Antonio, din Italia, spune că a avut o experiență extraordinară ca trainer GROW, implicat în cadrul proiectului tip Serviciul European de Voluntariat “Practice. Learn. Step up!” implementat de Asociatia Școala de Valori și finanțat prin intermediul programului Erasmus Plus și că i-au plăcut mult oamenii pe care i-a întâlnit. În plus, acum are mai multă încredere în sine.

Experiența mea în GROW a fost extraordinară: locurile, oamenii, activitățile. Am cunoscut o mulțime de oameni minunați, ambasadori, Local Project Manageri și adolescenți. Toți m-au făcut să mă simt binevenit, am avut cea mai bună echipă pe care mi-aș fi putut-o dori. Fiecare persoană pe care am întâlnit-o, inclusiv cei care m-au găzduit și sponsorii, mi-au oferit câte ceva din modul lor de a fi. Am avut ocazia să aflu câte puțin din povestea fiecăruia și mi-a plăcut la nebunie. Mi-au plăcut legăturile pe care le-am construit în această perioadă scurtă de timp. Singurele părți negative au fost… țânțarii pe timpul nopții :)))

Am mai avut activități ca trainer și înainte, însă în GROW a fost pentru prima dată când am folosit această metodă educațională. Timp de doi ani, am participat la un proiect în Polonia numit EUROWEEK, care are multe lucruri în comun cu GROW, însă metoda de învățare era diferită, așa că da, am folosit experiența anterioară, dar am combinat-o cu acest nou mod de a livra sesiunile.

Cel mai mult mi-au plăcut oamenii speciali pe care i-am cunoscut: echipa minunată cu care am lucrat, adolescenții care au venit să se bucure de această ediție GROW, cei care m-au ajutat cu cazarea.

Ce am învățat în GROW

Din acest program am învățat că nu există imposibil și pot face tot ce-mi propun, că ar trebui să am mai multă încredere în mine.

Mi-am dat seama că în doar 5 minute, cu un zâmbet, pot să schimb atitudinea cuiva, cel puțin pentru o perioadă.

Am descoperit că lucrul în echipă este bun, dar uneori să fii singur e la fel de ok.

Am înțeles că adolescenții sunt viitorul și îmi doresc să fac tot ce pot ca să-i ajut să devină cea mai bună versiune a lor.

GROW ca desert

Dacă ar trebui să compar GROW cu ceva dulce, aș zice… clasica tabletă de ciocolată. Toată lumea o iubește, poate fi împărțită cu alții, îi face pe oameni fericiți și dă energie. Cu siguranță, GROW e o ciocolată!

Aș recomanda 100% proiectul GROW!

Pot să spun că este aproape o experiență care îți schimbă viața. Aș recomanda GROW pentru legăturile care se creează și lucrurile care se învață, cum ar fi soft skills. Dacă vrei să-ți dezvolți personalitatea, să-i ajuți pe alții să crească, să înveți despre diferite culturi, să te distrezi, dacă ai încredere în oameni, îți recomand GROW, un context perfect pentru una dintre cele mai bune experiențe ale vieții tale. Și când GROW se termină, nu-i nicio problemă. Poți să iei tot ce ai învățat în acest proiect și să folosești în orice altceva vrei să faci în viitor.