Transmaraton de anul acesta a fost cu de toate pentru noi, Școala de Valori: cu soare și cu ploaie, cu vânt, cu căldura generată de zâmbete, cu scânteile din focul de tabără, cu “Hai că mai poți!, cu încurajări și, dincolo de toate, cu fețe vesele la finiș.

Printre ceață și ploaie măruntă, am încurajat alergătorii cu entuziasm… și cu refreshments, desigur.

Primii care trebuie lăudați sunt voluntarii, atât naționali cât și internaționali implicați în cadrul proiectului tip Serviciul European de Voluntariat “Practice. Learn. Step up!” implementat de Asociatia Școala de Valori și finanțat prin intermediul programului Erasmus Plus fără de care nu am fi putut face nimic la nivelul la care ne-am dorit. Implicarea lor, energia, curajul de a se trezi la 5 dimineața și determinarea de a spune „da” provocărilor chiar și la 7 grade, au adus plusvaloare întregului eveniment. De la cărat de cutii până la îmbrățișat finisherii, au făcut tot ce au putut ca cele 2 zile să fie cu adevărat de neuitat.

“Pentru mine a fost un weekend cu totul și cu totul special, atât pentru faptul că am lucrat pentru cursă o vreme bună, cât și pentru că am simțit o deconectare extraordinară de tot ce înseamnă aglomerație, gânduri mai puțin plăcute, supărări sau nervi. În toată liniștea naturii, am putut să mă bucur de Transmaraton, ediția 7, alături de o echipă de voluntari super cool, cu care aș mai duce încă 7 curse de aici înainte și poate chiar mai mult.” ne-a mărturisit Isabela Neague, colega noastră care s-a ocupat îndeaproape de Transmaraton.

Am făcut un maraton din pașii printre diplome, sticluțe personalizate și kituri

De departe cele mai frumoase momente au fost cele în care am avut ocazia să ne cunoaștem față în față echipa de alergători, care au fost foarte impresionați de munca noastră și au apreciat cadourile creative pe care le-am pregătit pentru ei. Cu aceeași bucurie i-am întâmpinat pe alergători și la finiș, unde le-am oferit medalii, am făcut fotografii și ne-am îmbrățișat.

Foto: Marian Buzaianu

Foto: Marian Buzaianu

Transmaraton 2018 a fost o ediție specială, pentru că…

În echipa de fundraiseri Școala de Valori am avut o alergătoare însărcinată în 29 de săptămâni, care ne-a impresionat foarte tare prin curajul ei și prin îndârjirea cu care a terminat cursa, pe un drum al educației și al speranței că viitorul poate fi mai bun pentru copiii României.

Florina Toma nu s-a temut nicio clipă și a demonstrat că prin fiecare pas își dorește să aducă plusvaloare în educația adolescenților și să contribuie încă de acum la dezvoltarea copilului pe care îl va ține în brațe peste doar puțin timp.

La acest moment avem aproape 26.000 de lei strânși cu ajutorul alergătorilor și donatorilor la Transmaraton, bani pe care îi vom investi în proiecte de educație nonformală pentru tineri.

Transmaraton ne-a arătat din nou că educația este o gură de oxigen pentru o societate cu probleme de respirație, iar noi l-am trăit din plin, așa cum știm noi, cu pasiune, cu emoție și cu prietenie. Ne dorim să ducem același vibe și la următoarele evenimente la care vom participa, pentru că asta este cu adevărat despre noi: bucuria de a oferi bucurie și pasiunea cu care oferim.