W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Despre Școala de Valori

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă, non-profit, a cărei viziune este transformarea României într-o societate care generează încredere, echilibru şi curaj. De aceea, ghidaţi de valori, ne propunem să construim caractere puternice pentru viitor prin crearea unei comunităţi de tineri autonomi, care acţionează colaborativ, responsabil şi etic.

Existăm pentru că România este o țară care are nevoie de modele.

Credem că puterea de transformare a unei societăți stă în educație și în tineri și de aceea am ales să ne dedicăm tinerilor din România. Ne-am hotărât să le fim ghid în procesul de construire a caracterului și în cel al descoperirii de sine. Îi ajutăm să aibă mai multă încredere în ei şi să găsească răspunsuri la întrebările care îi preocupă: Cine sunt EU? Care sunt valorile mele? La ce sunt bun? Cum îmi dau seama ce carieră să urmez? De unde știu că am luat decizia potrivită?

La Școala de Valori accentul cade pe NONFORMAL.

Învățăm distrându-ne, prin joacă, într-o atmosferă prietenoasă, plină de energie. Oferim experiențe de formare a caracterului prin ateliere de valori, sesiuni de coaching, workshop-uri de dezvoltare personală, tabere, programe cu modele și expunere internațională. Toate sunt gândite pe termen lung.

Avem proiecte locale şi naţionale, astfel că tinerii din toată ţara pot lua parte la atelierele noastre indiferent de oraşul în care locuiesc. Pentru a fi şi mai aproape de ei, ne propunem să dezvoltăm programe online, practice şi uşor accesibile.

Suntem un grup de oameni tineri, pasionaţi de educaţie şi plini de entuziasm.

Am pornit la drum în 2009 cu o idee şi am fost îndeajuns de nebuni să credem că putem reuși. Acest lucru nu s-a schimbat nici astăzi. Ştim că revoluţionarea educaţiei din România nu se va realiza peste noapte şi suntem conştienţi că este cale lungă până la transformarea întregii societăţi. Însă cei peste 21.000 de tineri care ne-au trecut pragul în acești ani și cei care urmează ne încurajează să continuăm!

Ne-am angajat să respectăm un set de 4 valori.

Acestea scot la suprafață tot ceea ce este mai bun din noi, atât ca echipă, cât și ca individ. Ele sunt fundația identității noastre și asta ne ajută să lucrăm împreună în fiecare zi:

  • Integritate. Ne respectăm promisiunile facute către noi înșine și către ceilalți. Dezvoltăm cu responsabilitate relații bazate pe încredere și onestitate cu toți cei alături de care lucrăm.
  • Libertate. Nu îndoctrinăm. Lăsăm tinerii să aleagă. Oferim individului libertatea de a gândi.
  • Curaj. Facem şi spunem doar ceea ce considerăm că este corect. Dăruirea pentru tineri, valori și construirea de caractere ne motivează să acționăm cu putere și curaj, conform convingerilor pe care le avem.
  • Încredere. La Școala de Valori investim încredere în tineri și în educația nonformală, în propria organizație și în oamenii alături de care lucrăm. Avem încredere că România poate fi țara pe care cu toții o dorim. Investim încredere în oamenii de caracter.

Vino alături de noi şi fii şi tu parte a schimbării!

Împreună construim caractere puternice pentru societatea de mâine!