În clasa a XI-a, chiar dacă pe moment nu-ţi dai seama, eşti mai liber şi mai relaxat ca oricând. A trecut perioada de acomodare în liceu, încă nu a venit Bacalaureatul. Ai un an întreg în faţă în care să te pregăteşti, gândeşti tu. Pentru Bacalaureat, da. Pentru viaţa de după Bacalaureat… ai nevoie de muniţie. Nu de alta, dar ca să-ţi fie uşor.

De supravieţuit, supravieţuieşti, dar, dacă şi tu eşti genul ambiţios, îţi doreşti să ai o viaţă care să-ţi placă, de care să te bucuri, nu să o trăieşti doar aşa… de azi pe mâine. Ar trebui să profiţi de timpul ăsta, e preţios. Dacă nu înveţi şi nu te distrezi în liceu, când să o faci?! 

Raftul cu experiente 2016

Indiferent dacă îţi doreşti sau nu să aplici la facultate după terminarea liceului, tot adult te vei numi. Un adult care dă piept cu responsabilităţi mai mari, cu piaţa muncii, cu provocarea de a-ţi găsi locul… sau, dacă ai spirit de antreprenor, de a-ţi inventa locul. Licean, student, angajat sau antreprenor, ai nevoie să ştii cum să colaborezi cu ceilalţi, să înveţi să-ţi canalizezi atenţia spre cine eşti tu, spre ce-ţi place şi ce poţi face foarte bine.  Succesul şi fericirea vin din alegeri înţelepte. Vei simţi fericirea atunci când vei face ceva ce ţi se potriveşti.

Raftul cu experienţe” este un program construit ca un câmp de joacă pentru tine. Te poartă prin ateliere de dezvoltare personală unde, dacă eşti prezent, observi cât de diferiţi şi asemănători totodată suntem toţi. Şi n-ai cum să fii altfel decât prezent, pentru că îţi place atmofera, îţi plac trainerii care îţi dau încredere, rezonezi cu ceilalţi participanţi care sunt acolo din aceleaşi motive ca tine… să se autodepăşească, să-şi găsească locul, să-şi facă prieteni.

Timp de 5 zile asta vei face: te vei juca. Va fi o joacă serioasă, căci la finalul săptămânii îţi vei da seama cât de multe lucruri noi şi profunde ai aflat despre tine, despre cum funcţionezi individual şi în echipă, îţi vei fi dat seama că îţi este mai uşor să comunici cu ceilalţi. Îţi va părerea rău că se termină cele 5 zile. Dar, ca de nicăieri, îţi vei da seama că ai reînceput să proiectezi tot felul de planuri de viitor şi că simţi că ai mai multă forţă, ambiţie, curaj, să te duci după ele. Şi va fi meritat.

Cireaşa din Raftul cu experienţe va fi, de fapt, un întreg tort pe care ţi-l faci singur cadou: săptămâna de educație non-formală va fi glazurată cu 3 săptămâni de practică în magazinele Kaufland, în care vei explora diferite raioane şi departamente Kaufland. Sunt multe de povestit aici, însă şi mai multe de văzut în magazin. Vei avea mentori care vor avea grija de tine şi se vor asigura că experienţa ta în magazin e completă: înveţi concepte teoretice despre comerţul modern, pui în practică în relaţia cu clienţii şi faci toate acestea într-un mod în care îţi va face plăcere.

Ia-ţi prietenii şi haideţi împreună la “Raftul cu experienţe”! Este o oportunitate pe care n-o puteţi pierde!

În 2017, Raftul cu experiențe are loc în orașele: București, Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara. Află mai multe de pe www.scoaladevalori.ro/raftul-cu-experiente şi Aplică aici până pe 14 aprilie!