Am dat startul programului Academia Holcim! 12 studenți la specializarea Chimie de la Facultatea de Științe a Universității din Oradea și 2 studente de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecția Mediului – Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași tocmai fac primii pași înspre cimentarea carierei lor de viitori chimiști. Ei iau parte la 2 zile de ateliere de autodescoperire, persuasiune și rezolvarea problemelor livrate de trainerii Școala de Valori, plus 2 zile de mentorat intensiv în fabrica de ciment Holcim de la Aleșd, unde vor lucra direct cu specialiștii Holcim pe studii de caz din domeniul lor de studiu. 

În prima zi de ateliere, participanții și-au „dat jos măștile”, explorând cine au fost în trecut, ce îi pasionează în prezent și ce ar trebui să se întâmple în viitor astfel încât să se simtă împliniți.

Apoi, tinerii au explorat o serie de dileme etice. E acceptabil să deschizi un mesaj adresat partenerului tău de viață? E în regulă să minți, chiar dacă o faci pentru ca o persoană să se simtă mai bine? În acest exercițiu, participanții au discutat în echipe în vederea atingerii unui consens. Astfel, ei au realizat că, deși alții văd lumea în mod diferit, este indicat să încerci mereu să găsești o cale de mijloc. Și cum e greu să convingi pe cineva să renunțe la unele păreri pentru a ajunge la un consens, ziua a continuat cu exerciții de persuasiune, iar studenții și-au exersat apoi și abilitățile de vorbit în public.

Academia Holcim nu se oprește aici. În lunile mai și iunie, studenții ambițioși de la Facultatea de Chimie și Facultatea de Mecanică din Cluj-Napoca, precum și cei de la Universitatea din București, vor avea ocazia să treacă prin cele 4 zile de practică și ateliere de dezvoltare personală și profesională.