Astăzi te invităm să citești povestea de succes a unei alte bursiere stART, care îmbină pasiunea pentru tradiție cu muzica și alte domenii artistice.

“Mă numesc Andreea Oana Șimon, am 18  ani, sunt elevă în clasa a XII-a A la Colegiul de Arte Baia Mare și studiez muzica vocală tradițională. Provin din localitatea Vișeu de Jos, județul Maramureș; sunt maramureșeancă și mă mândresc cu acest lucru. 

Maramureşul concentrează tot ceea ce înseamna viaţa la ţară. Această zonă în care m-am născut ține locul unui testament al tradiţionalului, al unei ere romantice a simplităţii şi a valorilor morale despre care în zilele noastre doar citim sau auzim de la bunicii noştri. Viața în Maramureș e învăluită în mister, un colț de rai plin de tradiții și legende, iar aceste lucruri m-au determinat să duc și eu la rândul meu mai departe tradițiile și obiceiurile, ca ele să nu se piardă.

Până în prezent, am un palmares de premii obținute în urma participărilor la diferite concursuri de interpretare vocală. Ele semnifică munca mea, pasiunea și totodată dragostea pe care mi-am pus-o în muzică. Aceste premii obținute atât la concursuri, cât și la învățătură, m-au ajutat sa fiu posesoarea unei burse stART.

Am fost norocoasă să fac parte din proiectul Bursele stART, deoarece prin intermediul acestui program am cunoscut tineri talentați din țară, care mi-au devenit prieteni. Totodată, m-a ajutat în dezvoltarea mea artistică, motivându-mă să merg încrezătoare pe drumul ales. Chiar dacă se mai întâmplă să eșuezi, tot ceea ce trebuie să facem fiecare din noi este să îndrăznim, să încercăm din nou și din nou.

În această vară, am participat la o Tabără de Muzică, unde am avut parte timp de 3 zile de o super-experiență alături de artiști din București precum Narcotic Sound, Vanotek și Control Room, unde am învățat despre cum se produce o piesă, de unde vine inspirația și cum poți intra în lumea muzicii.

Scrisul este o altă pasiune pentru mine, dar nu mă opresc aici. Îmi place și mărgelitul – confecționarea zgardei maramureșene, mai exact. Este un meșteșug așa frumos dacă ai răbdare!

Eu cred că totul este posibil în această lume și nimic imposibil. Tot ceea ce trebuie să facem este ca noi înșine să fim primii care credem în noi și în puterile noastre. Îndrăzniți să credeți!”