W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Exceptionalii 2017

Am analizat toate aplicațiile și suntem bucuroși să anunțăm LISTA FINALĂ a tinerilor selectați pentru ediția 2017 a programului Excepționalii. Felicitări tuturor! 

Vezi PROGRAMUL evenimentului!

 

Vezi AGENDA evenimentului

Exceptionalii

Tu cum iți imaginezi viitorul?

Credem într-o societate mai bună şi sădim seminţele schimbării încă de pe acum, pentru a cultiva roadele unei lumi noi.

Susţinem tinerii talentaţi, pasionaţi de ceea ce fac, care din plăcere transformă realitatea ce îi înconjoară. Pentru ei am creat Excepţionalii, un proiect de dezvoltare personală și profesională care combină ateliere interactive, vizite în companii, întâlniri cu oameni-model și învățare prin experiențe directe. Astfel construim împreună o comunitate a liderilor de mâine.

Ce este proiectul Excepționalii?

Pentru o săptămână, adunăm la București și Pitești 60 de tineri activi între 16 și 19 ani, dornici să schimbe lumea. Le aducem alături antreprenori de succes, oameni model din comunitatea business, traineri cu experiență din Școala de Valori și o parte din absolvenții proiectului Excepționalii din edițiile anterioare, pentru a crește împreună. Din 2014, am început să formăm o comunitate de tineri activi cu inițiativă și curaj, care dezvoltă proiecte sau activități educative și stimulează astfel spiritul de inițiativă și dorința de acțiune a colegilor de generație din orașele în care locuiesc.

În această ediție avem 4 categorii:

 • Spirit antreprenorial (15 freelanceri, cu portofoliu şi iniţiative de business, business social sau proiecte de tip ONG)
 • Implicare în comunitate (15 voluntari şi activişti cu atitudine, rezultate şi vechime, cu spirit civic)
 • Performanță în artă sau sport (10 tineri pasionați de artă sau cu performanțe sportive)
 • Rezultate deosebite (10 olimpici în domeniile: ştiinţă, tehnologie, matematică, mecanică, istorie, geografie, limbi străine, română, biologie, psihologie)

exceptionalii-2016-web-052

Participanții vor trece printr-un program educativ non-formal şi inovator, alcătuit din mai multe experiențe ce se completează, pentru a-i ajuta să își dezvolte încrederea în sine și curajul de a își pune ideile în practică. Vor avea alături oameni model, traineri și mentori.

Structura proiectului:

 • O conferinţă de 5 zile: Va include o serie de ateliere interactive, vizite în companii şi întâlniri cu oameni-model, care le vor da adolescenţilor aripi să cucerească lumea.
 • Step Up: Împărțiți pe echipe, cu susținerea mentorilor din Școala de Valori și un mic fond de investiție inițială, Excepționalii vor gândi și vor implementa mai multe proiecte de impact în comunitățile proprii. Vor învăța să își vândă ideile și să atragă fonduri pentru a le implementa, schimbând viitorul cu puterea minții lor.

În etapa de Step Up, în 2016, Excepționalii au dezvoltat proiecte educaționale la care au participat aproximativ 2800 de tineri. Trei dintre proiecte sunt la ediția a doua sau a treia, au devenit auto-sustenabile și au potențialul de a se transforma în business-uri sociale. Dacă pare incredibil, poți vedea întreaga poveste, aici.

Calendarul Excepționalii 2017:

 • Perioada de înscrieri: 1 noiembrie – 4 decembrie 2016
 • Anunțarea rezultatelor preselecției: 7 decembrie 2016 (cei aflați pe lista de preselecție vor primi mail cu o provocare de rezolvat pentru a trece în următoarea etapă)
 • Anunțarea finaliștilor: 20 decembrie 2016
 • Achitarea contribuției de participare după selecție, de 220 lei: până la 28 decembrie 2016
 • Desfășurarea conferinței: 5 – 10 februarie 2017 (participanții se întâlnesc la Pitești pe 5 februarie, urmând sa vină la București pe 8 februarie, unde rămân până pe 10 februarie.)
 • Implementarea proiectelor de impact organizate de echipele de Excepționali în comunitățile locale: 15 februarie – 15 aprilie 2017

Costurile financiare de organizare ale proiectului sunt acoperite de organizația Școala de Valori în totalitate, mai puțin suma de 220 de lei/participant. Astfel, fiecare participant selectat va contribui cu suma de 220 de lei la costurile de organizare și își va asigura transportul la locația conferinței.

Îți recomandăm să citești și Regulamentul proiectului. Dacă nu găsești răspunsurile acolo, ne poți contacta direct.

Află mai multe despre primele două ediții ale proiectului:

exceptionalii 2015kaufland scoala de valori exceptionalii 2016

Contact

Armina Sîrbu, Head of Learning & Organizational Development
E-mail: armina.sirbu@scoaladevalori.ro
Telefon: 0760 137 488 (și whatsapp)

Organizator

Sponsori

              

Cu sprijinul

transmaraton             

   

 

Colaboratori

              

Parteneri media

                      

Dă mai departe!