W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Şcoala de Valori la Piteşti!

Şcoala de Valori la Piteşti!

Posted in Proiecte and tagged , , , , , , | Leave a Comment

Conform unui studiu recent al partenerului nostru Unlock Research,  în România se întâmplă un paradox care derutează tinerii. Pe de o parte, ca țară avem o cultură în care așteptăm confirmarea celor din jur, preferăm să căutam și să urmăm un lider, decât să ne oferim sau să ne zbatem pentru o poziție de conducere; pe de altă parte tinerii, mai ales adolescenții,  sunt într-o perioadă de explorare, pendulând între “ce aș vrea să încerc și eu” și  “nu sar până nu sar alții” sau “mi-ar plăcea la nebunie” și “mama sigur nu ar fi de acord”.

În noiembrie-decembrie, Școala de Valori a organizat în Pitești 2 proiecte în parteneriat cu Johnson Controls’:

  • O zi de inteligență emoțională cu studenții din proiectul “Start Your Career”, tineri ce urmează să treacă printr-un proces în urma căruia cei mai buni dintre ei vor deveni stagiari în compania Johnson Controls’.
  • “Gândește în viitor” proiect adresat elevilor de liceu cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă mai bine ce caută astăzi companiile angajatoare.

În urma celor doua zile de educație non-formala, deși cu categorii de vârstă diferite și în proiecte diferite, pot spune cu siguranță că diferențele dintre liceeni și studenți, în contextul cunoașterii de sine, inter-relaționarii, încrederii în propriile forțe și chiar curajul de a-și spune și susține părerea, sunt minime.  Pentru a ieși din aceasta pendulare continuă dintre “ce aș vrea să încerc și eu” și  multe alte variante, care pare fără sfarsit și nu aduce nimic bun decât nehotarare, nesiguranță și lipsă de încredere în sine, există mai multe soluții. Una dintre ele se referă la crearea unui context în care ei, tinerii să experimenteze, să fie instigați la introspecție, să se descopere, ca apoi să aiba mai multa încredere în sine și să își cultive curiozitatea.

Mă bucur că după o zi de învățare experiențială participanții au confirmat utilitatea a ceea ce facem, faptul că proiectele noastre au impact, chiar dacă te întorci seara în “cuib” și chiar dacă ai 16 sau 20 de ani.

Armina Sârbu

Head of Educational Design

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *