W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Blog

JOB: Contabil în Școala de Valori

Posted in Scoala de Valori and tagged , | Leave a Comment

Angajăm absolvent în domeniul economic pentru postul de Contabil, program full-time, perioadă nedeterminată.

Dacă eşti o persoană responsabilă, atentă la detalii, cu dorință de a învăța și de a se perfecționa în domeniul financiar-contabil, trimite-ne cv-ul tău la adresa de e-mail: recrutare@scoaladevalori.ro până la data 20.02.2020.

Activităţi şi responsabilităţi principale:

 • Înregistrarea documentelor contabile (facturi, chitanţe, deconturi de cheltuieli, etc) în softul de contabilitate sub indrumarea contabilului-șef;
 • Efectuarea plăţilor;
 • Ținerea evidenței contractelor de prestări servicii și sponsorizări;
 • Asigurarea suportului administrativ și operațional contabilului-șef în pregătirea rapoartelor lunare și  a închiderilor lunare;
 • Arhivarea documentelor contabile;
 • Menţinerea relaţiei cu instituţiile de stat;
 • Verificarea corespondenţei dintre jurnalele de cumpărări cu documentele fizice.

Beneficii:

 • Mediu de lucru plăcut într-un birou situat in apropierea Pieței Floreasca;
 • Sprijin şi înţelegere din partea colegilor de echipă;
 • În prima lună vei avea parte de un plan de învăţare în domeniul financiar/economic;
 • Posibilitatea de a căpăta experienţă şi de a te dezvolta continuu participând la cursurile interne ale asociaţiei ;
 • Ceai, cafea și fructe din partea organizației.

Informaţii cu privire la activitatea asociaţiei noastre se găsesc pe site-ul nostru: https://scoaladevalori.ro/.

Povestea „autobuzului” care transportă mai mult decât pasageri

Posted in Adopta un liceu, Viata la Tehnic by Scoala de Valori. | Leave a Comment

Suntem obișnuiți să asociem autobuzul cu un mijloc de transport greoi, care doar ne duce dintr-un punct în altul al orașului. E drept, când mergem zilnic folosind această cale, lucrurile pot să devină ușor „boring” – cum ar zice orice elev în 2019, care pășește plictisit în următorul 336 sau 601, după ce l-a pierdut pe anteriorul pentru că „l-a ținut profa mai mult la oră”. 

Alături de Icebreakers, am decis să schimbăm paradigma și să dăm autobuzului o personalitate

Așa s-a născut Career Bus, autobuzul carierelor care a fost gândit să circule prin România și să îi ajute pe elevi să își descopere vocația. Mai precis, să îi ajute să își dea seama ce cale vor să urmeze în viață, prin autodescoperire și prin crearea unui cadru care să le ofere o privire amplă asupra paletei de meserii, abilităților de care au nevoie, raportat la pasiunile lor.

Călătoriei noastre pe 4 roți s-a alăturat și Holcim România, iar toamna aceasta, împreună cu oameni ambițioși și generoși din companie, am pornit prin județul Argeș, mai exact la Câmpulung-Muscel, în școli unde timpul se oprește la fiecare chip senin de elev care spune „Bună ziua!”

Pas cu pas, am ajuns să cunoaștem, între 25-29 noiembrie, în jur de 200 de elevi din 4 școli generale. Ne-au primit cu brațele deschise din prima clipă în care am întredeschis ușa de la clasă și am făcut prima mișcare.

Ușor temători la început, au intrat repede în jocul nostru. Cum ne așteptam.

Ne-au cucerit de la primul energizer, până la momentele în care răspundeau entuziaști la fiecare întrebare a trainerilor. Se poate și în România, deci, se poate și în școli mai puțin apropiate de capitală, se poate acolo unde învățământul formal se întâlnește cu cel non-formal, la intersecția cu valorile și speranța că viitorul e scris de oameni ca ei. 

Ca ei, adică, ei…

elevii, profesorii, partenerii noștri din companie, trainerii – oamenii care FAC educația să se întâmple…
O echipă frumoasă a lucrat timp de 3 zile cu elevi de clasa a VII-a și a VIII-a. S-au bucurat când împreună am descoperit diferențele dintre pasiuni, abilități și meserii. Au ridicat din umeri sau au întins grăbiți două degete în aer când am întrebat „Voi știți ce vreți să faceți după clasa a VIII-a?” sau „Ce vreți să fiți când vă faceți mari?”.

„Eu inginer, ca tata. Vreau să lucrez în fabrică” ne-a spus Andrei, cu determinare.

„Încă nu știu, dar jocul de azi m-a ajutat să înțeleg de unde pot alege” a adăugat Miruna, sinceră și mulțumită de activitățile desfășurate.

Mai sunt multe de spus, dar e timpul să încheiem. Cele 3 zile de ateliere poate nu i-au ajutat încă pe copii să își dea seama ce vor să facă în viață, dar cu siguranță i-au ajutat să fie mai aproape unii de ceilalți și să înțeleagă importanța dezvoltării prin educație în căutarea idealului profesional și personal.

Despre cât de mult credem în puterea educației si a întâlnirilor dintre oameni

Posted in Adopta un liceu, Viata la Tehnic by Scoala de Valori. | Leave a Comment

V-am spus mereu despre cât de mult ne place să ne împrietenim cu oameni și companii care văd educația centrată pe valori cu aceiași „ochi buni” ca noi. Așa am început să facem echipă cu Carmeuse, unul dintre partenerii noștri care ne sprijină activ în multe demersuri, astfel incât beneficiarii proiectelor noastre să aibă cât mai multe lucruri de învățat. Și nu doar teoretic. 🙂

Așa am făcut echipă cu niște oameni dedicați, iar împreună ne-am dorit să dezvoltăm un program educațional prin care elevii liceelor tehnologice să acumuleze cunoștințe tehnice, dezvoltându-și în același timp competențele practice si abilitătile personale, toate astea printr-o abordare interactivă si challenging.

Singurul lucru de care am avut nevoie pentu a sparge gheața a fost un exercițiu cu intrebări de cunoaștere, apoi am devenit un mare grup de prieteni! Ne-am jucat printre concepte precum valorile personale, încrederea în sine și lucrul în echipă.

Atelierele Carmeuse Deva

În luna noiembrie trainerii noștri au mers în Deva, acolo unde au facut cunoștință cu elevii din clasa a X-a de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

„Am aflat lucruri despre mine, vreau să incerc sa fiu mindfull mai des și să mă bucur de sănătatea mea.”
„Mi-a plăcut că am putut comenta citate în orice mod dorim.”
„Mi-a plăcut că am putut să ne gândim la stările noastre concrete.”

Cam asta ne-au spus elevii după 5 zile de ateliere petrecute împreună.

Dacă nu ne credeți pe noi, pozele vorbesc de la sine.

Atelierele Carmeuse Câmpulung

După așa o experiență trăită în Deva, bineînțeles că am fost mai mult decât nerăbdători să îi întâlnim și pe elevii de clasa a IX-a din Câmpulung.

Curiozitate, întrebări, dorința de descoperire. Asta se simte atunci când pășești în sala în care se țin atelierele și îi privești în ochi pe elevi. 

Elevii au dobândit noi abilități de comunicare, fiind invitați să scrie pe o foaie ce anume apreciază la persoana din fața lor: “Iți multumesc că ești mereu cu mine” a fost unul dintre mesaje, iar noi credem că a surprins și esența atelierelor. Pentru că e atât de valoros și important că suntem împreună în acest context.

Și cu ÎMPREUNĂ credem că ar fi bine să și încheiem acest articol. Pentru că asta ne definește cel mai bine și asta ne face să așteptăm cu nerăbdare următoarea întâlnire cu tinerii frumoși pentru care facem proiecte.

#ViataLaTehnic

Când IT-ul e mai mult decât „stai toată ziua la calculator”, se naște Pepin Teen!

Posted in Adopta un liceu, Viata la Tehnic by Scoala de Valori. | Leave a Comment

Calculatorul, bată-l vina! Cam asta ar zice mulți părinți, ușor speriați că ai lor copii petrec mult prea mult timp în fața ecranului care le „înghite” timpul și îi ține departe de lucrurile care contează cu adevărat. Dar înainte să începem un subiect delicat ptecum cursorul care se mișcă la orice atingere fină a mouse-ului, am putea spune, trebuie să clarificăm că nici noi nu încurajăm consumul excesiv de „ferestre” de pe desktop. Vorba aceea – oricât de rezistentă ar fi o tastatură, mai obosește și ea de la atâta țopăit.

În fine, ceea ce vrem însă, să aducem în discuție astăzi este puterea măsurii în viața tinerilor. Problema nu este că „stăm pe calculator” sau că „dăm scroll cât Statuia Libertății într-o zi”. Problema este că nu știm când să ne oprim și să ne uităm în jur, că nu mai vedem începutul și sfârșitul și că adesea trăim în câmpul extremelor în loc să găsim un punct de echilibru între a fi conectați la informație și a rămâne cu picioarele pe pământ. 

Și pentru că la Școala de Valori ne place să fim mereu în contact cu ce se întâmplă în viețile tinerilor, sâmbăta aceasta am plecat alături de ING Tech România, pentru al doilea an, într-o călătorie care să ne învețe despre cum sunt, de fapt, acești pasionați de IT, care dincolo de dorința lor de a face programare sau gaming, vor să se dezvolte ca oameni, autentici și pregătiți să înțeleagă viitorul pieței muncii și al propriei lor vieți, până la urmă. 

Din dorința de a demonta clișee și de a construi atât o experiență de învățare a bazelor programării, cât și o călătorie a descoperirii de sine, am creat ceea ce se numește Pepin Teen, proiectul nostru dedicat tinerilor pasionați să intre în minunata lume a liniilor de cod, dar cu dorința de a ști și cum să vină înapoi, fără să se piardă prea tare în labirintul tehnologiei informației.

Prima oprire am făcut-o anul acesta la Răcari, unde am cunoscut 50 de tineri inimoși și entuziaști, de la care am auzit cuvântul „super” rostit cu viteza luminii atunci când i-am întrebat cum s-au simțit alături de noi. Ne-am cunoscut, ne-am „jucat” împreună cu trainerii și am deschis  o serie de ateliere care se vor desfășura până în luna iunie a anului 2020.

Stay tuned, urmează ceva nemaipomenit! 

P. S. Partea bună este nu numai că vom practica IT-ul din mai multe unghiuri, ci vom exersa împreună acele soft skills necesare oricărui tânăr care vrea să își descopere calea. 🙂 

CE ÎNSEAMNĂ ASTA? Mai lăsăm și pentru următorul articol, nu?