W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Cum poţi schimba vieţile a 300 de tineri? Alergând!

Cum poţi schimba vieţile a 300 de tineri? Alergând!

Posted in Proiecte, Transmaraton and tagged , , | Leave a Comment

Silvia Pop

“Deprinderea de a învăța se formează în primii ani de viață și trebuie susținută până la sfârșitul adolescenței, pentru a fi siguri că la maturitate suntem adaptabili, puternici și inventivi.

Liceul e perioada când ni se sedimenteză valorile, descoperim care ne sunt punctele tari și ne creionăm drumul în viață. E un proces de anduranță – întocmai ca un maraton. Un program care ne ajută să trecem cu bine prin acest proces este ca un antrenor bun, care te ajută să treci cu bine de propriile tale limite și să te pregătești pentru ceea ce ți-ai propus.

Avem nevoie de antrenori. De aceea susțin programul Școlii de Valori.”

Ştefan Pălărie

“Cred că educarea tinerei generații este cel mai important și viabil proiect al oricărei societăți. Cred atât de mult în această idee încât în 2009 am început să investesc bani personali și mult timp – până am depășit timpul unei slujbe de multinațională – în construirea unei idei, care s-a cristalizat apoi în existența acestei organizații numite Școala de Valori.

Tot începând cu 2009 alergatul mi-a dat în anumite momente forța să continui proiectul început. Alergam ca hobby, probabil ca niciodată mai mult de 4-5 kilometri. Când anul acesta organizatorii Transmaraton au hotărât să sprijine educația din România prin proiectul „Gândește pentru tine” am hotărât și eu că mă voi întrece pe mine însumi, trecând de la 4 la 21 de kilometri în luna Septembrie a anului acesta.

Am emoții mari pentru această cursă, sper să reușesc să o termin cu bine, dar de când am luat hotărârea de a alerga și am început să spun în jur celor apropiați că Transmaratonul este „my next big thing” am început să primesc foarte multe gânduri calde, urări de bine și mai ales sfaturi tehnice. Voi alerga să mă depășesc pe mine, și voi alerga pentru 300 din reprezentanții tinerei generații care au în fața lor o viață întreagă de autodepășire. Doar așa, cu cât mai mulți tineri își depășesc condiția impusă de mediul în care trăim națiunea noastră își va putea depăși destinul dat de istorie.”

Janina Mirea

“Până acum, am ieșit pe plus cu alergatul. Balanța efort depus vs beneficii primite, atârnă clar în favoarea ultimelor. Sunt recunoscătoare pentru micile transformari post-alergări: am mai multă energie pentru restul activităților de peste zi, dorm mult mai bine, mi-a crescut încrederea în forțele proprii, am cunoscut oameni noi, prietenii și familia mă admiră. Pentru că e un sport mai degrabă solitar, am ajuns să mă împrietenesc cu mine mai mult. În timpul alergărilor am luat decizii, am visat, mi-am stabilit obiective noi, am gândit diverse solușii și am prins curaj. 😉

Nu pot alerga însă fără obiectiv. Până acum am alergat 2 semimaratoane și un maraton. Fiecare cu povestea lui. Farmecul Transmaratonului (pe lângă frumusețea traseului) e legat de prietenii de la Școala de Valori, pentru al cărei proiect, “Gândește pentru tine” voi alerga pe 8 septembrie. Cred într-o generație următoare capabilă să influențeze pozitiv viitorul țării pentru că, în primul rând se cunosc mai bine pe ei înșiși, înțeleg la ce sunt talentați, ce abilități le sunt necesare, în ce valori cred etc. Și cred în proiectele Școlii de Valori care pot produce aceste schimbări pozitive în liceeni. Îmi propun să strâng alături de mine 100 de persone care să contribuie fiecare cu doar 10 lei pentru a-i ajuta.
Ma susții?”

*Dacă te tentează să alergi, dacă vrei să îți testezi propriile limite, dacă vrei să faci echipă cu Silvia, Ștefan sau Janina Oana, dacă și Tu crezi în educația adolescenților de astăzi, înscrie-te ca alergător sau donează AICI!

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *