Exceptionalii 2017

Exceptionalii

Tu cum iți imaginezi viitorul?

Credem într-o societate mai bună şi sădim seminţele schimbării încă de pe acum, pentru a cultiva roadele unei lumi noi.

Susţinem tinerii talentaţi, pasionaţi de ceea ce fac, care din plăcere transformă realitatea ce îi înconjoară. Pentru ei am creat Excepţionalii, un proiect de dezvoltare personală și profesională care combină ateliere interactive, vizite în companii, întâlniri cu oameni-model și învățare prin Astfel construim împreună o comunitate a liderilor de mâine.

Ce este proiectul Excepționalii?

Pentru o săptămână, adunăm la București, 50 de tineri activi între 16 și 19 ani dornici să schimbe lumea. Le aducem alături antreprenori de succes, oameni model din comunitatea business, traineri cu experiență din Școala de Valori și o parte din absolvenții proiectului Excepționalii din edițiile anterioare, pentru a crește împreună. Din 2014, am început să formăm o comunitate de tineri activi cu inițiativă și curaj, care dezvoltă proiecte sau activități educative și stimulează astfel spiritul de inițiativă și dorința de acțiune a colegilor de generație din orașele în care locuiesc.

În această ediție avem 4 categorii:

 • Spirit antreprenorial (15 freelanceri, cu portofoliu şi iniţiative de business, business social sau proiecte de tip ONG)
 • Implicare în comunitate (15 voluntari şi activişti cu atitudine, rezultate şi vechime, cu spirit civic)
 • Performanță în artă sau sport (10 tineri pasionați de artă sau cu performanțe sportive)
 • Rezultate deosebite (10 olimpici în domeniile: ştiinţă, tehnologie, matematică, mecanică, istorie, geografie, limbi străine, română, biologie, psihologie)

exceptionalii-2016-web-052

Participanții vor trece printr-un program educativ non-formal şi inovator, alcătuit din mai multe experiențe ce se completează, pentru a-i ajuta să își dezvolte încrederea în sine și curajul de a își pune ideile în practică. Vor avea alături oameni model, traineri și mentori, de la începutul proiectului până la

Structura proiectului:

 • O conferinţă de 5 zile: Va include o serie de ateliere interactive, vizite în companii şi întâlniri cu oameni-model, care le vor da adolescenţilor aripi să cucerească lumea;
 • Step Up: Împărțiți pe echipe, cu susținerea mentorilor din Școala de Valori și un mic fond de investiție inițială, Excepționalii vor gândi și vor implementa mai multe proiecte de impact în comunitățile proprii. Vor învăța să își vândă ideile și să atragă fonduri pentru a le implementa, schimbând viitorul cu puterea minții lor.

În etapa de Step Up, în 2016, Excepționalii au dezvoltat proiecte educaționale la care au participat aproximativ 2800 de tineri. Trei dintre proiecte sunt la ediția a doua sau a treia, au devenit auto-sustenabile și au potențialul de a se transforma în business-uri sociale. Dacă pare incredibil, poți vedea întreaga poveste, aici.

Calendarul Excepționalii 2017:

 • Perioada de înscrieri: 1 noiembrie – 4 decembrie 2016
 • Anunțarea tinerilor selectați: 7 decembrie 2016
 • Achitarea contribuției de participare după selecție, de 200 lei: până la 20 decembrie 2016
 • Desfășurarea conferinței: 5 – 10 februarie 2017
 • Implementarea proiectelor de impact organizate de echipele de Excepționali în comunitățile locale: 15 februarie – 15 aprilie 2017

Costurile financiare de organizare ale proiectului sunt acoperite de organizația Școala de Valori în totalitate, mai puțin suma de 200 de lei/participant. Astfel, fiecare participant selectat va contribui cu suma de 200 de lei la costurile de organizare și își va asigura transportul la locația conferinței (București). Încurajăm alumnii Excepționalii 2015 și 2016 să aplice din nou dacă doresc – o comunitate unită are nevoie de ”bătrâni”.

Înainte de a aplica, dacă ai nelămuriri, îți recomandăm să citești Regulamentul proiectului. Dacă nu găsești răspunsurile acolo, ne poți contacta direct.

Află mai multe despre primele două ediții ale proiectului:

exceptionalii 2015kaufland scoala de valori exceptionalii 2016

Contact

Armina Sîrbu, Head of Learning & Organizational Development E-mail: armina.sirbu@scoaladevalori.ro Telefon: 0760 137 488 (și whatsapp)

Partener

transmaraton

Sponsor

logo bcr

English