W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Exceptionalii 2018

Susţinem tinerii Excepționali, pasionaţi de ceea ce fac, care din plăcere transformă realitatea ce îi înconjoară.

Ce este proiectul Exceptionalii?

Din 2014, am început să formăm o comunitate de tineri activi, cu inițiativă și curaj, care dezvoltă proiecte educative și stimulează astfel dorința de acțiune a colegilor de generație din orașele în care locuiesc.

Pentru ei am creat Excepţionalii, un proiect de dezvoltare personală și profesională care combină ateliere interactive, vizite în companii, întâlniri cu oameni-model și învățare prin experiențe directe. Astfel construim împreună o comunitate a liderilor de mâine.

În 2018 ne propunem să strângem 60 de tineri “schimbă-lume”, cu vârste între 16 și 19 ani, din toată țara. Aceștia vor trece printr-un program educativ non-formal şi inovator, alcătuit din mai multe experiențe ce se completează, pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea în sine și curajul de a-și pune ideile în practică. Vor avea alături oameni de succes din comunitatea business, traineri cu experiență din Școala de Valori și o parte din absolvenții proiectului Excepționalii din edițiile anterioare, pentru a crește împreună.

Structura proiectului:

  • Tabără de inovație: Va include 3 zile de ateliere nonformale, cu focus pe Project Management, dar și alte cunoștințe utile, cum ar fi comunicare, lucru în echipă, inteligență emoțională, persuasiune, luarea deciziilor etc.
  • Biblioteca Vie și vizite în companii: Pe durata a 2 zile, tinerii fac o incursiune în lumea de business din București, explorând diferite caractere și medii de lucru. Ei vor merge în vizită la companii din industrii diverse şi se vor lăsa inspirați de oameni-model, în cadrul unei întâlniri de tip Bibliotecă Vie.
  • Step Up – proiecte de impact: Împărțiți pe echipe, cu susținerea mentorilor din Școala de Valori și un mic fond de investiție inițială, Excepționalii vor gândi și vor implementa proiecte de impact în comunitățile proprii. Astfel, vor învăța să își vândă ideile și să atragă fonduri pentru a le implementa, schimbând viitorul cu puterea minții lor.

Calendarul Exceptionalii 2018

  • Perioada de înscrieri: 20 octombrie – 4 decembrie 2017
  • Anunțarea rezultatelor preselecției: 7 decembrie 2017 (Cei aflați pe lista de preselecție vor primi un email cu o provocare de rezolvat pentru a trece în următoarea etapă)
  • Anunțarea finaliștilor: 20 decembrie 2017
  • Desfășurarea conferinței: 4-9 februarie 2017
  • Internship Step Up – Implementarea proiectelor de impact organizate de echipele de Excepționali în comunitățile locale: 15 februarie – 15 aprilie 2017

În etapa de Step Up, în 2017, echipele de Excepționali au dezvoltat 12 proiecte educaționale de impact, la care au participat aproximativ 2300 de tineri din 16 orașe. Tinerii au investit peste 4000 de ore de muncă voluntară pentru cele 112 ore de educație nonformală oferite colegilor de generație. Trei dintre proiecte sunt la ediția a doua sau a treia, au devenit auto-sustenabile și au potențialul de a se transforma în business-uri sociale. Detalii despre rezultatele de la prima ediție găsești în raportul proiectului.

Afla mai multe despre primele trei editii ale proiectului:

exceptionalii 2015  kaufland scoala de valori exceptionalii 2016   

Contact

Armina Sîrbu, Head of Learning & Organizational Development
E-mail: armina.sirbu@scoaladevalori.ro
Telefon: 0760 137 488 (și whatsapp)

Organizator

 

Dă mai departe!