W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Emoţii la finalul proiectului "Raftul cu experienţe"

Emoţii la finalul proiectului “Raftul cu experienţe”

Posted in Proiecte and tagged ,

Recunoştinţă. Prietenie. Împlinire. Wow. Îndrumare. Familie. Aşa au descris cei 30 de elevi participanţi la “Raftul cu experienţe” săptămânile de practică şi învăţare nonformală din cadrul programului.

Festivitatea de premiere a proiectului “Raftul cu experienţe” a avut loc vineri, pe 11 iulie, când ne-am adunat la sediul Kaufland alături de liceeni, mentori, profesori şi reprezentanţi ai retailerului, ca să sărbătorim încheierea cu succes a primei ediţii. Evenimentul a adus cu sine multe emoţii pentru toţi cei implicaţi, care şi-au amintit de clipele plăcute şi de momentele amuzante din această perioadă.

Mentorii din Kaufland au remarcat pasiunea şi seriozitatea tinerilor şi le-au lăudat munca, mărturisind că au rămas impresionaţi de dedicarea lor. Pentru că au făcut o impresie foarte bună, o parte dintre elevi şi-au obţinut primul job, ei primind invitaţia de a se angaja la Kaufland.

Ne-am bucurat să-i avem alături de noi la ceremonia de premiere şi pe câţiva dintre profesorii elevilor participanţi, cărora le mulţumim pentru deschidere şi pentru interesul de a le oferi tinerilor posibilitatea de a pune în practică informaţiile de la şcoală!

raftul cu experiente scoala de valori kaufland

Cele cinci echipe cu personalitate, numite Ginga, Stan şi Bran, No limit, Rising stars şi Două perle, au prezentat pe rând câte un colaj-jurnal prin care au exprimat ceea ce a însemnat pentru ei “Raftul cu experienţe”.

În cadrul proiectului, adolescenţii au avut parte de un mix de ateliere nonformale şi practică în magazine. La workshop-urile susţinute de echipa noastră, liceenii au aflat despre ascultarea activă, au învăţat să dea feedback, şi-au însuşit cunoştinţe de persuasiune şi vânzări şi au exersat lucrul în echipă. Profesionişti Kaufland le-au vorbit despre ce înseamnă să lucrezi în comerţ şi cum e munca lor de zi cu zi.

Perioada de practică a fost trăită cu entuziasm de liceeni, care au fost încântaţi să poată experimenta munca într-un magazin mare şi să interacţioneze cu clienţii.

După ce participanţii şi-au primit diplomele şi cadourile, am luat prânzul împreună şi am continuat să stăm la poveşti. Adolescenţii ne-au împărtăşit câteva impresii la cald despre implicarea în proiectul “Raftul cu experienţe”:

“Experienţa mea din Kaufland a fost uimitoare, nu mă aşteptam să ajung atât de departe, să culeg atâtea informaţii şi mai ales să cunosc atâţia oameni deosebiţi. Dacă în prima zi am venit din curiozitate, acum sunt tristă că s-a terminat. Totul a fost unic şi special, începând de la activităţile din sediu până la cele din magazine, unde am lucrat şi am fost trataţi ca nişte angajaţi adevăraţi, ca nişte colegi. Dacă s-ar putea, aş repeta experienţa oricând şi îi sfătuiesc pe toţi tinerii să se înscrie la proiecte de genul acesta, pentru că aici înveţi să lucrezi, să comunici, să faci faţă unei provocări.

Lecţiile de viaţă ale lui Alin mi-au rămas întipărite în minte şi am luat din ele tot ce-a fost mai bun, joculeţele lui Ale m-au făcut să redevin copilul care vede totul în roz, iar pe Miruna şi pe Marius o să-i ţin minte tot timpul pentru energia ce o emană.”

CARMEN – Liceul Tehnologic Tărtășești

“Am învățat multe lucruri despre produse, reduceri, promoții pe care nu le știam și mi s-au părut foarte interesante și de reținut. Mi-a plăcut sa fac preţuri/etichete la calculator şi să stau la biroul de informații, printre cele mai aglomerate locuri ale magazinului. A fost una dintre cele mai bune experienţe pe care le-am avut eu vreodată!!! Mulțumesc mult!”

VALENTINA – Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu

“M-am înscris la acest proiect deoarece îmi place tot ce este nou, indiferent de domeniu. Din activităţile făcute la sediul central Kaufland din Barbu Văcărescu am învăţat să comunic mai uşor cu cei din jur, mi-am aflat valorile cele mai importante. Am mai învăţat foarte multe lucruri noi în vânzări, iar pe unele le-am pus în practică. Multe dintre prieteniile legate cu ocazia acestui proiect vor continua, chiar şi după finalul său.

Momentul preferat din „Raftul cu experienţe” a fost ziua în care am stat la Informaţii, unde am comunicat foarte mult cu clienţii şi am învăţat să fiu mai amabilă şi zâmbitoare.”

FLORINA – Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *