Școala de Valori este locul în care adolescenții prind aripi și dobândesc curajul de a acționa. Sunt adolescenți care au o voce unitară, care își pun inima pe tavă și își doresc un viitor mai bun, o țară mai bună, oportunități mai multe. Vor să scoată nasul din cutia lor și să înfrunte viața ca niște zmei. Vedem în fiecare an tineri, care alături de noi, cei din Școala de Valori, se tranformă și devin #UpToDare fără leac.

Am decis să îi numim #UpToDare pe acești tineri pentru că reprezintă schimbarea. Poate sună clișeic, dar nouă ne-au demonstrat că se poate. Ne-au arătat că își doresc să se implice, să se dezvolte, că au nevoie să fie ascultați și integrați în comunități unde au libertatea de a se dezvolta și de a prinde curaj. Nu în ultimul rând, ne-au arătat că pot crea schimbare singuri, cu un minim ajutor de la oameni cărora le pasă.

Școala de Valori reprezintă un spațiu care oferă încredere și autonomie tinerilor, un spațiu unde pot să greșească și să o ia de la capăt, un spațiu în care opiniile sunt respectate, un spațiu de ”joacă” unde cu voie bună, zâmbet și curaj au posibilitatea de a face lucruri la care nu sperau și care păreau atât de departe.

48 de lei pe an. Atât cheltuiește o gospodărie din România anual pe educație și 1088 de lei pentru telefon (sursa). Credem că tinerii ambițioși merită mai mult. Merită susținerea noastră. Merită o șansă să-și îndeplinească visul de a trăi într-o societate mai bună. La Școala de Valori există încredere și voință de susținere a celor care pun suflet și experiență, însă ca schimbarea să se petreacă mai repede este nevoie de noi toți.

Nu doar tinerii pot să fie #UpToDare ci și noi, adulții. Hai să îndrăznim, să învățăm alături de tineri și să facem o schimbare în educație! Ajută-ne și tu să facem cunoscută povestea acestor tineri #UpToDare în toate colțurile țării!

Hai să #DareTo împreună și să fim #UpToDare pentru #SDV! Donează pentru ca tinerii să aibă parte de o educație care să le dea aripi!


Irina Botezatu