Am ajuns la a patra ediție a burselor stART și suntem încântați să cunoaștem alți liceeni talentați, care au decis să-și urmeze pasiunea pentru muzică, desen sau pictură, pregătindu-se pentru o carieră în domeniul artistic. Astăzi se prezintă Adriana. 

“Numele meu este Adriana Ioana Iacob și mă bucur să mă aflu printre bursierii stART!

Sunt elevă în clasa a 10-a în cadrul Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, la secția canto clasic. Până în clasa a 9-a am studiat vioara, dar cântatul este parte din sufletul meu. Am fost atrasă de muzică dintotdeauna, dar până de curând nu m-am gândit să fac o profesie din asta. Acum simt că este singurul drum pe care vreau să-l urmez, ca să pot oferi lumii bucuria de a asculta muzică clasică.

Dacă îți dorești ceva, muncește punând suflet și determinare! Lasă ceva în urma ta și fă o lume mai bună, dând un exemplu că se poate!”

Când am început orele de canto clasic, am simțit că fac ceva care mă definea întru totul. Îmi place foarte mult să muncesc și să descopăr povestea din spatele rolului și a piesei, pentru că altfel n-aș putea reda nici măcar o fărâmă din ce ar fi vrut să transmită compozitorul.

Persoanele care m-au sprijinit și îndrumat în acest domeniu au fost mama mea, doamna profesoară de canto Daniela Mihaela Ciocoiu și doamna profesoară Veronica Onceanu, cărora le mulțumesc din suflet că au încredere în mine

Sunt foarte deschisă și îmi place să învăț cât de puțin din fiecare domeniu, pentru că sunt sigură că în viață o să am nevoie de cunoștințe variate. Vreau să mă pot dezvolta din toate punctele de vedere și sper ca bursele stART să fie un început. De-abia aștept să întâlnesc și să cunosc persoanele minunate din acest proiect și să învăț de la fiecare!

Îmi doresc foarte mult să ajung pe scenă, să mă hrănesc cu emoțiile și bucuria oamenilor din public. Merg la concursuri și concerte din primul an de canto, deoarece asta mă formează și mă ajută să-mi controlez emoțiile. Unul din cele mai importante momente artistice avute până acum a fost concertul susținut de orchestra mare a Colegiului de Artă, unde am fost solistă. Nu am cuvinte să exprim ce simțeam în momentul în care oamenii îmi mulțumeau și mă încurajau! Pentru asta trăiesc și vreau să reușesc!”