Prin campania #DareTo spunem poveștile de succes ale tinerilor îndrăzneți care ne inspiră. Sunt adolescenți cu inițiativă, care acționează ca să schimbe lumea, demonstrând că se poate. Pentru ei desfășurăm cu pasiune proiectele noastre și credem că merită și susținerea ta. Astăzi îți facem cunoștință cu Bogdan Luca.

Donează și împreună să dăm curaj tinerilor să îndrăznească mai mult! #DareTo

Bogdan este un tânăr inteligent, ambițios și cu multă poftă de viață. Noi așa l-am descrie. L-am cunoscut la Excepționalii, atunci când s-a făcut remarcat prin zâmbetul mereu la purtător și capacitatea de a se face auzit și urmat de către cei din jur. Cu determinarea de a-și aduce contribuția în crearea unei comunități de tineri autonomi, Bogdan s-a aventurat, împreună cu echipa lui, să ofere liceenilor o perspectivă despre ce înseamnă să fii adult. A conturat astfel, la Sibiu, proiectul Jungla Maturității.

Dacă nu era la liceu, pe Bogdan îl găseai ba făcând voluntariat pentru diverse cauze, ba cu prietenii, ba la olimpiade (căci a ocupat podiumul pe județ la mate din a 7-a până în a 11-a), ba… la serviciu. Hm, “serviciu” nu este un termen potrivit pentru ceea ce face Bogdan. De la 17 ani, acesta își exercită puterile magice de programator într-o companie de IT. În clasa a 9-a, deși avea teamă de vorbit în fața unui public, a mers la competiții de public speaking.

Primul lui proiect personal a fost un blog de călătorie, la 18 ani. De atunci și până astăzi, portofoliul său a ajuns la 8 website-uri.

Bogdan ține training-uri de web design, Photoshop, realitate augmentată, PHP&mySql. A avut deja mai mult de 100 de participanți la training-urile pe care le-a livrat, în care regăsim și adulți.

El spune că un factor important în toată ecuația asta este familia lui, “o familie cum rar întâlnești”, așa cum și el susține, pentru că l-au sprijinit în dezvoltarea lui, mai ales în spațiul non-formal.

Porumbeii voiajori ne-au adus ultimele vești despre el înainte să plece la 26 de zile de testare pentru o academie de IT din Cluj, iar în octombrie am auzit că pleacă 4 zile cu congresul în Abu Dhabi. În plus, e mândru student la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Facultatea de Matematică și Informatică.

Bogdan, îți urăm cu toții mult succes și să continui să fii un exemplu pentru cei din jur!