Pasionată de foclorul românesc, Diana Bălan explorează arta digitală și își exprima talentul prin creații in culori vibrante. Studiază Științe ale naturii și o fascineaz animațiile. Despre bursiera noastră stART poți afla mai multe din materialul de mai jos sau îi poți admira portofoliul pe Ryelys

“Numele meu este Diana Bălan și sunt în clasa a 12-a la liceul “Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Îmi place să cred că orice experiență ne ajută să ne descoperim în noi moduri, totodată arătându-ne, rând pe rând, misterele vieții. Deși am ales profilul de studiu “Științe ale naturii” în liceu, nu regret acest lucru fiidcă pasiunea mea pentru știință și cunoștiințele teoretice acumulate mi-au cultivat gândirea critică și analitică pe parcursul acestor ani și poate îmi va fi de folos în viitor. Cu toate acestea, mi-aș fi dorit să fi avut mai mult timp liber pentru a-l aloca dezvoltării mele artistice.

Îmi place mult să desenez în creion sau să pictez în acuarelă, dar în ultimii ani am desenat mai mult digital. Fiecare tehnică este diferită și frumoasă în felul ei; îmi place arta digitală mai mult datorită faptului că există o gamă variată de efecte ce pot fi obținute, dar și cromatica poate fi mai intensă, iar eu iubesc culorile vibrante în ilustrații.

Sunt un spirit reflexiv, o persoană calmă, meditativă și care încearcă să aibă o minte deschisă pentru întâmpinarea cât mai multor posibilități. Iubesc natura și animalele. Pentru mine este o experiență mai presus de cuvinte de fiecare dată când am ocazia să privesc în ochii blajini ai unui animal și să îmi dau seama că nu suntem chiar atât de diferiți unii de alții.

Îmi place să observ lumea ce mă înconjoară cu abundența sa de ființe, gesturi, transformări și emoții. Le înregistrez în mintea mea și încerc să le interpretez în nenumărate moduri, să le transfigurez în imaginație. Însă cel mai mult iubesc personajele. Studiul lor este pasiunea mea de când mă știu, iar animația m-a fascinat din copilărie fiindcă într-un fel sau altul redă mecanica vieții, la un nivel într-adevăr mai puțin complex, dar care surprinde entuziasmul și magia actului creator și conferă sentimente minunate. Un fel de oglindire a lumilor noastre interioare, o realitate din profunzimea spiritului uman.

Cel mai mult îmi doresc să pot studia animația în continuare și să lucrez la o mulțime de proiecte, care momentan sunt doar în stadiul de idei schițate, de concepte-prototip pentru viitoare scurtmetraje, benzi desenate etc, dar prin care doresc să îmi exprim viziunile, esența gândirii mele și să valorific folclorul românesc pe care îl iubesc atât de mult.”