I-am provocat pe bursierii stART ca pe timp de vară să se organizeze pe echipe și să creeze ceva împreună, pentru a se cunoaște mai bine și a-și dezvolta talentele. Nu le-am impus vreo formulă anume, ci i-am lăsat să se organizeze pe grupuri și să improvizeze în funcție de inspirație. În continuare, îți prezentăm o parte dintre creațiile lor.

Maria Paraschivescu și Cezar Grigorescu, bursieri stART la desen, au organizat o sesiune creativă în aer liber. 

Maria-Paraschivescu-și-Cezar-Grigorescu-bursele-start

Maria-Paraschivescu-și-Cezar-Grigorescu-bursele-start


Ana Maria Trăistaru, Mădălina Ciobanu, Alexia Dănăcică, Adrian Mihai Petrache, Sabin Iordache și Ada Cercel și-au unit pasiunile pentru muzică și desen într-o serie artistică.

Bursele start Bucuresti


Aflându-se în locații diferite, Eduard Camen și Sara Dogaru au găsit o soluție inedită pentru provocarea noastră, ei fructificând melodia “Dusk ’till dawn” de Zayn Malik.

“‹‹Dusk›› desemnează momentul zilei când soarele apune – o metaforă pentru dificultățile vieții. ‹‹Dawn›› este momentul când soarele răsare din nou. Răsăritul simbolizează, de obicei, începuturi noi. Piesa descrie o relație constantă în timpul dificultăților, dar și momentelor fericite.”

Pentru ambii bursieri, anul 2018 a venit cu începuturi și provocări noi.

Eduard a interpretat la pian un cover al piesei “Dusk ’till dawn“, în timp ce Sara a realizat o serie de lucrări în tehnica plein-air în acuarelă, în cele două momente ale zilei, schițând locații din Londa, unde se afla la momentul respectiv.

Într-o lucrare, ea a surprins momentul apusului în fața podului Richmond, iar cealaltă reprezintă o schiță spontană a arhitecturii din suburbiile Londrei (mai specific – Cottenham, Wimbledon) – casa împărțită, cu ferestre frontale mari și șemineu interior, construcție realizată în oglindă cu un perete comun.

sara dogaru bursele start 2018