Cum a fost la EY Express #GetFutureReady și ce ne zic participanții?

În cele cinci zile petrecute la etajul 22 de la EY România, lucrurile chiar au fost la înălțime. Nu exagerăm când vă spunem că așteptările inițiale ale participanților au fost depășite și duse cât mai aproape de nori pentru că este frumos să visezi și să îți vezi visul cu ochii.

Am avut în cadrul proiectului participanți diverși și plini de entuziasm. Au venit cu ochi curioși și înarmați cu scepticismul caracteristic Millenials, au urcat la ”bord” și au început experiența #GetFutureReady. Ca în orice relație, la început a avut loc cunoșterea. Cunoașterea membrilor echipei EY România și Școala de Valori, cunoașterea celor din jur, dar cel mai important cunoașterea de sine. Astfel, prima zi a fost despre Relationship Management și comportamentul în relaționarea cu ceilalți.

Au urmat zile încărcate de informații noi și un proces de învățare accelerată. Cei 58 de participanți au supraviețuit zilelor de training, întorcându-se în fiecare zi la etajul 22 nu doar pentru peisajul genial ”pus la dispoziție” ci pentru oamenii care și-au dedicat timpul ca să-i învețe ce știu ei cel mai bine să facă.

Am stat de vorbă cu 6 tineri studenți veniți la EY care au înțeles cum stă treaba cu #Get(your)FutureReady. Primul dintre ei este Dragoș Petru Dodu, care surprinzător își desfășoară studiile universitare în Olanda și își dorește să se întoarcă în țară. Spun surprinzător pentru că este un tânăr determinat să se întoarcă în țară și să-și construiască o carieră chiar aici în România. A aplicat la proiect pentru că EY este un angajator la care s-a gândit mult timp și în sfârșit a venit momentul de a fi cât mai aproape de ceea ce îl interesează în mod direct. Pentru el, proiectul acesta a însemnat reducerea barierelor între angajator și posibili angajați, o modalitate de recrutare inedită, iar sesunile de dezvoltare personală chiar și-au lăsat amprenta. Dragoș ne-a mărturisit că ar mai participa încă o dată la acest proiect, chiar și dacă ar fi doar pentru expriența lui proprie și nu pentru un job.

Georgiana Popescu este o altă participantă în proiect care își dorește o carieră în EY, departamentul de Taxe. În cele 5 zile de proiect a înțeles un lucru esențial pentru un tânăr de vârsta ei – Facultatea nu este totul și aș vrea să îi iau de mână pe ai mei colegi și să îi aduc aici, ca să înțeleagă și ei că sunt lucruri faine care se întâmplă înafara cursurilor și să deschidă ochii. O carieră nu ți-o construiești stând cuminte în bancă.

A venit aici crezând că va fi o conferință, în care speakerii vorbesc și ea va asculta. Era mai bine decât nimic ne-a zis Georgiana, dar a aflat încă din prima zi că acest program nu se compară cu ce a experiementat până acum și că aici te dezvolți accelerat atât profesional, cât și personal.

Mădălina Pop a venit cu trenul din Cluj, ca să se îmbarce la bordul EY Express #GetFutureReady în București. Primul gând cu care a venit a fost acela că totul va fi tehnic și că nu vor exista sesiuni de soft skills. A descoperit cu plăcere că programul a fost conceput altfel și că e primul de acest gen la care a participat.

Marius, ca toți ceilalți participanți, a venit cu o doză de scepticism, dar entuziasmat în același timp că poate să facă și altceva.

Am ieșit din mediul meu de roți dințate și motoare ca să dau peste alte lucruri foarte faine și care mi-au prins bine. Eu sunt viitor inginer și știți cum se spune, inginerii au privirea inteligentă dar nu reușesc să se exprime. Ei bine și eu eram la fel. Dar după aceste zile mi-am dat seama cât de importantă este această parte de soft skills în meseria mea.

Marius ar recomanda acest program oricui atât din domeniul tehnic cât și celor din domeniul filologic.

Am simțit cum în fiecare zi învățat ceva nou despre mine, cât de important este să înveți să comunici și să fii ascultat, să îți asumi rolul de lider și să go for it, să #GetFutureReady.

Sunt multe de spus despre EY Express #GetFutureReady. Pentru noi, cei din organizare, a fost un adevărat roller coaster. Am îmbarcat 58 de studenți la bord, le-am dat tichetele de participare și astfel aventura a durat 5 zile. A fost mai mult decât o expriență de lucru și împrietenirea mediului de facaeri și tinerii, ci mai degrabă un proces de învățare accelerat, un mixt între mentorii EY și trainerii Școlii de Valori, care puse laolată într-un creuzet au creat o reacție chimică fabuloasă la nivelul participanților. Sperăm să creăm chimie și în proiectele noastre viitoare și să spargem barierele între Millenials și Angajatori!

În concluzie, am schimbat vieți, și nu vorbim doar de participanți. Fiecare s-a schimbat un pic și a plecat cu lucruri noi, gata de pus în aplicare.