Școala de Valori are misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți. An de an, căutăm să avem noi colaborări pentru susținerea educației. În acest an pandemic, în care tot ce știam s-a schimbat, ne-am propus să creăm un nou proiect pentru tineri – Academia de Cariere Tehnice, cu un nou partener – PEPCO România.

În cadrul proiectului s-au înscris și au participat elevi de la licee tehnice, dornici să-și exploreze potențialul și să-și clarifice cum ar putea arăta o carieră în domeniul tehnic sau în alte domenii conexe.

În ACT by PEPCO, pe lângă atelierele dezvoltate de membrii echipei Școlii de Valori, elevii au făcut o vizită virtuală la un magazin PEPCO România. Aici, elevii au vorbit cu profesioniști care ocupă diverse poziții și au aflat cum se organizează lucrurile pentru administrarea unui lanț de magazine, iar de la departamentul de recrutare au aflat sfaturi importante pentru a trece cu brio un interviu de angajare.

Cine au fost invitații?

  • Dobre Andreea Cornelia, Store Manager
  • Anca Ramona Turcu, Recruitment Specialist & Employer Branding Coordinator
  • Andreea-Florentina Achim, Junior Training and Development Specialist

Încă din primele minute de discuții, invitații au fost năvăliți cu întrebări diverse, de la cum ați trecut interviul de angajare până la cum te dezvolți profesional?

Care au fost impresii elevilor participanți – citiți mai jos:

”Pentru început vreau să menționez faptul că sunt recunoscătoare pentru că am cunoscut oameni extraordinari și dornici de a ne oferi o mulțime de informații. Această vizită virtuală la PEPCO mi-a lăsat impresii uimitoare despre angajați, despre cum decurg lucrurile și în spatele ușilor și cum ajunge să fie bine organizat totul, în cele mai mici detalii. Astăzi m-am convins că pentru a putea deveni un om mai mare, trebuie să muncești mult și să-ți și placă la nebunie ceea ce faci.”

”Când zici vizită virtuală nu sună așa interesant, dar ce am discutat cu fiecare invitat chiar a fost o experiență minunată, care cu siguranță mă va ajuta în procesul meu de dezvoltare profesională. Faptul că am aflat cum funcționează compania PEPCO mi-a deschis noi idei pe viitor și am mai mult curaj să merg la un interviu de angajare.”

După această vizită, unul dintre elevii participanți chiar a mers la un interviu de angajare la PEPCO. Ne împărtășește cum a fost această experiență:

”Mi-a plăcut mult să discut cu invitatele angajate de la PEPCO. M-a impresionat faptul că nu erau angajate de mulți ani, dar aveau deja un parcurs profesional și vorbeau frumos despre experiența lor de când s-au angajat și până în prezent, au povestit despre interviu și cum au obținut funcția pe care o ocupă astăzi, au avut multe provocări, dar au fost susținuți de echipă să le depășească. După aceasta vizită, am fost motivat să merg și eu la un interviu, să văd cum e această experiență.

 Nu am stat mult pe gânduri și în aceeași zi am sunat la un magazin PEPCO din Oradea și am întrebat despre angajare, iar ei m-au invitat la un interviu și bineînțeles că a doua zi am și fost. După o zi m-au sunat și mi-au dat verdictul pozitiv, că mă acceptă în echipa lor. Doar că eu am mai mers la câteva interviuri și am ales ceva care este aproape de casa mea. M-am bucurat de această vizită la PEPCO, acum am mai mult curaj să caut un job și să merg la un interviu.

Abel Berce, Liceul Tehnologic special nr. 1, Oradea

Tot în cadrul proiectului elevii au avut o Biblioteca Vie la tema: Experiența – cea mai bună școală, unde au fost invitați 3 angajați de la PEPCO România: un manager zonal, un manager de expansiune și un coordonator proces de salarizare. Elevii au ”răsfoit cărțile, adică invitații și sunt motivați să-și pună în valoare punctele forte și să se angajeze pentru a obține experiență.

 

 

 

 

 

 

Academia de Cariere Tehnice este un proiect de orientare în carieră și o bună oportunitate de dezvoltare personală și profesională pentru elevi. La activitățile proiectului au participat 70 de elevi, care au venit cu mari așteptări și termină proiectul cu un bagaj de cunoștințe și abilități dezvoltate în urma participării la activitățile educaționale.

Așteptările participanților și cunoștințele, abilitățile pe care le-au obținut pe parcurs sunt dovada faptului că elevii au nevoie de astfel de proiecte pentru dezvoltarea lor personală și bună orientare în carieră.

Proiectul Academia de Cariere Tehnice este susținut de PEPCO România și contribuie la misiunea Școlii de Valori de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți.