W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Blog

Despre cât de mult credem în puterea educației si a întâlnirilor dintre oameni

Posted in Viata la Tehnic by Scoala de Valori. | Leave a Comment

V-am spus mereu despre cât de mult ne place să ne împrietenim cu oameni și companii care văd educația centrată pe valori cu aceiași „ochi buni” ca noi. Așa am început să facem echipă cu Carmeuse, unul dintre partenerii noștri care ne sprijină activ în multe demersuri, astfel incât beneficiarii proiectelor noastre să aibă cât mai multe lucruri de învățat. Și nu doar teoretic. 🙂

Așa am făcut echipă cu niște oameni dedicați, iar împreună ne-am dorit să dezvoltăm un program educațional prin care elevii liceelor tehnologice să acumuleze cunoștințe tehnice, dezvoltându-și în același timp competențele practice si abilitătile personale, toate astea printr-o abordare interactivă si challenging.

Singurul lucru de care am avut nevoie pentu a sparge gheața a fost un exercițiu cu intrebări de cunoaștere, apoi am devenit un mare grup de prieteni! Ne-am jucat printre concepte precum valorile personale, încrederea în sine și lucrul în echipă.

Atelierele Carmeuse Deva

În luna noiembrie trainerii noștri au mers în Deva, acolo unde au facut cunoștință cu elevii din clasa a X-a de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

„Am aflat lucruri despre mine, vreau să incerc sa fiu mindfull mai des și să mă bucur de sănătatea mea.”
„Mi-a plăcut că am putut comenta citate în orice mod dorim.”
„Mi-a plăcut că am putut să ne gândim la stările noastre concrete.”

Cam asta ne-au spus elevii după 5 zile de ateliere petrecute împreună.

Dacă nu ne credeți pe noi, pozele vorbesc de la sine.

Atelierele Carmeuse Câmpulung

După așa o experiență trăită în Deva, bineînțeles că am fost mai mult decât nerăbdători să îi întâlnim și pe elevii de clasa a IX-a din Câmpulung.

Curiozitate, întrebări, dorința de descoperire. Asta se simte atunci când pășești în sala în care se țin atelierele și îi privești în ochi pe elevi. 

Elevii au dobândit noi abilități de comunicare, fiind invitați să scrie pe o foaie ce anume apreciază la persoana din fața lor: “Iți multumesc că ești mereu cu mine” a fost unul dintre mesaje, iar noi credem că a surprins și esența atelierelor. Pentru că e atât de valoros și important că suntem împreună în acest context.

Și cu ÎMPREUNĂ credem că ar fi bine să și încheiem acest articol. Pentru că asta ne definește cel mai bine și asta ne face să așteptăm cu nerăbdare următoarea întâlnire cu tinerii frumoși pentru care facem proiecte.

#ViataLaTehnic

Când IT-ul e mai mult decât „stai toată ziua la calculator”, se naște Pepin Teen!

Posted in Viata la Tehnic by Scoala de Valori. | Leave a Comment

Calculatorul, bată-l vina! Cam asta ar zice mulți părinți, ușor speriați că ai lor copii petrec mult prea mult timp în fața ecranului care le „înghite” timpul și îi ține departe de lucrurile care contează cu adevărat. Dar înainte să începem un subiect delicat ptecum cursorul care se mișcă la orice atingere fină a mouse-ului, am putea spune, trebuie să clarificăm că nici noi nu încurajăm consumul excesiv de „ferestre” de pe desktop. Vorba aceea – oricât de rezistentă ar fi o tastatură, mai obosește și ea de la atâta țopăit.

În fine, ceea ce vrem însă, să aducem în discuție astăzi este puterea măsurii în viața tinerilor. Problema nu este că „stăm pe calculator” sau că „dăm scroll cât Statuia Libertății într-o zi”. Problema este că nu știm când să ne oprim și să ne uităm în jur, că nu mai vedem începutul și sfârșitul și că adesea trăim în câmpul extremelor în loc să găsim un punct de echilibru între a fi conectați la informație și a rămâne cu picioarele pe pământ. 

Și pentru că la Școala de Valori ne place să fim mereu în contact cu ce se întâmplă în viețile tinerilor, sâmbăta aceasta am plecat alături de ING Tech România, pentru al doilea an, într-o călătorie care să ne învețe despre cum sunt, de fapt, acești pasionați de IT, care dincolo de dorința lor de a face programare sau gaming, vor să se dezvolte ca oameni, autentici și pregătiți să înțeleagă viitorul pieței muncii și al propriei lor vieți, până la urmă. 

Din dorința de a demonta clișee și de a construi atât o experiență de învățare a bazelor programării, cât și o călătorie a descoperirii de sine, am creat ceea ce se numește Pepin Teen, proiectul nostru dedicat tinerilor pasionați să intre în minunata lume a liniilor de cod, dar cu dorința de a ști și cum să vină înapoi, fără să se piardă prea tare în labirintul tehnologiei informației.

Prima oprire am făcut-o anul acesta la Răcari, unde am cunoscut 50 de tineri inimoși și entuziaști, de la care am auzit cuvântul „super” rostit cu viteza luminii atunci când i-am întrebat cum s-au simțit alături de noi. Ne-am cunoscut, ne-am „jucat” împreună cu trainerii și am deschis  o serie de ateliere care se vor desfășura până în luna iunie a anului 2020.

Stay tuned, urmează ceva nemaipomenit! 

P. S. Partea bună este nu numai că vom practica IT-ul din mai multe unghiuri, ci vom exersa împreună acele soft skills necesare oricărui tânăr care vrea să își descopere calea. 🙂 

CE ÎNSEAMNĂ ASTA? Mai lăsăm și pentru următorul articol, nu? 

JOB: Comunicator Program Național

Posted in Prieteni by Scoala de Valori. | Leave a Comment

Anunțăm cu bucurie o nouă oportunitate de carieră în cadrul Școlii de Valori. Dacă ai experiență relevantă în rolul de Comunicator în proiecte naționale complexe și dacă dorești să îți aduci contribuția proprie în proiectele unice și inedite în domeniul educațional, aceasta poate să fie șansa ta!

Cerințe

 • Studii superioare finalizate cu diplomă de licență
 • Experiență similară în cadrul proiectelor educaționale sau sociale din sectorul ONG reprezintă un avantaj
 • Familiaritate cu instrumentele Facebook Ads și Google Analytics
 • Orientare spre găsirea soluțiilor și rezolvarea problemelor
 • Capacitatea de a scrie și de a transmite corect și coerent textele solicitate
 • Abilități de prezentare și comunicare în public dar și de ascultare activă
 • Persoană organizată, atentă la detalii, creativă, inovatoare, rezistentă la stres
 • Capacitatea de a lucra în echipă
 • Gândire critică

Responsabilități

 • Elaborează și implementează planul de comunicare al programului național
 • Se ocupă de copywriting-ul întregului program: headlines, texte de materiale promoționale, texte pentru site, textele postărilor pentru social media, conținut pentru articole, tunning-ul textelor de platforma, etc.
 • Elaborează și implementează strategia online de comunicare a programului
 • Folosește instrumentele Facebook Ads și Google Analytics în cadrul programului (în procesul de recrutare, măsurarea impactului intervențiilor din online, etc)
 • Elaborează (alături de echipa proiectului) și implementează strategia online de recrutare a beneficiarilor programului național
 • Intermediază relația dintre Brand Manager și Program Manager în ceea ce privește responsabilitățile pe program
 • Selectează, alături de Project Manager local, conform metodologiei proiectului, participanții finali ai programului
 • Monitorizează designul materialelor de promovare destinate programului național: roll-up-uri, stickere, postere, flyere
 • Se asigură de existența stocului de materiale necesare, identificând furnizori locali și naționali și predând materiale în producție la momentele cerute de timeline-ul programului
 • Creează designul si implementează, alaturi de Project Manager, evenimentele de deschidere și de încheiere a programului
 • Coordonează, alături de Project Manager, echipele locale de ambasadori ai programului și susține trainingul acestora
 • Elaborează și monitorizează KPI’s pentru activitatea promoterilor
 • Creează grupurile de Facebook/Whatsapp cu participanții din fiecare locație, se ocupă de procesul de engagement al acestora și planifică acțiuni ulterioare atelierelor, în funcție de strategia prorgamului și de nevoile efective care apar 

Oferta noastră

Vei contribui la dezvoltarea educației în rândul tinerilor și al adolescenților din Romania;
Ne dorim să colaborăm pe termen lung, astfel că sprijinim dezvoltarea ta profesională și personală prin asigurarea unor ateliere interne de soft skills. 

Te invităm să ne trimiți un CV actualizat la adresa recrutare@scoaladevalori.ro, până la data de 15 noiembrie 2019

VOLUNTEERS WANTED

Posted in Scoala de Valori by Scoala de Valori. | Leave a Comment

Vrei să faci parte dintr-o echipă tânără, energică și dispusă să îți ofere experiențe faine de lucru în echipă? 

 Crezi în potențialul tinerilor și vrei să contribui la descoperirea și valorificarea acestuia?

Daca răspunsul la cele două întrebări este DA, atunci nu mai sta pe gânduri și hai să îți povestim despre ce  putem dezvolta împreună!

Fie că ești din București, sau locuiești în alt oraș, ideile tale pot ajuta la dezvoltarea tinerei generații!

Ce așteptări avem de la tine?

 • Să fii o persoană responsabilă, pozitivă și deschisă la noi oportunități;
 • Să ai atitudine proactivă și să vrei să contribui cu idei noi;
 • Să fii cu adevărat motivat de ceea ce presupune evoluția ta și a a celor din jur și să îți placă să vii cu sugestii/ feedback;
 • Să vrei să îți dezvolți atât creativitatea, cât și gândirea critică.

Ce îți oferim noi?

 • Mediu prielnic pentru dobândirea unor competențe și abilități pe care le vom discuta încă de la prima întâlnire;
 • 2 sesiuni de coaching și mentoring pe perioada voluntariatului;
 • Posibilitatea de a avea un program flexibil la birou sau de acasă;
 • Contract și adeverință de voluntariat pentru toată perioada implicării tale;
 • Posibilitatea de a rămâne alături de noi după perioada de voluntariat, în funcție de disponbilitățile noastre și de obiectivele tale profesionale.

Scrie-ne câteva rânduri despre tine și pasiunea ta la adresa de e-mail: recrutare@scoaladevalori.ro până la 27.10.2019, și hai să vedem cum putem contribui împreună la dezvoltarea educației tinerilor din România.

Excepționalii – Manager de proiect

Posted in Prieteni by Scoala de Valori. | Leave a Comment

Îți place să te implici în proiecte de voluntariat?

Vrei să vezi ce înseamnă să faci Management de proiect într-un mod fun și organizat?

Excepționalii, modulul Management de proiect, a ajuns, pentru întâia oară, la tine în liceu: Liceul C.A.Rosseti, București. Cu susținerea Servier, aducem la voi în liceu experiența care te va ajuta să:

 • Descoperi bazele uneia dintre profesiile viitorului: Management de proiect;
 • Faci parte dintr-o echipă unică, formată din 30 de liceeni implicați, împreună cu care vei învăța, te vei distra și vei implementa proiecte în liceul tău;
 • Înveți, prin practică, ce fac oamenii de succes în proiectele lor;
 • Îți îmbunătățești abilitățile de organizare, comunicare, creație, management, lucru în echipă.

Structura proiectului:

Etapa 1 – ÎNVĂȚARE EXPERIENȚIALĂ cu traineri Școala de Valori (15-16 noiembrie 2019)

 •  2 ateliere de Management de proiect

Etapa 2 – PRACTICĂ

 • 6 săptămâni de practică interactivă
 • 1 zi de “Povești despre Ce luăm pentru mai departe”  

Etapa 3 – CREAȚIE

 • 4 luni de implementare proiecte în liceu

Înscrie-te în proiect până în 31 octombrie 2019, ora 23:59, completând următorul formular de aplicare: 

Noi te vom anunța dacă ești printre cei 30 de participanți.

Pentru alte detalii, citește Regulamentul proiectului.

Persoana de contact 

Laura Teodor, Project Manager

E-mail: exceptionalii@scoaladevalori.ro