Prin campania #DareTo facem cunoscute poveștile de succes ale tinerilor îndrăzneți care ne inspiră. Sunt adolescenți cu inițiativă, care acționează ca să schimbe lumea, demonstrând că se poate. Pentru ei desfășurăm cu pasiune proiectele noastre și credem că merită și susținerea ta. 

World Kindness Day, 13 noiembrie, este pretextul perfect pentru a ne uita în jurul nostru și a vedea cum putem aduce un strop de bunătate în contextul în care suntem. De multe ori ne blocăm și ne gândim că poate nu avem ce oferi sau că ceea ce am vrea să dăruim nu e de ajuns. 

Actul în sine de a oferi nu este despre cât și când și cum dăm. Putem schimba lumea și prin gesturi simple. A da celor de lângă noi (colegi, prieteni, frați, cunoscuți sau chiar necunoscuți) un sfat, un zâmbet, o îmbrățișare sau o oră din timpul nostru la o cafea poate fi un fel de a schimba lumea.

Poți să oferi din ceea ce știi celor care te înconjoară. Întreabă-ți colegii ce anume din ceea ce știi să faci i-ar putea ajuta să își facă treaba mai bine. Dacă nu vrei să apelezi la colegi, sigur este o comunitate căreia îi poți fi de folos prin cunoștințele și abilitățile tale. Poate fi vorba de o organizație studențească, o comunitate de tineri, studenții de la facultatea pe care ai urmat-o sau de ce nu, chiar și liceenii din locul în care ai învățat 4 ani de zile.

Poate nu ai timp să faci voluntariat sau pur și simplu ești mai introvertit și acest fel de a oferi nu ți se potrivește. Dacă vrei să dăruiești susținere sau crezi cu tărie într-o cauză și ai resursele financiare, poți să-ți manifești bunătatea sub formă financiară.

Oricare ar fi modalitatea prin care vrei să oferi, fă-o cât mai des posibil și cu inima deschisă. Fii dispus să faci un pic mai mult decât în mod normal.

#DareTo în sistemul educaţional românesc este în acest moment o provocare pentru întreaga societate, dar mai ales pentru mediul economic care are putere financiară să facă ceva.

Donează pentru Școala de Valori și încurajează tinerii să se dezvolte prin educație de calitate!