În perioada februarie-aprilie, 375 de elevi au probat tenișii de antreprenor, cu gândul la o carieră pe cont propriu. Contextul? A doua ediție a programului Antreprenor de viitor, dezvoltat cu sprijinul ING și desfășurat anul acesta în 6 orașe din țară: București, Iași, Piatra Neamț, Tîrgu Mureș, Craiova și Călărași.

Prin ateliere faţă în faţă, sesiuni online şi alte resurse de învăţare 2.0, tinerii au experimentat ipostaza de antreprenor şi au învățat ce pot face pentru a avea propriul lor business, ghidați de mentori iscusiți.

24 de profesioniști ING au răspuns pozitiv provocării de a inspira viitorii antreprenori din postura de mentori, iar alături de 13 traineri din echipa Școala de Valori i-au îndrumat pe participanți în lumea îmblânzitorilor de bugete şi a făuritorilor de vise.

Anul acesta, am accesorizat programul cu o doză suplimentară de inspirație și informații practice, servite în cadrul atelierelor față în față și a webinariilor interactive. Participanții au învățat să lucreze eficient în echipă prin tehnica brainwriting, au construit pas cu pas un mini-plan de afaceri, au căutat soluții de finanțare și cele mai potrivite canalele de promovare, apoi au testat diferite modalități de a-și vinde produsul sau serviciul.

Cu entuziasm și pasiune, 20 de antreprenori i-au motivat pe adolescenți să-și construiască o carieră independentă, oferindu-le ca model propriul drum. Printre antreprenorii care și-au împărtășit poveștile de succes s-au numărat: București: Mona Moldoveanu Pologea – ROLANG School, Gabriel Weiscovici – Partner at Event Foxifires, Andreea Chiriță – Atelier Sucrè, Alexandra Butmălai – Fabrica de Experimente, Cristiana Jugănaru – Franciza ING; Iași: Andreea Zaharescu – Upside Down, Larisa Petre – Teen Refuge și Mihai Petruț – Autonom; Piatra Neamț: Ilinca Nicolae Georgiana  – Clinica Pediatrică “Anastasia”, Larisa Petre – Teen Refuge, Raluca Mărgăritescu & Ana Maria Zavate – Autonom, Marin Gabriel – Clubul Ecoturistic “Dr. Gheorghe Iacomi”; Tîrgu Mureș: Călin Ștefănescu – CEO TJob; Craiova: Chef Ciprian Ogarca – Pizzeria Praz Vegas și Cristian Florica – fondator eumananc.ro; Călărași: Alin Duminică și Larisa Petre – Teen Refuge.

Dar inspirația nu s-a terminat aici. Am întrebat adolescenții din proiect despre visurile lor și am venit cu tips&tricks pentru cele mai populare idei, într-un filmuleț realizat în cadrul Global Money Week.

Antreprenor de Viitor in Global Money Week

Tinerii antreprenori nu reușesc întotdeauna pe cont propriu, așa că ne-am gândit să îi ajutăm cu câteva sfaturi ca să prindă curaj. Prin urmare, am întrebat adolescenții din Antreprenor de Viitor despre visurile lor și noi am venit cu tips&tricks pentru cele mai populare idei. Take a look! 🙂
#ADV #GMW2017 #GlobalMoneyWeek #GMWChallenge #Romania

Posted by Scoala de Valori on Wednesday, April 5, 2017

În cele 6 orașe s-au format mai multe echipe de tineri, astfel că 43 de proiecte de afaceri au fost prezentate la sesiunea de final în fața juriului format din antreprenori și mentori ING. În fiecare oraș s-a desemnat câte un proiect câștigător – cel mai creativ și realist. Coincidență sau nu, în Iași, Piatra Neamț și București, echipele câștigătoare au fost echipele finaliste din programul Bani de buzunar 2.0 desfășurat în toamnă.

Am fost încântați de energia și implicarea tinerilor participanți la proiect și nu putem decât să sperăm că tenișii magici îi vor purta pe cât mai mulți dintre ei pe tărâmul antreprenoriatului!