Ce mod mai bun de a începe un proiect dacă nu cu o tabără energizantă la munte, în care să aflăm mai multe unii despre alții?

Proiectul PepinTeen, aflat la prima ediție, a luat oficial startul pe 19 octombrie 2018 și nu oricum, ci printr-o tabără de trei zile, la Sinaia. Ne-am adunat 150 de adolescenți din Giurgiu, Pucioasa și București, 20 de voluntari ING Tech, 21 de traineri și organizatori.

Ne-am dorit ca astfel să spargem gheața și să-i cunoaștem mai bine pe liceenii din proiect, pentru a le putea oferi o experiență educațională personalizată și, odată cu ea, șansa de a-și atinge potențialul în viitor. Proiectul este gratuit pentru tinerii participanți, fiind acoperite costurile de transport, materialele educaționale și participarea la toate activitățile propuse.

PepinTeen este susținut de ING Tech, o companie care creează aplicații/ software și folosește cele mai avansate tehnologii. Împreună, prin acest program, vrem să le oferim adolescenților o experiență completă de învățare, combinând dezvoltarea abilităților de tip Soft Skills (gândire critică, comunicare, implicare în comunitate) cu programarea și educația digitală (HTML, CSS; Java Script, Android).

Iar începutul a fost cum nu se poate mai promițător. Tabăra PepinTeen a însemnat energie, multe ore de activități și inspirație. Liceenii participanți ne-au impresionat prin curiozitate și dorința de a se implica 100% în acest proiect. Zâmbetele de pe chipurile lor și feedback-ul de la finalul taberei ne-au arătat că suntem pe drumul cel bun.


“Tabăra m-a ajutat foarte mult să-mi descopăr latura mai sociabilă, am aflat foarte multe despre mine.” Dragoș Mantoiu, participant

“Pot să spun că am avut parte doar de experiențe frumoase, am avut parte de colegi minunați, de profesori și traineri super și sunt mândră că fac parte din proiectul PepinTeen.” Iana Fluieraru, participantă

“Adolescenții PepinTeen sunt foarte curioși, foarte dornici de cunoaștere; își doresc să devină ceva în viață și sunt dispuși să muncească pentru asta.” Laura Dobre, voluntar ING Tech

Din interacțiunea cu ei am înțeles cât de important este să participe la astfel de proiecte, prin care să descopere ceea ce li se potrivește” Nicoleta Zaharia, trainer Școala de Valori

În această perioadă au loc atelierele de Soft Skills și programare, care continuă până în iunie 2019. Vă ținem la curent cu noutățile!