Ana-Maria Trăistaru are 19 ani și a pătruns în lumea artelor decorative odată cu intrarea la facultate. Este studentă la Universitatea Națională de Arte din București – Facultatea de Arte Decorative și Design la secția Design Grafic și spune că prin aceasta i s-a împlinit un vis. A fost bursieră stART timp de trei ediții și ne-am bucurat să-i fim alături pe măsură ce a evoluat ca artist. Te invităm să-i citești povestea! 

“Deși o simplă elevă la un liceu teoretic dintr-un orășel, dorința mea de a intra la facultate a fost atât de mare, încât toată munca mea a fost răsplătită printr-o medie de 9,83, intrând a doua la buget. Pentru mine, această realizare a fost un vis de copil de 14 ani care s-a materializat prin muncă și cu ajutorul proiectului Bursele stART, pentru că și acesta a avut o mare influență asupra deciziilor mele 🙂

O altă ambiție a fost să realizez un proiect frumos și util prin care să-i pot ajuta pe toți cei care își doresc să se dezvolte pe această ramură artistică, luând astfel viață canalul meu de pe Youtube, Ana’s Drawing Vlog. Aici încerc să ajut oamenii cu privire la tot ce înseamnă examen la facultate, pregătiri, emoții, dar și filmulețe interesante și distractive legate de desen digital, jocuri, animații sau vloguri în care discut despre cum să te motivezi sau să rămâi productiv. Deși au trecut doar 2 ani de când am început acest canal, satisfacțiile nu au încetat să apară, prin mesajele frumoase ale celor care mă urmăresc și își arată suportul.

Proiectul Bursele stART a fost o minunată experiență pe care aș trăi-o iar și iar pentru simplul fapt că am cunoscut oameni minunați, oameni cu adevărat interesați și dornici să te lămurească sau să îți întindă o mână de ajutor atunci când mintea ta de adolescent nu știe ce vrea. Pentru mine, proiectul a fost ca luminița de la capătul tunelului.

Fiind dezorientată, proiectul m-a ajutat să mă regăsesc pe mine, să mă înțeleg mult mai bine și de asemenea, m-a susținut din punct de vedere financiar ca să reușesc să achiziționez toate materialele pentru a putea realiza mici bucățele de artă.

Acest program m-a ajutat să mă descopăr, să aflu cât mai multe lucruri legate de sfera artistică, să reușesc să îmi fac prieteni alături de care am împărtășit uneori aceleași gânduri, dar cel mai important, să mă simt ca într-o familie.

Atelierele de dezvoltare personală au fost cu adevărat utile și asta datorită faptului că mentorii și atmosfera pe care au creat-o au făcut ca noi să ne simțim bine și să discutăm deschis despre nelămururile noastre. Am învățat ce înseamnă să ai un mentor și pot spune că întrebările mele în mare parte au primit răspuns, rămânând după această experiență cu un sentiment tare plăcut.

Unul dintre visurile mele este acela de a lucra într-o companie de gaming, putând astfel să creez eu grafica jocului, personajele etc.

Un citat pe care îl recomand tuturor, “dăruit” și mie într-o vreme în care eram un simplu copil, și care m-a ajutat să nu renunț:

IMPOSIBILUL ESTE POSIBIL, DOAR CĂ ȚINE DE TIMP