Ce este Laboratorul de Cariere?

Acesta este un program în care o comunitate de specialiști în educație, business și Universități lucrează împreună pentru promovarea unei culturi a performanței, integrare academică și egalitate de șanse pentru toți studenții din România, indiferent de anul de studiu în care se află sau de specializarea pentru care aceștia învață.

Cu Laboratorul de Cariere, implementăm un program național de tradiție care ne dorim să sprijine dezvoltarea tinerilor 19+ din România, din perspectiva abilităților de care au nevoie pe parcursul întregii lor vieți, și pentru a obține succesul în lumea digitală.

Laboratorul de Cariere este platforma educațională potrivită pentru creșterea angajabilității tinerilor prin crearea de oportunități și participarea într-un program atractiv, livrat în limbaj specific, în limba română, care dezvoltă abilități și promite experiențe de învățare relevante, precum și „contactul cu viața reală profesională” din industriile Partenerilor noștri. 

 

Ce câștigi dacă participi?

 • Îți vei identifica nevoile de dezvoltare personală, educațională, de carieră.
 • Vei afla răspunsuri la întrebări precum: Cine sunt? Încotro mă îndrept? Care sunt lucrurile pe care le fac cel mai bine? Ce așteptări am de la mine? Unde doresc să ajung? Ce îmi place? Astfel, vei afla cum să-ți dezvolți și să-ți valorifici aptitudinile deja existente și să ți le proiectezi pe cele viitoare.
 • Îți vei consolida încrederea în sine și vei deveni mai auto-motivat(ă).
 • Vei lua decizii mai potrivite, cu impact pozitiv asupra viitorului tău academic și de carieră.
 • Vei practica lucrul colaborativ în realizarea proiectelor educaționale personale și îți vei crea premize pentru a contribui în a-i ajuta și pe ceilalți.
 • Vei avea o perspectivă clară asupra evoluției tale educaționale și de carieră.
 • Vei învăța cum să-ți aliniezi traseul profesional în acord cu pregatirea educațională.
 • Vei descoperi căi de a-ți construi cariera pe care ți-o dorești pentru a obține beneficii pe măsura așteptărilor tale.
 • Îți vei întocmi un plan de dezvoltare cu acțiuni concrete, ancorat în realitate, pe care să-l și urmezi.

Cui ne adresăm?

 • Studenților, indiferent de specializare, indiferent de anul de studiu, din toată țara – parteneri Autonom, BCR
 • Studenților din anii de studiu 3, 4 & Masterat, specializările: Automatică și Calculatoare; Chimie și Inginerie chimică; Inginerie electrică; Inginerie mecanică (exclusiv construcții mașini), Mecatronică și Robotică; Inginerie minieră; Universitatea București; Universitatea Politehnică București; Universitatea Transilvania Brașov; Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca; Universitatea Craiova; Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași; Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași; Universitatea Oradea; Universitatea Petroșani; Universitatea Politehnică Timișoara – partener Holcim
Inscrie-te

Participarea este gratuită!

Citește Regulamentul proiectului

Cum se desfășoară? 

Laboratorul de Cariere urmărește un proces multilateral de formare prin intermediul unor ateliere online și resurse:

 Cu ceea ce vei învăța, vei putea să începi să lucrezi la propria lucrare de licență/ dizertație, să-ți sprijini colegii să facă la fel sau chiar să dezvolți împreună cu ei un proiect educațional relevant pentru voi.

 

 
 

 

Ce este programul de consiliere și orientare academică și în carieră?

Programul de consiliere și orientare în carieră constă într-o serie de întâlniri între studenți și psihologi, stabilite de comun acord.

Parcursul educațional urmărește:

 • Definirea clară a obiectivelor academice, respectiv de carieră;
 • Explorarea opțiunilor de carieră;
 • Identificarea unor surse de informare relevante pentru căutarea unui job și pentru înțelegerea pieței muncii;
 • Autocunoaștere aprofundată: identificarea punctelor forte și a abilităților transferabile (acele abilități dobândite din surse diferite – facultate, muncă, timp liber – pe care le putem valoriza ulterior în diverse domenii);
 • Conștientizarea ariilor de îmbunătățit – acele zone pentru a căror dezvoltare trebuie să depui un efort conștient;
 • Realizarea unui plan de acțiune personalizat pentru îndeplinirea obiectivelor academice și de carieră.

De ce e o șansă de neratat?

Pe lângă facilitarea unor experiențe foarte utile pentru dezvoltarea personală și profesională, “Laboratorul de Cariere” oferă participanților perspective de lucru direct în companiile partenere. Depinde doar de tine, dacă ești interesat și te califici.

Holcim, BCR și Autonom vor oferi stagii practică, internship la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Care este calendarul activităților?

 • Perioada de înscriere în proiect: până pe 31 martie 2020
 • Desfășurarea programului (Parcurs educațional și studiu individual online): martie – iulie 2020
 • Celebrare absolvire: TBD 2020
 • Stagiu practică, respectiv Internship: TBD 2020

Calificarea pentru stagiile de practică și internship va avea loc în baza criteriilor anunțate în regulament.

