V-am spus mereu despre cât de mult ne place să ne împrietenim cu oameni și companii care văd educația centrată pe valori cu aceiași „ochi buni” ca noi. Așa am început să facem echipă cu Carmeuse, unul dintre partenerii noștri care ne sprijină activ în multe demersuri, astfel incât beneficiarii proiectelor noastre să aibă cât mai multe lucruri de învățat. Și nu doar teoretic. 🙂

Așa am făcut echipă cu niște oameni dedicați, iar împreună ne-am dorit să dezvoltăm un program educațional prin care elevii liceelor tehnologice să acumuleze cunoștințe tehnice, dezvoltându-și în același timp competențele practice si abilitătile personale, toate astea printr-o abordare interactivă si challenging.

Singurul lucru de care am avut nevoie pentu a sparge gheața a fost un exercițiu cu intrebări de cunoaștere, apoi am devenit un mare grup de prieteni! Ne-am jucat printre concepte precum valorile personale, încrederea în sine și lucrul în echipă.

Atelierele Carmeuse Deva

În luna noiembrie trainerii noștri au mers în Deva, acolo unde au facut cunoștință cu elevii din clasa a X-a de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

„Am aflat lucruri despre mine, vreau să incerc sa fiu mindfull mai des și să mă bucur de sănătatea mea.”
„Mi-a plăcut că am putut comenta citate în orice mod dorim.”
„Mi-a plăcut că am putut să ne gândim la stările noastre concrete.”

Cam asta ne-au spus elevii după 5 zile de ateliere petrecute împreună.

Dacă nu ne credeți pe noi, pozele vorbesc de la sine.

Atelierele Carmeuse Câmpulung

După așa o experiență trăită în Deva, bineînțeles că am fost mai mult decât nerăbdători să îi întâlnim și pe elevii de clasa a IX-a din Câmpulung.

Curiozitate, întrebări, dorința de descoperire. Asta se simte atunci când pășești în sala în care se țin atelierele și îi privești în ochi pe elevi. 

Elevii au dobândit noi abilități de comunicare, fiind invitați să scrie pe o foaie ce anume apreciază la persoana din fața lor: “Iți multumesc că ești mereu cu mine” a fost unul dintre mesaje, iar noi credem că a surprins și esența atelierelor. Pentru că e atât de valoros și important că suntem împreună în acest context.

Și cu ÎMPREUNĂ credem că ar fi bine să și încheiem acest articol. Pentru că asta ne definește cel mai bine și asta ne face să așteptăm cu nerăbdare următoarea întâlnire cu tinerii frumoși pentru care facem proiecte.

#ViataLaTehnic