Iulia-Eliza Miulescu, bursieră stART la muzică, a trecut vara aceasta de la statutul de elevă la cel de profesoară în cadrul unei tabere de muzică. O lăsăm pe ea să îți povestească impresiile cu care a rămas după experiență:

“Vara aceasta, în perioada 20 – 27 august, am fost invitată și am participat cu mare plăcere ca voluntar coordonator de canto al Taberei Naționale de Muzică Vocal – Instrumentală, ediția a V-a – Târgu Mureș (tabără unde în urmă cu 2 ani am participat ca elevă). 

Ca “profesor” începător am îndrumat grupul de la canto, arătându-le câte ceva din tehnica vocală pe care am învățat-o până acum. Pe lângă acest lucru, am încercat să le ajut pe fete și din punctul de vedere al mișcării scenice și al expresivității. Am constatat cu bucurie că, deși am avut la dispoziție doar câteva zile, la finalul taberei, când a fost organizat un concert în care toți participanții au evoluat pe scenă, fetele s-au prezentat foarte bine.

Receptivitatea tuturor copiilor pe care am încercat să îi îndrum m-a surprins într-un mod foarte plăcut. Ei au reușit să aplice foarte frumos ceea ce le-am explicat, determinându-mă să descopăr această latură a pedagogiei, care mi se pare că, în paralel cu cariera de solistă la operă pe care mi-o doresc, mi se potrivește foarte mult. Acest lucru și faptul că am reușit să legăm prietenii frumoase și să învățăm multe unii de la alții îmbinând astfel utilul cu plăcutul, mă motivează să merg mai departe pe drumul greu, dar minunat al artei muzicale.

Concertul de la final s-a desfășurat într-un loc superb, și anume pe un platou de lângă frumoasa Grădină Zoologică de la Târgu Mureș. La finalul concertului, după ce fiecare participant a evoluat pe scenă, singur sau în mici grupuri, toți am cântat piesa “We are the world” a lui Michael Jackson, un moment foarte emoționant.”

We are the world
We are the children
We are the ones who make a brighter day
So let’s start giving
There’s a chance we’re taking
We’re taking our own lives
It’s true we’ll make a brighter day
Just you and me