W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

“Ajutăm împreună!” la conectarea şcolilor cu tehnologia

“Ajutăm împreună!” la conectarea şcolilor cu tehnologia

Posted in Proiecte and tagged ,

Cum ar fi să-ţi poţi face temele online şi să înveţi lecţiile cu ajutorul celor mai performante softuri, lucrând pe cont propriu sau în echipă?

Într-o lume în care tehnologia a devenit parte din cotidian, transformând activitatea noastră de zi cu zi, credem că ea poate schimba în bine şi educaţia. De aceea, am pus la cale un nou proiect prin care ne dorim să întărim legătura dintre educaţie şi tehnologie, iar elevii, familiarizaţi cu mediul online, să aibă parte de experienţe de învăţare pe gustul lor.

Prin programul „Ajutăm împreună!”,desfăşurat alături de Kaufland România în perioada decembrie 2014 – martie 2015, conectăm educaţia la tehnologie. Dorim ca în viitor şcoala să devină un spaţiu de învăţare mai prietenos, adaptat la nevoile elevilor.

Vom susţine o parte din şcolile din toată ţara pentru ca acestea să poată oferi copiilor condiţii moderne de studiu. Concret, vom dota cu calculatoare şi softuri performante 102 şcoli gimnaziale din învăţământul de stat din 72 de oraşe, creând astfel 102 centre informaţionale în toată ţara, dedicate unei educaţii inovatoare.

ajutam impreuna scoala de valori

Fiecare laborator va primi 30 de calculatoare noi şi performante, precum şi acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare. În acelaşi timp, vom desfăşura ateliere dedicate profesorilor, astfel încât aceştia, la rândul lor, să-şi poată organiza cursurile într-o manieră cât mai atractivă pentru copii, utilizând tehnologia pusă la dispoziţia lor.

Şcolile vor beneficia de un sistem online de management educaţional performant, ADMA™, dezvoltat de compania Edu Apps. Aceasta oferă o soluţie sincronizată cu Google Apps for Education™, instrument utilizat de peste 40 de milioane de profesori, elevi şi studenţi din întreaga lume. Cu ajutorul aplicaţiilor şi platformelor online, profesorii pot elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi pot gestiona planurile de lecţii şi pot chiar să realizeze câte un site pentru disciplina pe care o predau. De asemenea, softul permite administrarea e-portofoliilor elevilor şi împărtăşirea lor părinţilor şi comunităţii, dar şi urmărirea evoluţiei fiecărui copil în parte.

Ne dorim ca elevii să profite de noile tehnologii pentru a-şi dezvolta abilităţi care să-i ajute în viitor, indiferent că este vorba de antreprenoriat, gândire critică, orientare spre soluţii, lucru în echipă, comunicare etc. Programul „Ajutăm împreună!” reprezintă un pas important prin care putem transforma acest deziderat în realitate.

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


14 Responses to "“Ajutăm împreună!” la conectarea şcolilor cu tehnologia"

Trackbacks/Pingbacks

  1. Campania „Ajutăm împreună” | activsc3sv
  2. Calculatoare noi pentru elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Vaida-Voevod” – FOTO « scoalavaidavoevod
  3. Peste 3000 de calculatoare noi vor pune în mişcare educaţia inovativă | Scoala de Valori
  4. NOU: Programul Ajutăm Împreună al fundației Școala de Valori. Cursuri gratuite de programare și interacțiune IT - Scoala Petre Ghelmez Scoala Petre Ghelmez
  5. Start la educaţie interactivă în 102 laboratoare de informatică! | Scoala de Valori
  6. Școală: ce poți face cu 100 000 €? | Manuel Cheta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *