W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Bursierii stART, despre provocări şi planuri de viitor

Bursierii stART, despre provocări şi planuri de viitor

Posted in Proiecte, Testimoniale and tagged , , , , | Leave a Comment

La finalul lunii august lansam competiţia talentelor în cadrul proiectului bursele stART, iar acum avem deja lista bursierilor şi primele lor impresii. În cadrul programului, alături de Provident şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, am pus la bătaie 50 de burse pentru tinerii pasionaţi de muzică, desen şi pictură. Le-am oferit, astfel, posibilitatea susţinerii financiare pentru a da aripi talentului lor.

bursele startDintre cele peste 200 de dosare primite, membrii juriului de specialitate au selectat cei mai talentaţi tineri, pe baza talentului şi a rezultatelor obţinute, dar mai ales a nevoii financiare şi a dorinţei de a transforma pasiunea în carieră. Juraţii ne-au mărturisit că misiunea lor nu a fost deloc uşoară – au ascultat voci emoţionante şi au analizat cu atenţie linii şi pete de culoare îndrăzneţe, iar, într-un final, cele 15 burse pentru pictură, 15 pentru desen şi 20 pentru muzică au fost adjudecate. Zilele acestea, adolescenţii bursieri îşi creionează, pictează sau, după caz, interpretează planurile de viitor, ajutaţi de echipa de îndrumători ai Şcolii de Valori. Ce-şi propun aceşti adolescenţi talentaţi pentru anul 2015? Iată gândurile câtorva dintre ei:

Sebastian Antoneac, bursier MUZICĂ:

Când mi-am citit numele pe lista bursierilor, am avut un sentiment de fericire, de linişte, pentru că astfel am scăpat de o mare parte din grijile pe care le aveam pentru viitorul apropiat, banii de concursuri şi de materiale pentru instrument. Şi pentru asta vă mulţumesc!

În momentul de faţă sunt implicat în Concertul de Crăciun al Liceului de Artă “Ştefan Luchian”,’ unde voi fi solist şivoi cânta şi în orchestra liceului. Apoi vor începe pregătirile intense pentru Olimpiada de Interpretare Instrumentală, Artă Vocală şi Studii Teoretice. Vor urma alte 3 concursuri: Concursul Naţional de Interpretare pentru suflători-percuţie “Ioan Goia” – Iaşi, Concursul internaţional de interpretare instrumentală “George Georgescu’” – Tulcea şi Concursul internaţional de interpretare instrumentală “’Lira de aur” – Suceava. Sper ca la finalul anului şcolar să am din nou privilegiul de a concerta, ca solist, alături de Orchestra Filarmonicii Botoşani, la fel ca în anii trecuţi.

Mi-aş dori un instrument mai performant, însă este foarte scump. Această bursă îmi prinde foarte bine şi mă ajută mult pentru achiziţionarea unor materiale auxiliare care îmi uşurează munca pentru studiu. Rezultatele obţinute până acum se datorează şi profesorului meu de instrument, care are o experienţă vastă şi m-a îndrumat pe tot parcursul anilor de studiu.

 Cu ajutorul acestor investiţii pot să progresez, iar materialele mă ajută să-mi dezvolt virtuoziatea, îndemânarea şi încrederea de sine.

Elena Olguţa Bragaru, bursieră DESEN:

Când am aflat că am fost aleasă ca bursier, am fost foarte fericită deoarece este prima data când primesc o bursă pentru a-mi susţine talentul meu. În viitor mi-aş dori să particip la cât mai multe concursuri pentru a căpăta mai multă experienţă şi pentru a câştiga premii şi, mai mult decât atât, pentru a-mi dovedi că, atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat, poţi să obţii. Intenţionez să-mi cumpăr cât mai multe creioane profesioniste pentru desen şi grafică, hârtie specială, markere, un şevalet şi culori pentru pictură. Acestea m-ar ajuta foarte mult deoarece aş putea încerca tehnici noi de desen şi de pictură.

Anisia Călin, bursieră PICTURĂ:

Când am aflat că am devenit bursieră stART am fost în culmea fericirii deoarece a fost o competiţie naţională, emoţiile au fost pe măsură, dar şi sentimentul de bucurie a fost deosebit. Cu această bursa îmi doresc foarte mult să pot realiza expoziţii, să îmi pot achiziţiona materiele, pânze, culori, rame, poate şi un şevalet.

Probabil că în orice domeniu, munca reprezintă şlefuirea talentului nativ. Iar eu voi munci foarte mult anul acesta ceea ce, pentru evoluţia mea personală, este exact ceea ce îmi trebuie.

Ne bucurăm că putem aduce o bucurie în viaţa celor 50 de tineri talentaţi şi aşteptăm cu nerăbdare să le vedem cele mai noi creaţii şi rezultate. Rămâi pe-aproape şi urmăreşte evoluţia tinerilor talentaţi pe blog & Facebook!

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *