Diana-Maria Dobrin, bursieră stART la desen, ne-a oferit o perspectivă interesantă despre ce înseamnă a fi un artist complet și care este modelul care o inspiră în acest sens. Pentru a ajunge ea însăși acolo, în rândul oamenilor ce trăiesc prin artă, noi o susținem nu doar financiar, ci și printr-o serie de ateliere de dezvoltare, de care beneficiază toți bursierii din program. Te invităm să citești impresiile Dianei!

“În prezent, puțini mai sunt cei care își trăiesc viața cu adevărat, care simt frumusețea acesteia prin trăiri, emoții și experiențe. Consider că un artist complet aparține acestei categorii spirituale de oameni care reușesc să trăiască cu adevărat, exprimându-și sentimentele prin artă și pasiunea pe care o emană zi de zi prin lucrările lor. 

Cu ajutorul artei mă descarc; arta este locul în care mă regăsesc. Așa consider că trăiesc cu adevărat. Cu toate acestea, răbdarea este esențială pentru a fi un artist complet.

Realitatea pe care o prefer poate fi realizată doar prin artă. Gustav Klimt este unul dintre artiștii care m-au marcat profund și este un exemplu demn de urmat prin lucrările sale originale. Arta lui a contribuit în mare măsură la declanșarea uneia dintre cele mai mari revoluții din istoria artei, combinând realismul  cu stilul decorativ.

În viitorul apropiat doresc să ajung la Facultatea de Arte din Cluj, unde consider că mă voi dezvolta și voi reuși să mă implic în proiecte importante, astfel încât să profesez în domeniul artistic. Îmi doresc foarte mult să călătoresc și să cunosc noi culturi, acestea fiind printre sursele de inspirație pentru viitoarele lucrări.

Profesia de artist este una costisitoare și din acest motiv mă bucur că mă număr printe bursieri. Bursa stART reprezintă prima treaptă în dezvoltarea mea, iar cu ajutorul acesteia pot achiziționa materialele necesare la realizarea lucrărilor mele; de aceea sunt profund recunoscătoare.

Cursurile de dezvoltare personală din cadrul proiectului îmi vor fi de folos și mă vor ajuta în viitor atât în plan profesional, cât și personal. Consider că sfaturile pentru orientarea în carieră și conversațiile cu persoane specializate din domeniu sunt foarte importante pentru a alege ce e mai bine pentru viitorul meu.”