Prin proiectul “Adoptă un liceu – Modulul Frigotehniști” sprijinim elevii de la Colegiul Tehnic “Elie Radu” din Ploiești să se integreze mai ușor pe piața muncii, oferindu-ne expertiza și suportul educațional.

Alături de compania DAAS, în anul școlar 2019-2020 vom porni o clasă cu specializarea “Frigotehniști”, pentru învățământul dual.

Am gândit un program pe termen lung și ne dorim să fim alături de elevi pe durata întregii experiențe, astfel că “Adoptă un liceu – Modulul Frigotehniști” se va desfășura în perioada septembrie 2019 – iulie 2023.

În primul an școlar, atelierele de Soft
Skills
pe care noi, Școala de Valori, le vom organiza vor aborda
următoarele subiecte: integritate, etică și valori personale, profil de
personalitate, înclinația vocațională și gradul de control asupra propriei
vieți.

Proiectul “Adoptă un liceu – Modulul Frigotehniști” include:

  • Consiliere profesională – Ateliere de dezvoltare personală pentru elevi, concentrate pe crearea abilităților necesare integrării organizaționale.
  • Mentorat – Angajații DAAS și profesorii vor fi implicați ca mentori pentru adolescenți.
  • Practică – Tinerii vor beneficia de o perioadă de practică în companie de aproximativ 3 săptămâni/ an școlar.
  • Ateliere Hard Skills – Conținutul educațional va fi adaptat pentru noua clasă, iar elevii vor putea să facă mai bine legătura între teorie și practică.

În săptămâna 27-31 mai 2019, suntem prezenți în localitățile Ariceștii Rahtivani, Stoenești și Strejnicu, unde organizăm ateliere de orientare în carieră și testare vocațională. Participanții sunt 200 de elevi de clasele 7-8, care astfel vor afla care sunt punctele lor forte și cum își pot alege o meserie care să corespundă pasiunilor proprii.

Despre învățământul dual

Învățământul profesional dual este o soluție la lipsa de persoane calificate pentru meseriile tehnice, de care este atât de mare nevoie. Specializarea și formarea profesională oferită direct de către companii, prin acest sistem, reprezintă un avantaj important pentru tinerii care își doresc să învețe o meserie încă din școală.

Sistemul dual se axează pe dezvoltarea abilităților practice ale elevilor, punându-le la dispoziție un loc unde să-și exerseze cunoștințele. Prin practica de specialitate desfășurată la sediul companiei, tinerii deprind noțiunile necesare pentru meseria aleasă.

Partener