Academia inventeaza.ro a lansat proiectul „Burse educaționale în domeniul Roboticii – 10 pentru 10”, ediția 5!

Acesta are ca scop principal susținerea tinerilor de excepție care au încheiat anul școlar 2017-2018 cu nota 10 pe linie, în vederea participării gratuite la cursurile de robotică oferite de Academia inventeaza.ro pentru deprinderea de noțiuni practice de programare, robotică, electronică și mecanică

Finanțarea se asigură exclusiv din sursele proprii ale Academia inventeaza.ro pentru susținerea tinerilor în vederea deprinderii de competențe în domeniul IT/Robotică iar în cadrul proiectului va fi oferit un număr total de 10 burse. 

Solicitările se transmit online la adresa de e-mail academia@inventeaza.ro. 

Confirmarea locului se face numai în baza încheierii contractului de studii. La semnarea contractului sunt necesare următoarele documente în copie xerox, în două exemplare: carnet de note vizat din care sa reiasă situația școlară (10 pe linie) și/sau diploma de merit sau premiu (dacă este cazul).

(1) Atenție, locuri limitate! (doar 10 locuri).

(2) Ocuparea celor 10 locuri se va face numai în ordinea semnării contractului de studiu.

(3) Se adresează exclusiv elevilor care au media generală 10 (nu FB), adică din clasele V-XII.

(4) Nu include kit-ul robotic (800RON) și laptop-ul necesar pentru programarea robotului.

(5) Data limită de confirmare a locului este 24 septembrie 2018, în limita locurilor disponibile

(6) Cursurile vor avea loc numai în București, în perioada septembrie 2018 – februarie 2019.

(7) Valabil pentru Modulul II, pentru cei care nu au absolvit niciun alt modul de curs din cadrul Programului Academia inventeaza.ro.

(8) Bursa se oferă pentru un singur modul de curs și nu se aplică celor care au beneficiat în trecut de această facilitate. 

DESPRE PROGRAM

Academia inventeaza.ro (www.academia.inventeaza.ro) este un program educațional de tip STEAM*, care are la bază deprinderea de noțiuni practice de Programare, Robotică, Electronică și Mecanică. Programul îmbină utilizarea tehnologiei cu joaca educativă și este complementar cunoștințelor dobândite la școală de copiii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani. 

*Acest program este dezvoltat pe baza conceptului educațional de tip STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics), având o abordare interdisciplinară și aplicată. Fiind o activitate complementară programului școlar obligatoriu, scopul principal al Academia inventeaza.ro este acela de a învăța tinerii CUM să pună în aplicare, în viața de zi cu zi, cunoștințele dobândite la școală. Astfel, STEAM integrează cele cinci discipline într-o paradigmă de învățare care corespunde cerințelor prezente sau viitoare ale lumii reale.