Tu. Noi. Tinerii României.

Educația este calea din întuneric spre lumină.

[vimeo id="61699353" mode="normal" align="left" autoplay="true"]

Pe 7 martie 2013, la The Hub Bucharest, peste 60 de persoane din sectorul de business și cel educațional, precum și reprezentanți mass-media au raspuns invitației (în ciuda faptului că în același timp Steaua o batea pe Chelsea).

Seara a fost deschisă de Andrei, Mara, Andrei și Anita, 4 elevi foști participanți în proiectele Școlii de Valori, care au pus în scenă propriile lor povești: “O pagină din jurnalul unui adolescent!”. A urmat apoi jocul din Sala Fluturilor (ornată manual cu peste 300 de fluturi negri, decupați și lipiți), care a oferit o perspectivă diferită a ceea ce înseamnă “a contribui” la viitorul unor adolescenți români. Un joc pe roluri unde fiecare invitat a fost rugat să își lase amprenta în Cartea Vietii lui Ionuț, Ella, Aria, Mada, Lory, Flo, Doru, Ana. 8 elevi cu povești de viață reale. 8 elevi și o singura întrebare: Viitor?

Invitații au răspuns provocarii și au găsit solutii ingenioase de a sprijini adolescenții să își descopere și să își atingă potențialul cu ajutorul adulților sau, de ce nu, ajutându-se între ei prin activități comune. Poveștile copiilor și cărțile vieții așa cum au fost imaginate la eveniment pe puteți răsfoi aici.

Spre final, Stefan Palarie, în numele intregii echipe, a multumit tuturor partenerilor și celor care sprijină activitatea SDV și în general Educația și Tinerii din România. În perioada următoare prioritățile organizației vor fi: comunicare, cercetare și dezvoltare de proiecte.

Seara a continuat într-o atmosferă caldă, îndulcită cu patiserie și alte bunătăți care au uns “networking-ul”.

Un set de fotografii de la eveniment se poate vedea mai jos sau la noi pe Facebook

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.500060496717521.1073741825.119445204779054&type=1&l=d2a21d69a6]

 

Iar pentru cei care nu au primit înca o copie a Raportului Anual 2012, se poate viziona și digital:

grafică, foto și video : alex și cosmin șerban : srbn.ro

 

Descriere

Scopul echipei Scoala de Valori a fost ca cei prezenți în sală să simtă cât de important este rolul lor în educația tinerei generații. Cine sunt adolescenții? Ce valori au ei? și Ce vor face cu viitorul lor? au fost subiectele abordate.

Puncte cheie

  • TU
  • NOI
  • TINERII
Invitația Evenimentului