W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Susține și tu Educația!

Susține și tu Educația!

Posted in Proiecte, Transmaraton and tagged , | Leave a Comment

Cei care își pun speranța și toate forțele în educație, în cultivarea și transmiterea valorilor viitoarelor generații au dus o bătălie grea. I-am numit supra-oameni după ce i-am cunoscut. Toți au avut țeluri înalte și o intenție bine determinată în gând:  să alerge la Transmaraton 21, 42 sau 84 de kilometri – pentru 300 de elevi viitori participanți la atelierele Gândește pentru Tine!

Sâmbăta a fost ziua dublumaratoniștilor – 84 de km. Startul s-a dat la ora 6 dimineața. Afară era frig, temperatura se apropia de 0 grade. Alergătorii noștri sprinteni s-au pregătit emoțional pentru cursa lungă. Nu era una oarecare, căci la finalul ei după ce luai la pas alergător 84 de km ai Transfăgărășanului trebuia să urci și cele 1480 de scări care duc spre Cetatea Poienari.

Noroc că au ajuns şi participanţii de la celelate două probe. Au făcut galerie, au scris mesaje pentru ei – cel mai memorabil «Îmi place să alerg … uneori 84 km», au urcat scările cu ei, i-au întâmpinat în vârful cetăţii şi i-au îmbrăţişat căduros. O cursă dificilă, în care durerile musculare și crampele și-au făcut simțită prezența, dar pe care cei 6 magnifci Floricica  Neacşu, Mihai Pantiş, Adrian Papuc, Cătălin Nicanov, Paul Dicu si Florin Simion– au dus-o la bun sfârșit cu BRIO.

1

Cursa maraton (42 km) n-a fost nici ea mai puțin fără de efort. Startul a avut loc la ora 8, duminică din fața cabanei Capra. Traseul a fost cu urcușuri mai dificile decât la dublu, deoarece presupunea urcarea a 14 km. Aici i-am avut alături pe Alexandru Itu, Daniel Lixandru, Ştefan Pălărie, Hunor Csomortani şi Marian Vasile.

2

Ştefan a trecut cu doar două zile înainte de eveniment de la proba de 21 km la cea de 42 km. În postura alergătorului ne-a impresionat cu hotărârea, calculele sale schematice, un plan bine stabilit de hrănire și hidratare, dar şi cu sensibilitate. Dublumaratoniştii n-au n-au avut stare, astfel că şi-au susţinut colegii de la maraton alergând cot la cot cu ei pe ultimii 20 de km.

1176157_10200517174795022_1918778200_n

Semimaratoniştii au pornit la ora 10 de la Bâlea Cascadă. Momentul a coincis cu sosirea maratoniştilor, pentru care punctul acesta era de retur. Au pornit cu mult elan spre Cabana Capra – George Bragădireanu, Oana Fotino, Simion Octavian, Dragoș Ciobanu, Andreea Puiu, Tatiana Draguțan, Dan Andrei David, Dinu Marius Cristian, Cristian Albu, Pop Silvia, Marian Costache, Laurențiu Bold, Andrei Blaj, Iuliana Cazacu, Andrei Moise, Gabriel Roșioru, Andreea Chiriță, Virgil Enache, Albert Davidoglu, Laszlo Ana și Cristi Farcaș.

Alergătorii noştri au avut idei care de care mai năstruşnice: au pornit în picioarele goale, au alergat desculţi, cu spatele, au intrat pe poarta de sosire cu spatele, au bătătorit pietrele de la finish cu tălpile goale. Şi-au continuat drumul chiar şi când corpul le dădea semnale că nu mai poate duce. De-a lungul celor 3 zile am învăţat că limitele se topesc dacă duci muncă de lămurire cu propria minte. Am avut lângă noi, maeștrii care au cucerit Transfăgărăşanul și o echipă minunată.

3

Dacă vrei să fi parte a acestui proiect accesează formularul de încriere sau alătură-te susţinerii educaţiei, contribuind până pe 30 septembrie cu o donaţie la http://transmaraton.org/ro/projects/view?id=5 Click pe numele alergătorului pe care vrei să îl susții.

*Gandește pentru tine este un atelier nonformal de învăţare experienţială, în care, timp de 2 zile elevii trec printr-un proces de autocunoaştere: identificarea valorile personale, ce îşi doresc să facă în viaţă, ce înseamnă succesul pentru ei, la ce sunt talentaţi, de ce sunt pasionaţi şi ce abilităţi ar trebui să îşi dezvolte pentru a fi în pas cu ce caută angajatorii. Sunt instigaţi să interacţioneze, să aibă încredere în ei, să îşi înfrângă teama de a vorbi în public, să demonstreze curaj și onestitate. Atelierul a fost creat pentru elevii de liceu.  Gândeşte pentru Tine va fi organizat în Braşov, Cluj, Piteşti şi Bucureşti!

 

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *