W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Despre Școala de Valori

ȘCOALA DE VALORI este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care îi îndrumă pe tineri să-și descopere valorile și să-și antreneze potențialul, astfel încât să-și dezvolte atitudini și comportamente prosociale și sa fie pregătiți pentru viitorul mereu în schimbare.

De 10 ani deschidem drumuri în educa­ție, care au început să se intersecteze și să formeze un ecosistem orientat spre dezvoltarea tinerei generaț­ii.

Misiunea noastră este de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți.

EDUCAȚIE PRIN VALORI

­Școala de Valori este singura organizație din România care aplică în programele sale educația prin valori.

Educa­ția prin valori contribuie la împlinirea personală și profesională a tinerei generaț­ii și o motivează să se implice, să colaboreze pentru a transforma societatea actuală într-una bazată pe valori sănătoase.

FORMULA EDUCAȚIONALĂ

Oferim tinerilor experiențe de descoperire de sine și maximizare a potențialului, prin ateliere de valori, interacțiuni cu modele pozitive și programe de dezvoltare:

  • Adoptă un liceu – program naț­ional pentru elevi din licee tehnologice
  • Excepționalii – program naț­ional pentru elevi din licee teoretice
  • Laboratorul de cariere – program naț­ional pentru studenți

Scopul nostru este de a le forma abilitatea de a se reinventa în permanență prin învățare pe tot parcursul vieții.

Când un corp atinge alt corp are loc un impact. Când o minte atinge o altă minte, este vorba despre o transformare.

Genul de impact pe care ­Școala de Valori îl generează se traduce prin expunerea tinerilor la repere, care îi ajută să devină autonomi și să-și exprime potențialul.

În urma participării la programele noastre, cu ajutorul trainerilor, mentorilor și profesorilor, tinerii se transformă în catalizatori ai schimbării, organizând la rândul lor proiecte de impact la nivel local, cu o componentă educațională, socială sau culturală.

Astfel, ei transmit din energia și cunoștin­țele lor și altor tineri din comunitățile de care aparț­in.

Forța creatoare se exprimă prin puterea de a face ceva să existe sau să se întâmple, dar procesul nu se încheie aici. Pentru a aduce valoare este important ca ceea ce faci să dăinuie.

Educaț­ia pentru viitor se concretizează prin formarea unei mase critice, care să contribuie la dezvoltarea durabilă.


BENEFICIARII

Lucrăm cu tineri cu vârste cuprinse între 15-25 de ani. Acest interval include unele dintre cele mai importante alegeri personale și profesionale, care determină gradul de satisfacție și reușită personală ulterioare. Pentru a putea susține dezvoltarea tinerilor pe toate planurile ne adresăm și profesorilor și părinților.

VALORILE NOASTRE

Ne-am angajat să respectăm un set de 4 valori, care scot la suprafață tot ceea ce este mai bun din noi, atât ca echipă, cât și ca individ:

Autenticitate

Ne manifestăm așa cum suntem, respectând opțiunile personale și potențialul fiecăruia.

Integritate

Ne ținem promisiunile făcute către noi înșine și către ceilalți. Dezvoltăm cu responsabilitate relații bazate pe încredere și onestitate cu toți cei alături de care lucrăm.

Libertate

Nu îndoctrinăm. Lăsăm tinerii să aleagă. Oferim individului libertatea de a gândi.

Curaj

Facem şi spunem doar ceea ce considerăm că este corect. Dăruirea pentru tineri, valori și construirea de caractere ne motivează să acționăm cu putere și curaj, conform convingerilor pe care le avem.


Am pornit la drum în 2009 cu o idee și am fost îndeajuns de nebuni să credem că putem reuși. Acest lucru nu s-a schimbat nici astăzi. Știm că revoluționarea educației din România nu se va realiza peste noapte și suntem conștienți că este cale lungă până la transformarea întregii societăți. Însă cei peste 47.730 de tineri care ne-au trecut pragul în acești ani și cei care urmează ne încurajează să continuăm!

Vino alături de noi și fii parte din schimbare!