W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Sa ai un ou, sa-i faci un zambet. Profu’ de mate si elevii

Sa ai un ou, sa-i faci un zambet. Profu’ de mate si elevii

Posted in Scoala de Valori and tagged , , , | Leave a Comment

În Şcoala de Valori punem accentul pe oameni. Fie ca sunt dragii noştri participanţi care fac cunoştinţă cu educaţia non-formală şi îşi descoperă valorile în diverse proiecte, fie că sunt voluntarii cei sârguincioşi sau membrii ai organizaţiei, credem cu tăria că vocea lor trebuie să fie ascultată.

Astăzi îți facem cunoștință cu un om carismatic, care a obtinut un dozaj armonios între pasiunea pentru matematică și camaderia cu elevii săi: Marian Chițu alias Math Teacher Maverick.

7

Pe Marian nu îl vedem zi de zi la birou, dar îl găsim la Răcari, unde este cunoscut ca fiind un harnic alchimist ce jonglează cu două ingrediente ce pot fi manevrate doar de experţi: matematica şi educaţia non-formală.

Participant activ în cadrul programului nostru Generaţia 2020, unde profesorii se familiarizează cu numeroase tehnici de predare diferită, bazate pe non-formal, Marian și-a șlefuit potenţialul pedagogic şi a pășit curajos pe un nou drum, creând Atelierele de Matematică Creativă și Atelierele Plus pentru tinerii participanţi din cadrul proiectelor noastre.

Am aplicat pentru proiectul Generația 2020 pentru că am vrut să mă cunosc mai bine, nu să demonstrez ceva. Am fost eu și atât. Proiectul m-a ajutat să înțeleg cât de importantă este apropierea de elevii mei, să primesc și să dau feedback, nefiind obișnuit cu acest instrument de lucru.

Arta profesorului este de fapt arta de a sprijini descoperirea, de a întreține entuziasmul și de a-i determina pe elevi să se surprindă. Să ai un ou și să-i faci un zâmbet, ne-a zis Marian când ne povestea despre procesul formativ al elevilor săi.

Math Teacher Maverick le arată tinerilor o altă latură a matematicii, o latură mai prietenoasă şi mult mai uşor de înţeles, bazată pe ani de experienţă şi educaţie non-formală. Este unul dintre acei profesori care demonstrează la fiecare atelier că matematica nu este imposibilă, ci poate fi chiar amuzantă și clară. Să înveți fără să știi că înveți este ceea ce își dorește pentru fiecare elev al său. Constrângerea sau frica nu sunt ingrediente ale stilului sau de predare.

4

Un profesor bun este cel care, pe lângă vocația sa, este în primul rând om în fața elevilor săi. Un om care își predă cu pasiune materia. Este o plăcere să-l asculți și să vezi cum interacționează cu elevii, cum îi provoacă la gândire logică și cum creează o atmosferă de lucru relaxată, atipică în sistemul de învățare formal.

Ne bucurăm că este parte din echipa noastră, că ne inspiră să concepem ateliere inedite și că  alături de el influențăm în bine generațiile de tineri!

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *