W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Speakerii conferintei Exceptionalii

marius ghenea

Marius Ghenea

Antreprenor, autorul cărții „Antreprenoriat”

„Succesul este 1% inspirație și 99% transpiraţie” – T.A. Edison

Antreprenor în serie și business-angel român cu exit-uri de succes, prezent în toate topurile Capital și Forbes din ultimii ani, inclus în Top 10 oameni de afaceri 2004 de Ziarul Financiar, recompensat cu Premiul pentru cel mai bun antreprenor român în serie – 2008 din partea revistei Target, Premiul pentru viziune antreprenorială – 2010 de la Revista Biz etc.

Profesor de Entrepreneurship în programul EMBA al Maastricht School of Management; invitat permanent al emisiunii Arena Leilor de la TVR; mentor al școlii antreprenoriale School for Startups România; autor al primei cărți românești de antreprenoriat: „Antreprenoriat, drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri”.

Valorile care m-au transformat: Muncă. Cinste. Încredere. Spirit de echipă.

www.ghenea.ro

Ionut StanimirIonuţ Stanimir

Director de comunicare BCR

A deținut responsabilități de comunicare în cadrul Erste Holding, Austria. Şi-a început cariera în domeniul consultanţei de comunicare. Experiență de peste 10 ani în comunicare financiară, comunicare strategică, managementul reputației, managementul schimbării şi comunicare de criză.

Absolvent al Facultății de Științe Politice (SNSPA, București), specializarea Sociologie. Fellow al Institutului Aspen România.

www.bcr.ro

madalina neculauMădălina Neculau

Manager Portofoliu, Directia Change Leadership, BCR

“The secret of getting ahead is getting started” – Mark Twain

“Am urmat facultatea de Comerţ din cadrul ASE, dupa care am plecat la Master cu o bursă Erasmus în Vilnius, iar la finalul studiilor universitare gândurile mele se îndreptau înspre antreprenoriat. Din punct de vedere profesional, am parcurs drumul de la colector debite, analist proiecte până la manager de portofoliu. Un drum frumos, pavat cu cel mai valoros mentorat de care am avut parte, cu provocări, cât şi realizări, însă business-ul propriu a rămas la nivel de idee. Căutarea permanentă de noi oportunităţi mi-a adus în atenţie o competiţie, în care m-am înscris cu un proiect personal cu impact în societate. Am câştigat competiţia, iar acum implementez proiectul cu sprijinul companiei în care lucrez şi a unor voluntari deosebiţi. Aşa cum îl văd în momentul de faţă, poate deveni acel business pe care mi-l doream la finalul facultăţii. Un business social.”

Valorile care m-au transformat: Pasiune. Optimism. Curaj.

adriana alionteAdriana Alionte

Fondator Shakespeare School și Vicepreşedinte Asociația Shakespeare School pentru Educație

„Succesul vine atunci când faci ca lucrurile să se întâmple.”

“Conduc de peste 13 ani un business în domeniul educației, pe care am avut curajul să îl pun pe picioare cu o investiție mică, însă având la îndemână o resursă foarte valoroasă – pasiunea pentru limba engleză. Astfel, în 2002, după o carieră de mai bine de 15 ani în predarea acestei discipline în sistemul de stat, m-am gândit că pot face și mai multe pentru educația și viitorul multor copii din București. Am ales să trec de la statutul de profesor de limba engleză într-un liceu de prestigiu din București la cel de antreprenor. Am pornit un business în care studiul limbii engleze devine o experiență plăcută cu rezultate vizibile, scopul fiind acela de a insufla copiilor și tinerilor pasiunea pentru engleză și de a arăta cât de ușor și de frumos este să înveți, atunci când o faci cu drag. Astfel s-a născut Shakespeare School – astăzi, unul dintre cele mai cunoscute centre de predare a limbii engleze din România.”

Valorile care m-au transformat: Pasiune. Încredere în propriile forțe. Perseverență. Calitate. Respect.

www.shakespeare-school.ro

felix patrascanuFelix Pătrășcanu

Managing Partner FAN Courier

„Nu ai dreptul de a consuma fericire, fără ca niciodată să nu fi produs fericire.”

“O zi obişnuită începe la fel de dimineață ca acum 17 ani și, de cele mai multe ori, se termină cu mult după ziua normală de 8 ore. Dar am norocul să fac ceea ce îmi place, iar orele trec parcă altfel. Nici o zi nu seamănă cu alta, dar cred că la final de zi cel mai important este sentimentul că ai mai făcut un pas în direcția pe care ți-ai asumat-o. Pe lângă FAN Courier, sunt pasionat de vinuri şi de off-road. Dar cele mai importante pasiuni din viaţa mea sunt soţia şi cei 2 copii.

Nu aş fi devenit omul de astăzi fără valorile şi principiile insuflate mai întâi de părinţii mei, apoi de învăţător şi profesori.”

www.fancourier.ro

zoli tothZoli Toth

Muzician și promotor al muzicii de percuție neconvențională

A absolvit Academia de Muzică “Gh. Dima” din Cluj-Napoca, apoi a fondat trupa SISTEM, care, alături de Luminiţa Anghel, a câștigat primul premiu pentru România la Eurovision, cu piesa ”Let me try” în anul 2005. În 2014, a pus bazele Zoli Toth Project, un proiect muzical inedit care îmbină muzica clasică și show biz-ul.

Zoli Toth este unul dintre cei mai activi artiști români în plan eco. S-a implicat în numeroase proiecte de mediu și a susținut organizații non-guvernamentale precum: Greenpeace România, WWF România, Let’s Do It, România!, Asociația MaiMultVerde, Asociația Recolamp etc.

www.starmanagement.ro

liliana preoteasaLiliana Preoteasa

Secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale

De când e în Minister, din 1998, şi până în prezent, a lucrat sub 10 miniştri ai educaţiei. Sfatul ei de carieră pentru tineri: să-şi aleagă ceva ce le place, care “să te poată stimula 20 de ani, dar care are deschidere şi spre altceva, dacă te plictiseşti. E important să faci ce-ţi place; să fii la serviciu e, în principal, o chestie nasoală, dar dacă îţi place treci peste lucrurile mici şi neplăcute.”

Valorile care m-au transformat: “Matematica îţi dă onestitate; dacă eşti învăţat să demonstrezi şi să ţi se demonstreze ceva, nu poţi accepta neadevărul; poţi accepta ceva neadevărat doar dacă ţi se demonstrează că aşa este.”

ionut budisteanuIonuț Budișteanu

Tânăr pasionat de programare

„Nu am eşuat. Doar am găsit 10.000 de metode care nu funcţionează.” – Thomas Edison

“Am câştigat cel mai mare premiu pe care îl putea lua un elev în întreaga lume: 75.000 de dolari la Intel Internaţional Science and Engineering Fair 2015, pentru a crea aplicaţii software ce folosesc Inteligenţa Artificială pentru o maşină fără şofer. Acum lucrez la un startup şi încerc să lansez un robot industrial numit VisionBot, ce ar ajuta electronişti, makeri şi inventatori să îşi producă propriile produse electronice acasă.”

Valorile care m-au transformat: Pasiunea. Munca. Perseverenţa. Onoarea.

www.budisteanu.net

www.visionbot.net

Andrei RosuAndrei Roşu

Corporatist şi sportiv de anduranţă

“Fiecare zi este o miniatură a vieţii”

“Am doborât recordul mondial pentru cea mai rapidă finalizare a circuitului 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe cele 7 continente. Sunt co-creator şi co-organizator al primei platforme de running & fundraising din România – Transmaraton – care a reuşit să strângă, prin intermediul participanţilor şi donatorilor implicaţi, peste 400.000 lei pentru cauzele sociale promovate.

Ce am făcut şi ce nu am făcut în ultimii ani? Am creionat ceea ce îmi doresc să devin: un model pentru copiii mei, pentru cei dragi mie, pentru prieteni, pentru colegi, pentru comunitate; o persoană mai bună, care învaţă ceva nou în fiecare zi, implicată în ceea ce se întâmplă în jurul său, alegând să se lupte pentru ceea ce poate controla şi să nu se plângă de ceea ce este în afara sferei sale de control; un om sănătos, atât fizic cât şi mental, cu un echilibru interior şi stăpân pe emoţii, mai ales cele negative; nu în ultimul rând, un tip cu curajul de a-şi depăşi temerile şi limitele, de a ieşi din zona de confort şi a stabili obiective atât de înalte, încât să nu poată fi realizate decât atunci când voi fi exact omul care vreau să devin.”

Valorile care m-au transformat: Curajul de a-mi înfrunta temerile.

www.andreirosu.org

mircea tipleaMircea Țiplea

Senior Advisor

“Study as if you are to live forever, live as if you are to die tomorrow” – Sir Thomas More

“M-am născut în Baia Mare, m-am făcut contabil, iar acum locuiesc în Bucureşti, am o familie minunată şi o fetiţă, Ana, de 6 ani. Am în jurul meu mulţi oameni dragi şi împreună ne străduim să creăm valoare, oriunde credem că putem face asta.

Am absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Am urmat câteva programe la IMD Lausanne (CH) şi Cranfield University (UK).

Am lucrat în diferite industrii (aluminiu, bere, băuturi răcoritoare, logistică&transport): Alumin Greece (Finance Manager), Intrebrew România (Controller), Coca-Cola HBC România (Project Manager, CFO), Edy Internaţional Spedition (CFO, CEO & Restructuring Manager). Am pornit proiecte antreprenoriale în numeroase industrii (HORECA, Logistics, Petroleum, Agriculture, Sustainable consulting).”

Valorile care m-au transformat: Curajul de a mă arunca înainte. Răgazul de a gândi opţiuni şi alternative. Frica de eşec. Dorinţa de a ajuta.

LinkedIn

mihaela stroeDr. Mihaela Stroe

sociolog şi expert în inteligenţa nonverbală

“Educ, motivez şi inspir oamenii care vor să fie pe primul loc în viaţa lor!”

Doctor în sociologie, expert în inteligenţa nonverbala, reprezentantul pentru România şi Europa Centrală şi de Est al lui Joe Navarro, fondatorul diviziei de Analiză Comportamentală din cadrul FBI, business coach, speaker motivaţional, antreprenor, soţie şi mamă. Mihaela dezvoltă programe şi cursuri în domeniul inteligenţei nonverbale şi este fondatorul Nonverbal Magazine, singura publicaţie online în limba engleză dedicată comunicării nonverbale. Din martie 2015, ea a decis să împărtăşească rezultatele experienţelor sale cu clienţii din programele de coaching şi training create în ultimii 12 ani în prima sa carte ”În armonie cu MINE!”. În plus, Mihaela coordonează din postura de profesor universitar programe de doctorat în domeniul ştiinţelor sociale şi comunicării la University of Technology, Phnom Penh, Cambodgia/Asia.

Valorile care m-au transformat: Pasiunea pentru excelenţă. Familia. Învăţarea şi dezvoltarea continuă. Integritatea. Perseverenţa de a-mi urma visurile.

www.mihaelastroe.ro

www.nonverbal.ro

www.nonverbal-magazine.com

Milian Theodoring. Milian Theodor

Preşedintele Asociaţiei Studenţilor şi Inginerilor cu Activitate Tehnico-Ştiinţifică X-Projects România

“În prezent sunt consultant tehnic pentru proiecte finanţate din fonduri UE la o multinaţională, iar în trecut am lucrat ca asistent cercetător, tehnician şi pilot la Institutul de Aviaţie INAV şi la INCAS, unde mă ocupam de construcţia de drone/uav. Dintre invenţiile X-Projects de care sunt mândru amintesc: robotul subacvatic adaptat situaţiilor de urgenţă, drone pentru diferite aplicaţii de transport sau supraveghere şi robotul de excavare lunară.”

Valorile care mi-au modelat cariera: Curiozitatea. Creativitatea. Munca în echipă. Leadership-ul. Spiritul antreprenorial. Îndrăzneala.

www.xprojects.ro

mihaela reeseMihaela Reese

Leadership Coach

“Drumul cel mai lung este cel de la minte la inimă” – TS Eliot

Este o persoană pragmatică, dar şi idealistă. Este expertă în leadership coaching, strategii de dezvoltare personală, executive coaching şi coaching de echipă.

Ceea ce o face deosebită este un grad foarte înalt de autenticitate ce provine din inspiraţia pe care o oferă celor cu care lucrează.

Mihaela s-a format ca lider lucrând peste 11 ani pe diferite poziţii manageriale. Terminarea unui EMBA şi 4 ani de activitate ca General Manager au ajutat-o să îşi consolideze viziunea şi înţelegerea complexităţii unei afaceri. Pornind de la această experienţă, s-a format în coaching, iar în acest domeniu şi-a dezvoltat abilităţile de a lucra cu lideri şi echipele lor. Mihaela este coach acreditat ICF (ACC), partener pentru The Ken Blanchard Companies, Imparta şi Maastricht School of Management.

Valorile care m-au transformat: Echilibru. Viziune. Empatie. Profesionalism. Disciplină.

www.mihaelareese.com

marius stefanMarius Ştefan

CEO Autonom Rent a Car

“Cu cât muncesc mai mult, cu atât sunt mai norocos”

A absolvit facultatea de Relaţii Economice Internaţionale în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, un program de master în Management la SNSPA precum şi programul MBA al Robert H. Smith School of Business al University of Maryland, class of 2004. Marius este un antreprenor în serie. După ce s-a întors în ţară, a dezvoltat câteva afaceri în domeniul marketingului direct pe care le-a vândut. În prezent este implicat în publicitate, retail şi servicii. Cea mai mare parte a timpului o dedică Autonom Rent-a-Car. Compania a fost pornită ca un proiect în 2005 și a ajuns în acest moment cea mai mare firmă de închirieri de mașini din România, cu 38 de agenții în 25 de orașe și o flotă de peste 2.000 de mașini.

Valorile care m-au transformat: Onestitatea şi integritatea. Spiritul de echipă. Respectul, bunul simţ şi zâmbetul. Evoluţia zilnică.

www.autonom.ro

LinkedIn

maria demergiuMaria Dermengiu

Artist vizual-pictor şi designer de obiect

„Where focus goes, energy flows”

“Sunt artist vizual. Din dorinţa de a fi cât mai aproape de iubitorii de artă, am creat Marie Nouvelle, un brand ce încorporează arta în ritmul cotidian al vieţii de zi cu zi.”

Valorile care m-au transformat: Urmează-ţi pasiunea. Dezvoltă-ţi intuiţia şi ascultă cu atenţie ce-ţi spune vocea ta interioară. Autenticitatea.

www.marienouvelle.ro

Facebook

Liana BuzeaLiana Buzea

Ecologist şi Preşedinte EcoAssist

„He who can, does; He who can’t, teaches.” – G.B. Shaw

“În 12 ani de proiecte sociale și civice am avut onoarea, uneori însă și încercarea, să lucrez cu oameni pasionați, dedicați, dar și diferiți de mine. Împreună am făcut curățenie în arii protejate, campanii de informare în universități și licee în ceea ce privește protecția mediului, o campanie de sensibilizare a parlamentarilor în ceea ce privește legea spațiilor verzi din localități sau am mobilizat 200.000 de oameni la prima curățenie a țării într-o singură zi – „Let’s Do It, România!” 2010.

În timpul liber îmi place să scriu, să fac jogging, fitness sau yoga și să urmăresc documentare despre astronomie și psihologie.”

LinkedIn

vlad mixichVlad Mixich

Jurnalist şi medic

„Nimic nu există înainte de a fi povestit”

“Când eram copil, mă jucam de-a reporterul. Mult mai târziu, la 24 de ani, am absolvit Medicina, pe care am practicat-o câţiva ani, până când o întâmplare neprevazută mi-a schimbat traiectoria. Am devenit jurnalist şi, de şapte ani, principala mea ocupaţie este să observ oamenii şi faptele şi apoi să scriu despre ele. În anii ăştia am urcat pe munte la peste 5400 de metri, am participat la o revoluţie, am călătorit în vreo 40 de ţări, am fost martor la o ceremonie în timpul căreia mii de oameni se auto-flagelau, am stat la masă cu un fost preşedinte american şi am fost fugărit de un securist iranian. Despre toate astea şi multe altele, am scris. Restul (premii, cărţi, burse) sunt doar decorul vieţii unui om norocos. De ce norocos? Pentru că jocul meu de copil s-a transformat în meserie de om mare.”

Valoarea care m-a transformat: Gratitudinea.

www.mixich.ro

corina puiuCorina Puiu

Co-founder Teach for Romania and Head of Training & Support, Director de Marketing şi PR

 „One day, all children will attain an excelent education”

Vrea să schimbe, alături de o echipă de profesori dedicaţi, viaţa copiilor din zonele defavorizate din România. Programul pe care Corina îl coordonează alături de Ionuţ Soleanicov, CEO şi cofondator Teach for Romania, pregăteşte dascăli de top care să activeze în zone defavorizate de la noi din ţară.

“Am căutat întotdeauna, chiar dacă nu conştient şi structurat, să aduc inovaţie, să fac ceva deosebit şi nou. Să contribui. Am acum o experienţă profesională de peste 16 ani (am început încă din liceu, făcând o revistă pentru adolescenţi în Constanţa şi apoi o emisiune pentru tineri la o televiziune locală). În ultimii ani, am făcut sau crescut business-uri (Teach for Romania este al 7-lea start up) chiar şi pentru corporaţii multinaţionale.”

LinkedIn

cori gramescuCori Grămescu

Master trainer Ultimate Pilates şi nutriţionist

“Ţine minte că oricât de bună sau rea e o situaţie, ea se va schimba”

Muncesc mult, cu pasiune şi bucurie, citesc, învăţ şi greşesc uneori. Sunt antrenor de Ultimate Pilates şi creator de programe de antrenament, conduc o sală de sport pentru doamne, mă antrenez pentru maraton. Consiliez oamenii care vor să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă, să devină mai sănătoşi şi să se simtă mai confortabil în acest proces, să devină mai activi şi să adere cu bucurie la un program de sport. În timpul liber fac un MBA cu Maastricht School of Management Romania, fac a doua facultate – Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila şi predau cursuri de formare pentru viitorii nutriţionişti şi antrenori de Ultimate Pilates. Urmez un mentorat de filosofie cu Toader Paleologu, pictez şi învăţ să înot. Călătoresc şi mă bucur de necunoscut.

Valorile care m-au transformat: Onestitatea şi perseverenţa, învăţate de la părinţii mei. Dorinţa de a construi lucruri durabile, prin muncă, venită din anii de liceu. Curajul de a încerca lucruri noi şi de a-mi urma visele şi exerciţiul continuu de a nu mă lua în serios. Nevoia de a face bine şi de a ajuta oamenii din jurul meu. Speranţa că o să fie bine, măcar la nivelul cercului meu social.

www.cori.ro

mihaela perianu 1Mihaela Perianu

Managing Partner AIMS România & Dale Carnegie Training România

Mihaela Perianu are o experienţă de 24 de ani în antreprenoriat în industria de Resurse Umane. Este fondatorul firmelor Snelling Personnel Services (1991-2001), AIMS Romania (2001 – prezent) şi Dale Carnegie Training (franciză americană, din 2005 până în prezent). În 1991 deschide biroul Snelling Personnel Services în Bucureşti, iar în 1994 şi filialele din Timişoara şi Sofia – Bulgaria. În anul 2001 organizaţia s-a alăturat unui grup de companii independente de Executive Search şi Consultanţă, făcând astfel rebranding şi trecerea către AIMS Human Capital. În anul 2005 Mihaela aduce şi deschide în România franciza americană a companiei de training – Dale Carnegie. În anul 2011 face din nou rebranding al companiei AIMS, trecând de la “Human Capital” la “Artizani de Menire”.

Mihaela este membră în board-ul Fundaţiei Romanian Business Leaders, Maastricht School of Management Romania şi în comisia de jurizare a “Bursele Telekom”.

www.aims.ro

www.dalecarnegie.ro

dominic virtosuDominic-Petru Vîrtosu

Pictor

“Amateurs look for inspiration; the rest of us just get up and go to work.” – Chuck Close

“Mi-am aranjat viaţa astfel încât să fiu, zi de zi, complet liber de orice program sau restricţie. Asta a adus cu sine nevoia de a-mi impune singur un oarecare plan de acţiune pentru fiecare zi. Prima jumătate a zilei (partea în care sunt plin de energie şi productiv) o dedic picturii, iar a doua jumătate o păstrez pentru întâlniri, mailuri, facturi samd.

Un complex întreg de factori a participat la devenirea mea în ceea ce sunt azi. Părinţii mei mi-au transmis credinţa lor în corectitudine şi onoare, precum şi interesul pentru artă. Oamenii cu care am interacţionat pe parcursul vieţii m-au învăţat că situaţiile sunt, de cele mai multe ori, mult mai nuanţate decât îmi închipuiam. Locurile în care am muncit mi-au deschis ochii asupra realităţii în care trăiesc.”

www.dominicvirtosu.ro

alexandru ituAlexandru Itu

Research Engineer la Siemens Corporate Technology şi Alergător pentru Valori

“It always seems impossible until it’s done.” – Nelson Mandela

“Mă numesc Alexandru-Mihail Itu şi sunt un om cu o viaţă dublă. Pe de-o parte conduc un grup de cercetare în cadrul Siemens CT, grup ce produce în fiecare an inovaţii în materie de imagistică medicală. Pe de altă parte, în restul timpului, alerg pe munţi. Deşi la prima vedere pare o viaţă aglomerată, poate chiar zbuciumată, în realitate totul este în echilibru, cele două activităţi fiind complementare. Alergarea mă ajută să mă regăsesc, să mă linistesc, să intru în dialog cu mine însumi. Siemens CT mă ajută să dezvolt produse inovative care au ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor.

Atât în viaţa profesională cât şi în cea sportivă am învăţat că limitele există pentru a fi atinse, pentru a fi împinse mai departe, această viziune fiind în sine cheia succesului în orice activitate.”

Valorile care m-au transformat: Ambiţie. Deschidere la nou. Putere de muncă. Abilitatea de a vedea lucrurile grele (sau imposibile) ca şi provocări. Optimism.