” – Gândește în Stil Mare

2013

  • Gala Premiilor de Excelență HR Club – Mențiune la secțiunea “Cel mai valoros proiect de Compensații și Beneficii” – Inventica
  • Gala Premiilor de Excelență HR Club – Premiul pentru cel mai bun proiect de Recrutare și Selecție – Zentiva Express

2012

  • Premiul Charlemagne pentru Tineri Europeni – Cel mai bun proiect educațional de tineret din România – GROW

2011

  • Gala Premiilor în Educație – Fundația Dinu Patriciu – Premiul de popularitate la categoria “Cel mai bun proiect educațional” – GROW
  • Premiul Charlemagne pentru Tineri Europeni – Cel mai bun proiect educațional de tineret din România – GROW
  • Gala Societății Civile – Premiul pentru cel mai bun proiect de educație financiară pentru tineri – GROW

Kit media

De mai jos poţi descărca în diverse forme și formate logo-ul Școala de Valori, iar aici găsești Manualul nostru de identitate vizuală.