Fiind o organizație tânără, universitatea Minerva Schools îmbunătățește de la an la an experiența oferită studenților săi, bazându-se pe feedback-ul primit de la ei. Află cum e să înveți la Minerva și ce presupune, pe scurt, admiterea, de la Alexandru Huțu, student al acestei organizații.

“Am ales Minerva pentru că mă gândeam să-mi iau un gap year și voiam să călătoresc; când am auzit că la școala asta locuiești în șapte țări, am zis că e un compromis decent. Faptul că e ceva inovativ și încearcă să schimbe industria educației a fost un bonus.

Aplicația la Minerva are mai multe etape, de la probleme de logică la teste de creativitate. La unele întrebări trebuie să răspunzi într-un video de vreo 20 de secunde și de aici începi să vezi atenția la detalii și faptul că Minerva e practic un tech startup.

Specializarea mea se numește Designing Societies, e o combinație de politică, economie și neuroștiințe. Pe lângă asta, am câteva cursuri de filosofie și mă gândesc să-mi iau câteva opționale de business. În fiecare semestru îți alegi 3-4 cursuri și ai destul de multă libertate cu asta. 

Sfaturile mele pentru un viitor student Minerva:

Nu te aștepta să ai o experiență tradițională. Minerva nu are (intenționat) infrastructura unei universități tradiționale, deci nu poți să mergi la cantină, trebuie să înveți să gătești sau să mănânci în oraș. Dacă vrei să faci research, Minerva are legături în toate orașele din rotație și poți participa în diverse proiecte, dar mare parte din proces depinde de tine.

Un lucru care-mi place e faptul că într-o instituție atât de tânără avem șansa să îmbunătățim experiența viitorilor studenți; până acum au fost destul de receptivi la feedback și schimbă lucruri în bine în fiecare an.

Legat de viitor, s-ar putea să iau o mică pauză de la călătorit după anii ăștia trăiți “din valiză”, dar ideea generală ar fi să mă întorc în Timișoara, să stau acolo vreo 6 luni pe an și în rest să mă plimb prin lume. Ideal ar fi un job remote care să-mi permită asta.”