Cristi Drăgan, fost participant la Excepționalii și parte din comunitatea Școala de Valori, a ales să fie student la o facultate care revoluționează educația, adaptând-o la dinamismul erei în care trăim. Cristi își dorește ca apoi să aplice lucrurile învățate și acasă, în România.

Minerva Schools este o instituție educațională din SUA care oferă studenților ei o experiență globală și expunerea la un mediu internațional. Pe durata studiilor, tinerii călătoresc în 7 țări din toată lumea, dobândesc cunoștințe practice și fac internshipuri în diferite companii și organizații.

Nu-ți spunem mai multe despre Minerva, te lăsăm să descoperi direct de la Cristi ce are special această universitate și cum poți ajunge și tu acolo!

PS: Urmează și alte interviuri cu studenți Minerva, so stay tuned!


Cum ai aflat de Minerva Schools?

Povestea Minerva pentru mine a început în clasa a 11-a, după programul Excepționalii al Școlii de Valori. O cunoscusem pe atunci pe Buti – Alexandra Butmalai, care mi-a povestit despre Minerva, facultatea americană care te plimbă prin toata lumea. Ea pe atunci a ales să nu se alăture Minerva pentru că își dorea să lucreze la propriu-i start-up, Fabrica de Experimente. Însă eu nu am uitat de Minerva.

Când am ajuns în clasa a 12-a și începusem să aplic în afară eram sigur că, deși șansele de a fi acceptat nu păreau mari, facultatea fiind foarte competitivă, trebuie să încerc și Minerva Schools. Zis și făcut. Am aplicat, am fost acceptat, am primit ajutorul financiar de care aveam nevoie și, mai mult, am convins-o și pe Buti să se alăture un an mai târziu.

De ce ai ales această universitate?

Minerva Schools nu e doar o facultate, este un antrenament pentru viața profesională din viitor. Am ales să mă alătur facultății după ce am înțeles că noi nu numai călătorim și locuim în 7 țări, dar suntem și contectați cu companii și organizații de acolo, împreună cu care implementăm proiecte de impact.

Urăsc să rămân blocat în concepte teoretice, așa că stilul activ de învățare al Minerva Schools mi se potrivește perfect. Sunt de doi ani student și deja am lucrat ca voluntar sau intern cu 6 organizații din SUA, Coreea de Sud și India. Abia aștept anul ce vine!

Ce ar trebuie să știe un tânăr care vrea să devină student Minerva Schools?

Ar trebui să știe că are deja 4 români la care poate apela pentru orice întrebări. E atât de util să ai un contact care vine dintr-un mediu similar cu al tău atunci când vrei să vezi dacă o facultate în străinătate este pentru tine.

Un potențial aplicant trebuie să știe că Minerva oferă ajutor financiar personalizat pentru studenții acceptați pe baza nevoilor familiei. De asemenea, procesul de aplicare este online și este 100% gratuit.

Dacă decideți să veniți la Minerva, neapărat trebuie să pregătiți un ghiozdan plin de curiozitate, proactivitate și empatie. Comunitatea noastră are tineri din peste 40 de țări și cu toții suntem extrem de diferiți. Aici, să fii deschis și curios ajută enorm. Poți învăța uneori din cămin la fel de multe ca într-o clasă.

Care sunt principalele 3 puncte forte ale Minerva, din perspectiva ta?

Diversitatea este partea mea favorită. Am colegi din zeci de țări și pe lângă asta călătorim împreună prin 7 țări care oferă experiențe diferite. Mixul cultural, deși uneori dificil, este elementul care mă ajută să cresc zi de zi.

Conexiunile Minerva mi se par fascinante. În fiecare oraș în care locuim, cunoaștem săptămânal oameni geniali din domenii diverse (de la antreprenoriat la artă sau activism) și avem oportunitatea să ne alăturăm proiectelor lor pentru patru luni.

Învățarea pe timp de vară prin internshipuri e o oportunitate de care eu profit din plin. Minerva ne ajută să ne găsim job-uri de vară în domeniile în care studiem. Astfel, aplicăm ce am învățat în timpul anului în companii din întreaga lume, construim un CV solid și economisim bani pentru a plăti taxa anului următor.

Consideri că participarea la proiectele Școala de Valori te-a ajutat să fii student Minerva? Dacă da, în ce fel?

În primul rând, majoritatea proiectelor faine pe care le-am demarat în liceu au fost împreună cu colegi și prieteni din programul Excepționalii, derulat de Școala de Valori. “Excepționalii” m-a ajutat să-mi formez un network de “schimbă-lume” din toate colțurile țării, oameni cu care încă țin legătura și împreună cu care încerc să schimb România în bine.

Școala de Valori a fost mereu acolo pentru mine și prietenii mei atunci când am avut nevoie de mentorat pentru orice proiecte. Pentru mine, ceea ce recomand și altor tineri, Școala de Valori a fost o resursă fantastică atât în timpul proiectelor, cât și după ele. În ei am găsit o familie care este lângă mine când am nevoie de o mână de ajutor.

Care sunt planurile tale de viitor?

Îmi doresc ca în următoarele patru țări în care voi merge împreună cu colegii de la Minerva, asemenea unui burete, să absorb cât mai multe informații pe care într-o zi să le pot implementa și acasă, în România. Chiar și de la distanță, plănuiesc să continui organizarea târgului de voluntariat și activități extrașcolare pentru liceeni Opportunity Weekend, proiect de suflet demarat acum mai bine de trei ani în cadrul Excepționalii.

Vreau să pot avea un impact atât în România, cât și în țările în care voi alege să lucrez în această aventură internațională. Nu știu unde voi fi peste cinci ani, însă știu că vreau să pot ajuta mulți alți tineri, la fel cum eu am fost ajutat de foarte mulți oameni generoși în traseul meu de creștere.