Ce spun participanții din edițiile anterioare despre Laboratorul de Cariere?

 

 

Participarea este gratuită!

Regulamentul proiectului

 

 


Tabăra din Laboratorul de Cariere Experiență pentru succes

Ce este ”Tabăra din Laboratorul de Cariere – Experiență pentru succes”?

”Tabăra din Laboratorul de Cariere – Experiență pentru succes”  își propune să creeze un context online prielnic printr-un proces de învățare prin acțiune pentru îmbunătățirea și optimizarea capacității de autocunoaștere, antrenarea abilitatilor de inteligență emoțională și oferirea unei perspective realiste și concrete asupra oportunităților de viitor, pentru liceenii și studenții de anul I.

De ce să te înscrii în tabără?

Știm cât de confuză poate deveni toată căutarea unui drum pe care să pornești în viață, de aceea ne-am propus să vă oferim un sprijin vouă, adolescenților și tinerilor, care parcurgeți acest proces. Pentru că avem convingerea că educația trebuie făcută cu grijă pentru nevoile voastre  am organizat această tabără în online, garantându-vă exersarea unui întreg set de abilități  de care orice adolescent are nevoie pentru a-și atinge potențialul. În plus, vei dobândi încredere în tine și îți vei putea întocmi un plan de dezvoltare cu acțiuni concrete, ancorat în realitate, pe care să-l și urmezi.

Cine se poate înscrie? 

Dacă ești la liceu sau student în primul an de facultate și ai între 16 și 20 de ani, ai îndeplinit deja cea mai importantă condiție. Nu-ți mai rămâne decât să completezi formularul și să te îmbarci la cea mai inedită tabără la care ai putea participa vara asta! 

Pentru a participa în tabără ai nevoie  de un dispozitiv  (ideal ar fi laptop sau PC desktop, tabletă) și de o conexiune la Internet.

Înscrierea în tabără

Înscrierea în tabără se realizează în mai multe etape, prima fiind accesarea și completarea formularului de înscriere disponibil aici (https://bit.ly/FinscriereTabaraLdC). În a doua etapă vei  susține un test de inteligență emoțională menit să creeze o imagine generală a profilului tău emoțional, ultima etapă fiind achitarea unei sume de 80  lei care să te responsabilizeze să participi în fiecare zi, având în vedere că locurile sunt limitate și vrem ca tu chiar să valorifici această oportunitate.

 Data limită de inscriere : 31 iulie 2020, ora 23:59

 

Calendarul taberei

 •         Perioada de înscriere – 8 iulie –31 iulie 2020
 •         Anunțarea participanţilor confirmați în tabără 10 iulie -2 august
 •         Festivitatea de deschidere  – 4 august 2020
 •         Eveniment Biblioteca Vie on-line – 4 august 2020
 •         Ateliere on-line de dezvoltare personală și profesională –4, 5, 6,7 august 2020
 •         Festivitatea de închidere – 7 august 2020
 •         Vizite în companii on-line–  10-16 august 2020
 •     Proiectele în comunitate –10 august – 31 august 2020

Participanții vor primi agenda detaliată a proiectului în perioada 30 iulie-2 august .

 Curriculum

Deși nu vrem să furăm din magia descoperirii pe propria piele a experiențelor din tabără… 

programul taberei cuprinde 8 sesiuni:

 1. Valori personale și universale: ce sunt valorile personale, cum putem să le descoperim, și cum ne influențează în societate;
 2. Testul DiSC și comunicare/comportamente: ce iti motivează acțiunile și comportamentele și cum  poți  valorifica puterea ta personală pentru a avea relații mai eficiente cu ceilalți;
 3. Inteligență emoțională: ce este și cum să valorifici inteligența emoțională în viața personală și în cariera ta;
 4. Abilități de prezentare: Când facem referire la lucru în birou, capacitatea de comunicare, capacitățile comerciale, munca în echipa sunt unele dintre cele mai căutate abilități ale potențialilor angajați, însă atunci când metoda de interacționare este diferită, rămâne de văzut care sunt diferențele și cum se pot face atât adaptări și schimbări;
 5. Abilități de eficiență personală: cum poți deveni mai eficient în întâlnirile din  online;
 6. Alegerile personale, luarea deciziilor și rezolvarea problemelor: cum poți să devii mai bun în luarea deciziilor și cum poți simplifica procesul pentru a soluționa probleme;
 7. Orientare și consiliere în carieră: cum să întocmești un plan de acțiune pentru carieră;
 8. Biblioteca Vie: ai oportunitatea de a ”răsfoi” cărți vii – oameni din diverse domenii de activitate care te vor motiva.

              Proiecte Step-up: alături de alți participanți din tabără, sub îndrumarea mentorilor îți vei dezvolta abilitățile antreprenoriale prin implementarea unui proiect în comunitatea din care faci parte. 

Citește Regulamentul taberei


Parteneri program


Contact

Diana Ștefănescu, project manager

Email: laboratoruldecariere@scoaladevalori.ro