Când vine vorba de studiu individual, de cele mai multe ori ne vine în minte aceeași imagine: un elev excedat de toate sarcinile pe care le are de îndeplinit, cu privirea pierdută către un teanc intimidant de cărți, culegeri, caiete, manuale sau gazete matematice.

Pasionați de gadgeturi smart, aplicații interesante sau jocuri online spectaculoase, adolescenții rezonează destul de greu cu vechile metode de învățare. Din fericire, dezvoltarea tehnologiei a presuspus și dezvoltarea unor produse educaționale create în acord perfect cu noile generații de elevi ai erei digitale

De ce elevii învață cu plăcere folosind platformele online

Pot fi utilizate oricând, oferă filmulețe explicative foarte utile, probleme rezolvate în pași, exerciții cu grade diferite de dificultate și posibilitatea de testare pe noțiuni – iată doar câteva dintre motivele pentru care tot mai mulți elevi de gimnaziu descoperă eficiența platformelor online de învățare, așa cum este și ExamenulTau.ro, de pildă. Aceste metode educaționale alternative completează în mod firesc studiul la clasă susținut de profesori și îi încurajează pe elevi să aibă o atitudine pozitivă față de învățare.

Accesând produsul educațional ExamenulTau.ro, adolescenții găsesc lecții video sau filme de predare pe care le pot urmări de câte ori vor, pot lucra atunci când au timp și se pot testa fără probleme pentru a-și cunoaște exact nivelul de cunoștinte fie la Limba Română, fie la Matematică.

Mai plăcut decât predarea clasică

Deși vine în completarea învățării clasice, de la școală, învățarea online are câteva beneficii indubitabile. În cazul platformei ExamenulTau.ro, informațiile sunt accesibile oricând, elevii putând accesa acest produs educațional online atunci când au timp. În plus, filmele de predare pot fi vizualizate de câte ori este nevoie, fie că elevii vor să se pregătească pentru temele zilnice, fie pentru teze sau Evaluarea Națională. Și în ceea ce privește problemele rezolvate în pași, dar și testele, copiii de gimnaziu au posibilitatea să-și verifice cunoștințele și să aprofundeze materia la Limba Română sau Matematică.

Pregătirea pentru teme, teze și Evaluarea Națională (clasa a VIII-a)

La Limba Română, materia este structurată astfel încât elevilor să le fie cât mai ușor să folosească această platformă și acoperă toate domeniile studiate la clasă: lexic, teorie literară, morfologie, sintaxa propoziției sau sintaxa frazei.

În ceea ce privește Matematica, în cadrul platformei ExamenulTau.ro se regăsesc toate conținuturile programei pentru Evaluarea Națională, iar capitolele au fost, de asemenea, organizate pentru o utilizare cât mai ușoară și eficientă. Copiii se pot testa pe noțiuni, capitole, află ce nu știu, învață cu ajutorul filmelor de predare, exersează, descoperă cum se rezolvă problemele cu ajutorul secțiunii Probleme rezolvate în pași.  Iar părinții vor afla ce știu copiii lor, ce noțiuni li se par mai greu de învățat, cât mai au de învățat din programa de Evaluare Națională. Este mai ușor să preîntâmpini decât să repari în ultima clipă.