După Brașov și București am plecat în misiune într-un nou oraș cu proiectul CoderDojo Tech Academy.

A fost o bucurie să ne întâlnim cu 100 de elevi și tot atâția părinți la Ploiești, la evenimentul CoderDojo Tech Academy, care a marcat inaugurarea a patru CoderDojo-uri în acest oraș.

Sâmbătă, pe 23 martie, copiii prezenți la lansare au participat la prima lecție de programare în Scratch, Minecraft Education Edition sau Micro:bit, ghidați fiind de mentori voluntari. În acest timp, părinții au aflat detalii despre mișcarea CoderDojo și ce presupun atelierele gratuite de programare din proiectul CoderDojo Tech Academy.

CoderDojo este o mișcare inițiată în 2011 în Irlanda, constrând într-o rețea globală de cluburi de programare unde elevii învață gratuit să codeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, jocuri și multe altele.

Prin proiectul CoderDojo Tech Academy ne dorim să integrăm tehnologia în procesul de învățare și să demonstrăm astfel că timpul petrecut în fața calculatorului poate fi cu folos pentru cei mici. Joburile în IT sunt și vor fi în continuare la mare căutare, mai ales că industria de software din România este în dezvoltare, iar multe companii internaționale de profil caută specialiști bine pregătiți.

După cele 4 noi CoderDojo-uri inaugurate la Ploiești, nu ne oprim aici! Misiunea proiectului CoderDojo Tech Academy este de a deschide noi CoderDojo-uri în 7 județe pe parcursul a 2 ani de zile.

Dacă vrei să te implici și să transmiți din cunoștințele tale tinerei generații, intră pe www.academiacoderdojo.ro pentru mai multe informații despre procesul de înființare și mentorat în cadrul CoderDojo.


CoderDojo Tech Academy este un proiect al CoderDojo Bucureşti în parteneriat cu Școala de Valori, parte din programul Alt Viitor, un proiect educațional susținut de Microsoft România.