În perioada 16-17 septembrie se întâmplă Transmaraton, cursa de alergare pe cea mai frumoasă şosea din lume. Echipa noastră de alergători fundraiseri se antrenează cu spor pentru cursă, dar și pentru ca 100 de adolescenţi din toată România să beneficieze de un context de învăţare în care să îşi pună în aplicare ideile prin care îşi promit / care le promit un viitor mai bun.

Tudor Ciuleanu este cel mai ambițios fundraiser, reuşind să strângă cea mai mare sumă donată către Şcoala de Valori până în acest moment. Succesul său se datorează timpului petrecut cu oamenii pe care îi cunoaşte şi cărora le povesteşte despre aventura începută la Transmaraton.

Fie că e vorba de contextul profesional sau de prăjiturile făcute de soţie, povestea cauzei pe care o susţine şi ambiţia lui de a alerga sunt argumentele care duc la acţiune şi care îi determină pe cei apropiaţi să doneze.


Pentru a 3-a oară la cursă, Raluca Demiras continuă să creadă în noi şi să povestească despre aceşti tineri valoroşi prietenilor, dar şi părinţilor în căutare de contexte constructive pentru viitorul copiilor lor. Iubirea sa pentru golden retrieveri este sursă de inspiraţie. Un tricou personalizat cu această rasă minunată va fi licitat pe grupurile dedicate pentru a susține cauza Excepționalii.  


Pe Andreea Ciocănescu o descoperim cu fiecare mesaj, mail şi telefon. Motivaţia ei este strâns legată de valori. Pentru ea educaţia este stil de viaţă pentru că şi-a ales un domeniu de lucru unde să poate deveni expert şi să ofere cunoştinţele sale mai departe tinerilor. Modelul familial este cel care i-a călăuzit paşii spre ideea de a-i învăţa pe ceilalţi. Sensibilitatea ei se completează frumos cu perseverenţă, dar şi cu o curiozitate de a descoperi comunitatea Excepţionalilor şi asta îi aduce succesul. Astăzi, 29 august, perseverenţa ei a dus la egalarea sumei donate cu cea a lui Tudor.


O altă veterană a acestei curse este Dada Iliescu. Conversaţiile cu ea sunt de cele mai multe ori sursă de energie şi motivare personală, fie că vrei, fie că nu vrei. Te cucereşte cu sensibilitatea ei şi te convinge cu argumentele bine elaborate. Este un om determinat şi recunoscător pentru fiecare pas pe care îl face. Cu ea şi cei 4 prieteni pe care îi are alături pe acest traseu am debutat înscrierile la cursă. Este un exemplu de consecvenţă, tipic pentru un alergător de cursa lungă, foarte valoros ca model.

Eforturile acestor oameni şi exersarea abilităţilor de a strânge donaţii au dus la un rezultat comun de 7000 de lei. Nu sunt singurii, dar momentan sunt cei mai îndrăzneţi. Începuturile pot fi stângace şi uneori e posibil să pară complicat şi să nu ai piste, dar important e să nu te descurajezi şi să ceri ajutorul. E un efort de echipă şi o provocare constantă de a testa idei, poveşti, iniţiative care de cele mai multe ori dau rezultate.

Până la a atinge obiectivul final al Şcolii de Valori, mai sunt câteva provocări şi etape de învăţat, dar bucuria reuşitei ne animă în fiecare moment. Dacă vrei să ne fii alături şi să contribui la crearea unui viitor mai luminos, poţi să ne oferi încurajările tale aici.