W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Cum a fost la Gerar 2015, cursa alergătorilor excepţionali

Cum a fost la Gerar 2015, cursa alergătorilor excepţionali

Posted in Evenimente, Proiecte and tagged , , , , | Leave a Comment

Pentru mine, să alergi 21 de km în maxim 3 ore pare imposibil. Să alergi chiar şi 1 km când termometrul arată 0 grade afară, este de-a dreptul supra-uman. Cu toate astea, există multe curse care au loc iarna. Gerar este una dintre ele, iar anul acesta ne bucurăm că am luat parte la ea şi am participat ca şi cauză, cu proiectul Excepţionalii, dar am fost prezenţi şi la faţa locului, pentru a încuraja alergătorii.

La cea a cincea ediţie a Semimaratonului Gerar s-au strâns aproape 700 de alergători temerari, care nu s-au lăsat intimidaţi de vremea cenuşie de afară. Ne-au cam lipsit fulgii de zăpadă, singurii prezenţi fiind cei de pe ecusoane, însă chiar şi aşa a fost un weekend excepţional!

scoala de valori gerar

Foto: Radu Cristi

Sâmbătă dimineaţa ne-a prins realizând kituri pentru participanţi, cu insigne şi alte bunătăţi. A urmat înscrierea alergătorilor şi momentul în care, ca nişte gazde bune, ne-am pus pe făcut şi împărţit ceaiuri aromate şi ghiduş intitulate: “Îmbrăţişare caldă”, “Infuzie de performanţă”, “Ceai voios”.

Echipa noastră de alergători a fost formată din 8 oameni inimoşi, care strâng fonduri pentru liceenii excepţionali. Am avut două echipe (Pas cu pas şi Melcii Zburători) şi două alegătoare (Alina şi Hannah) care au dedicat cursele lor proiectului Excepţionalii. Hannah ne-a împrtăşit din impresiile ei după cursă:

Mi-a plăcut mult Gerar, a fost un eveniment foarte bine organizat. Când alergi iarna te poţi simţi sigur uneori, aşa că a fost minunat să pot alerga alături de atâţia oameni entuziasmaţi. Mi-aş dori să particip din nou la anul, poate chiar voi găsi alţi doi coechipieri cu care să alerg la proba de semimaraton.

Duminică, în ziua cursei, am stat înfofoliţi la punctul de control 8, cu încurajări pline de umor pentru cei care au alergat: “Fugi repede! Te aleargă un pinguin!”,  “Perseverenţa este mama alergării” etc. Am vazut feţe vesele şi colorate, pentru care frigul sau condiţiile de afară nu contau câtuşi de puţin, nume trăsnite de echipe (cum ar fi Melcii noştri zburători, Dacii sprinteni, Dalmaţienii şi altele) şi multe zâmbete.

voluntari gerar exceptionalii

Participarea noastră la Gerar a fost susţinută de o echipă de 10 voluntari veseli, care au stat de vorbă cu alergătorii, le-au povestit despre noi şi proiectele noastre, au oferit ceai cald şi i-au încurajat pe concurenţi. Suntem foarte mândri de voluntarii noştri, căci vorbim de elevi de aceeaşi vârstă cu cei care vor intra în proiect. Cum s-a văzut evenimentul din perspectiva lor? Ne povesteşte Daria, una dintre voluntare:

Gerar a fost primul eveniment sportiv la care am participat ca voluntar şi s-a dovedit a fi o experienţă pe cinste. În prima zi, am ajuns acolo fără aşteptări, făra să ştiu ce urma să fac pe durata evenimentului. Am fost placut surprinsă că, deşi în următoarea zi aveau de alergat o distanţă destul de lungă, participanţii au fost foarte deschişi să audă despre Şcoala de Valori şi Excepţionalii, iar mulţi ne-au felicitat pentru proiectele noastre şi ne-au încurajat prin donaţii pentru program.

Duminică dimineaţa toata lumea era trează, organizatorii, concurenţii şi noi, voluntarii. Le-am oferit ceaiuri alergătorilor, iar apoi am ieşit alături de ei să-i încurăjam. Printre strigătele de “bravo!”,“felicitări!” şi “hai, hai, hai!”, mulţi dintre participanţi ne mulţumeau şi nouă pentru efortul depus, ceea ce ne-a încălzit într-o zi atât de friguroasă.

Acum, după ce m-am mai dezgheţat, pot să spun că acest weekend la Gerar a fost printre cele mai frumoase şi, deşi am avut emoţi în ziua evenimentului, m-am bucurat că am participat şi că am putut să încurajez nişte oameni minunaţi. Îi felicit că au putut alerga pe vremea aceea nu tocmai prietenoasă şi au fost capabili să facă glume şi să râdă la final!

Nu în ultimul rând, le mulţumim organizatorilor Gerar, care au făcut o treabă bună şi de data asta! Ne bucurăm că v-am fost alături 🙂

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *